Translate

Παρέμβαση Ρωσίας για το Σκοπιανό προς ιδίον όφελος, μιας και ήταν από τις πρώτες χ[ωρες που αναγνώρισε το ψευτοκράτος των Σκοπίων ως ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''



«Η αναζωπύρωση της συζήτησης για την ονομασία των Σκοπίων σχετίζεται με την επιθυμία να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ».ΕΕ
Αυτό εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
«Για ένα μεγάλο διάστημα οι συνομιλίες για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων βρίσκονταν σε μια «ημιαδρανή κατάσταση» και «ενεργοποιήθηκαν μόνο τότε, όταν οι ΗΠΑ (Νέα Τάξη) αποφάσισαν, ότι τα Σκόπια πρέπει να είναι στον ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Λαβρόφ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τη δράση της ρωσικής διπλωματίας το 2017.
Εφόσον η Ελλάδα είναι ήδη στο ΝΑΤΟ, συνέχισε, δεν της προτείνεται να κάνει υποχωρήσεις, σε αντίθεση με τα Σκόπια «τα οποία πρέπει να τα εντάξουν στο ΝΑΤΟ».
Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε χαρακτηριστικά: «Σε όποια ονομασία και αν καταλήξουν η Ελλάδα και τα Σκόπια για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, εάν αυτή αποφασισθεί επίσημα και επικυρωθεί στο σύνταγμα των Σκοπίων, ασφαλώς και όλοι θα την αναγνωρίσουν».
Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, η ουσία της διαπραγμάτευσης το ονοματολογικό δεν είναι να ληφθούν υπόψη τα γνωρίσματα του λαού της Ελλάδας και των Σκοπίων αλλά να γίνουν οπωσδήποτε τα Σκόπια μέλος του NATO.
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com