Translate

Το TESS της NASA δημιουργεί ένα κοσμικό Vista του Βόρειου Ουρανού - NASA’s TESS Creates a Cosmic Vista of the Northern Sky [Video]


scitechdaily.com - 7spymania.com
Ο Transiting Exoplanet Survey Satellite της NASA ( (TESS) πέρασε σχεδόν ένα χρόνο απεικονίζοντας τον βόρειο ουρανό στην αναζήτηση για κόσμους πέρα ​​από το ηλιακό μας σύστημα. Εξερευνήστε αυτό το πανόραμα για να δείτε τι έχει βρει το TESS μέχρι στιγμής.

Τα γνωστά αστέρια λάμπουν, οι νεφελώδεις λάμψεις και οι κοντινοί γαλαξίες ταλαντεύονται σε ένα νέο πανόραμα του βόρειου ουρανού που συγκεντρώνεται από 208 εικόνες από τον δορυφόρο Suriting Exoplanet Survey Satellite (TESS) της NASA.

Μέσα σε αυτήν την έναστρο σκηνή, η TESS ανακάλυψε 67 νέους εξωπλανήτεςexoplanet. Οι αστρονόμοι κοσκινίζουν περίπου 1.200 επιπλέον υποψήφιους εξωπλανήτη, πιθανούς νέους κόσμους που περιμένουν επιβεβαίωση. Περισσότεροι από 600 από αυτούς τους υποψηφίους βρίσκονται στον βόρειο ουρανό.

Το βόρειο μωσαϊκό καλύπτει λιγότερο από τον ουρανό από το νότιο αντίστοιχο του, το οποίο απεικονίστηκε κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της αποστολής. Για τους μισούς περίπου τομείς του βορρά, η ομάδα αποφάσισε να στραφεί προς τις βόρειες κάμερες για να ελαχιστοποιήσει την επίδραση του διάσπαρτου φωτός από τη Γη και τη Σελήνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα εμφανές κενό στην εξωτερική άκρη του μωσαϊκού.

Το TESS έχει πλέον ξεκινήσει την εκτεταμένη αποστολή του, κατά τη διάρκεια του οποίου θα περάσει έναν ακόμη χρόνο απεικονίζοντας τον νότιο ουρανό. Ο δορυφόρος θα επανεξετάσει τους πλανήτες που ανακαλύφθηκαν τον πρώτο χρόνο του, θα ανακαλύψει νέους κόσμους και θα καλύψει τα κενά κάλυψης από την αρχική του έρευνα. Οι βελτιώσεις στη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων του δορυφόρου επιτρέπουν πλέον στο TESS να επιστρέφει εικόνες πλήρους τομέα κάθε 10 λεπτά και να μετρά τη φωτεινότητα χιλιάδων αστεριών κάθε 20 δευτερόλεπτα - όλα συνεχίζοντας την προηγούμενη στρατηγική της για τη μέτρηση της φωτεινότητας δεκάδων χιλιάδων αστεριών κάθε δύο λεπτά .

scitechdaily.com - 7spymania.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com