Translate

ΔΕΙΤΕ LIVE: ΕUROGROUP

Αδειάζει η Μέρκελ τον Σόιμπλε: «Η επιστολή από το ελληνικό υπουργείο
Οικονομικών (Βαρουφάκη) καθιστά σαφές πως η Ελλάδα εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε η εκπρόσωπός της, Κριστιάνε Βιρτς και πρόσθεσε: «Η επιστολή αυτή αποτελεί μια καλή ένδειξη που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε».
ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Το ελληνικό αίτημα
Με επίσημο όνομα «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης» (Master Financial Assistance Facility of Greece) το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης παρελήφθη από τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για να εξεταστεί στη συνεδρίαση του Euroworking Group της Πέμπτης και θα αποτελέσει κύριο αντικείμενο του έκτακτου Eurogroup της Παρασκεύης (στις 16:00, ώρα Ελλάδος) στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επιθυμία της Αθήνας είναι να προχωρήσει σε μια εξάμηνη ενδιάμεση συμφωνία («συμφωνία – γέφυρα») κατά την οποία δεσμεύεται για δημοσιονομική ισορροπία. Ταυτόχρονα, όμως, προχωρά άμεσα σε μεταρρυθμίσεις κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ενώ θα υπάρξουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης συνιστά να υπάρξει νηφαλιότητα και να αποφευχθούν οι πανηγυρισμοί. Άλλωστε η σύγκληση του Eurogroup με φυσική παρουσία των υπουργών υποδηλώνει ότι θα υπάρξουν και άλλες διαπραγματεύσεις μέχρι και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com