Translate

Υπεγράφη το συμβόλαιο για την πώληση ρωσικών S-400 στην Τουρκία


Το ΝΑΤΟ αντιδρά στην αγορά του ρωσικού συστήματος από την Τουρκία - Οι κίνδυνοι για την Ελλάδα

Η ρωσική αμυντική βιομηχανία Rosoboronexport έκανε την ανακοίνωση
διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι το συμβόλαιο δεν έχει τεθεί ακόμα σε ισχύ.
" Το συμβόλαιο υπογράφηκε αλλά δεν τέθηκε σε ισχύ. Επεξεργαζόμαστε προς το παρόν αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, Aleksey Mikheev.
Η Μόσχα είχε δηλώσει έτοιμη να πουλήσει στους Τούρκους τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και το θέμα είχε συζητηθεί εκτενώς μεταξύ του προέδρου Πούτιν και του Ερντογάν.
"Συζητήσαμε το ενδεχόμενο της πώλησης των συστημάτων S-400. Είμαστε έτοιμοι γι αυτό", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Σημείωσε δε ότι "όσον αφορά τη συνεργασία στην κατασκευή των συστημάτων αυτών στη Τουρκία, αυτό είναι ένα ξεχωριστό ζήτημα, το οποίο έχει σχέση με το πόσο έτοιμη είναι γι αυτό η τουρκική βιομηχανία. Τέτοια τεχνολογία προς το παρόν δεν παράγουμε πουθενά στο εξωτερικό".
Ο Ρώσος πρόεδρος μάλιστα είχε αναφέρει ως παράδειγμα τους πυραύλους BrahMos, τους οποίους κατασκευάζει η Ρωσία σε συνεργασία με την Ινδία. "Αυτό συμβαίνει δεκαετίες και είναι κάτι που θέλει μεγάλη προετοιμασία και τεχνολογική κατάρτιση στελεχών" είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην ρωσο-ινδική συνεργασία στον τομέα αυτό.
Αναφορικά με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που "ψήνεται" εδώ και πολλούς μήνες, η ρωσική πλευρά επιβεβαίωσε την λήψη ενός δανείου , προκειμένου με αυτό η Άγκυρα να καλύψει ένα μόνο μέρος της αγοράς των ρωσικών πυραύλων.
Συγκεκριμένα ο γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ σημείωσε:
"Αυτή τη στιγμή γίνονται συνομιλίες μεταξύ της τουρκικής πλευράς και του Υπουργείου Οικονομικών για τις τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας. Πρέπει η τουρκική κυβέρνηση να λάβει μία τελική απόφαση και εμείς ακολούθως να αποφασίσουμε τι θα πράξουμε". ΠΗΓΗ
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com