Αναλαμβάνω Ασήμι - Μπρούτζο καθαρίσματα, λούστρα, προκάρφωμα σε κερί στο χώρο μου. Ταχύτητα, ποιότητα, εγγυημένα. Τηλ. επικοινωνίας 6974565895.  Στεφανία. I undertake Silver - Bronze cleaning, polishing, pre-nailing in wax at my place. Speed, quality, guaranteed. Tel. contact 6974565895. StefaniaELLI Δαχτυλίδι 'Wickelring' σε ανάμεικτα χρώματα: μπροστά

Translate

Το ξέσπασμα της Μαρμπουργκ της Ρουάντα βρίσκεται ''υπό έλεγχο'', λέει ο επικεφαλής υγείας της Αφρικής αλλά τι γίνεται στην Ευρώπη?

Ένα ξέσπασμα στη Ρουάντα του πυρετού Marburg που μοιάζει με τον Έμπολα βρίσκεται υπό έλεγχο και οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις με στόχο τη χώρα της Ανατολικής Αφρικής είναι περιττές, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της κορυφαίας υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Αφρικής.

Υπάρχει εμβόλιο για τον ιό Marburg; Επί του παρόντος δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για τη θεραπεία του ιού Marburg.Η Ρουάντα κήρυξε το ξέσπασμα τον Σεπτέμβριο 27 και έχει αναφέρει μέχρι στιγμής ότι 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο ή θεραπεία για το Marburg. Την περασμένη εβδομάδα, η Ρουάντα έλαβε 700 δόσεις εμβολίου υπό δοκιμή από το Ινστιτούτο Εμβολίων Sabin με έδρα τις ΗΠΑ, για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης καθώς και άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ποια είναι τα συμπτώματα της νόσου του ιού Marburg;

Η νόσος του ιού Marburg είναι εξαιρετικά μεταδοτική και μπορεί να προκαλέσει αιμορραγικό πυρετό με ποσοστό θνησιμότητας έως και 88 τοις εκατό. Επί του παρόντος δεν υπάρχει εμβόλιο ή ειδική θεραπεία.

Ο χρόνος μεταξύ της μόλυνσης και της εμφάνισης των συμπτωμάτων μπορεί να ποικίλλει και είναι συνήθως μεταξύ δύο και 21 ημερών. Αυτά θα γίνουν αισθητά «απότομα», λέει ο ΠΟΥ, ξεκινώντας με υψηλό πυρετό, έντονο πονοκέφαλο και μυϊκούς πόνους.

Περισσότερα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως μετά από άλλες τρεις ημέρες, που συνήθως περιλαμβάνουν:

  • υδαρής διάρροια
  • πόνος στο στομάχι
  • ναυτία
  • εμετός

Ο ΠΟΥ γράφει ότι σε αυτή τη φάση «η εμφάνιση των ασθενών σε αυτή τη φάση έχει περιγραφεί ότι εμφανίζει «σαν φαντάσματα» ζωγραφισμένα χαρακτηριστικά, βαθιά στραμμένα μάτια, ανέκφραστα πρόσωπα και ακραίο λήθαργο».

 Electron microscopic image of an isolate of Marburg virus

Σύμφωνα με τον Jean Kaseya των Αφρικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο κίνδυνος εξάπλωσης του Marburg από τη Ρουάντα είναι σχεδόν μηδενικός. Επαίνεσε τη Ρουάντα για αυτό που είπε ότι ήταν μια ισχυρή απάντηση στο ξέσπασμα από μια σειρά κυβερνητικών αξιωματούχων.

«Ο μηχανισμός που έθεσαν σε εφαρμογή ακόμη και για να ακολουθήσουν τις επαφές, καμία επαφή δεν μπορεί να πετάξει έξω από τη Ρουάντα», είπε. «Και αυτό είναι εκπληκτικό γιατί παρακολουθούν αυτές τις επαφές σε (α) καθημερινή βάση».

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ενημέρωσαν τη Δευτέρα την ταξιδιωτική οδηγία για τη Ρουάντα, απαιτώντας έλεγχο των ταξιδιωτών που έχουν πάει πρόσφατα στη Ρουάντα. Οι ενημερωμένες οδηγίες προτρέπουν τους ανθρώπους να επανεξετάσουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στη Ρουάντα.

Ο Kaseya είπε ότι αυτή η απόφαση δεν ήταν σεβαστή καθώς ελήφθη χωρίς διαβούλευση με το CDC της Αφρικής ή τη Ρουάντα. Η Ρουάντα δεν πρέπει να «τιμωρείται» με συμβουλές που απαγορεύουν τα ταξίδια επειδή είναι «διαφανής» στην αναφορά της για την επιδημία, είπε.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Marburg στη Ρουάντα ανέρχεται πλέον σε 58, με 12 αναρρώσεις, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Sabin Nsanzimana, περιγράφοντας την αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία ως «δεν είναι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε».

Περισσότερα από 200 άτομα έχουν εμβολιαστεί από την άφιξη των δοκιμαστικών εμβολίων, είπε ο Nsanzimana.

Όπως ο Έμπολα, ο ιός Marburg πιστεύεται ότι προέρχεται από νυχτερίδες φρούτων και εξαπλώνεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω στενής επαφής με τα σωματικά υγρά μολυσμένων ατόμων ή με επιφάνειες, όπως μολυσμένα σεντόνια.

Χωρίς θεραπεία, το Marburg μπορεί να είναι θανατηφόρο σε έως και 88% των ατόμων που νοσούν από τη νόσο. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, μυϊκούς πόνους, διάρροια, έμετο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θάνατο λόγω υπερβολικής απώλειας αίματος.

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς είναι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σε έξι από τις 30 περιφέρειες της Ρουάντα, συμπεριλαμβανομένων περιοχών που συνορεύουν με το Κονγκό, το Μπουρούντι, την Ουγκάντα ​​και την Τανζανία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι κάτοικοι της Ρουάντα έχουν παροτρυνθεί να αποφύγουν τη σωματική επαφή για να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης. Τα σχολεία και οι επισκέψεις στα νοσοκομεία έχουν ανασταλεί και ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να παρευρεθούν στις κηδείες των θυμάτων του Marburg έχουν επίσης περιοριστεί. Οι αγρυπνίες στο σπίτι απαγορεύονται εάν ένας θάνατος συνδέεται με το Marburg.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κιγκάλι προέτρεψε το προσωπικό της να εργάζεται εξ αποστάσεως και να αποφεύγει τις επισκέψεις στα γραφεία.

Έκρηξη του ιού Marburg: Τι πρέπει να γνωρίζετε καθώς η Ευρώπη φοβάται κρούσματα

 Ένα ξέσπασμα μιας άκρως μολυσματικής ασθένειας έχει σκοτώσει τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπους στη Ρουάντα, πυροδοτώντας ανησυχίες για ευρύτερη εξάπλωση.

Υπήρχαν φόβοι ότι η ασθένεια είχε εξαπλωθεί στη Γερμανία καθώς οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από ένα τρένο αφού ένας άνδρας με πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού στη Ρουάντα εμφάνισε συμπτώματα γρίπης. Τα δύο άτομα που φοβόταν ότι είχαν μολυνθεί απομακρύνθηκαν από το τρένο με πλήρωμα με πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό, αλλά αργότερα εξετάστηκαν ως αρνητικά.

Ένας από τους 300 που παρακολουθήθηκαν ταξίδεψε επίσης από τη Ρουάντα στο Βέλγιο, αλλά δεν θεωρείται ότι αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία μετά την ολοκλήρωση της περιόδου παρακολούθησης των 21 ημερών.

Ποιες είναι οι ταξιδιωτικές συμβουλές του Foreign Office για τη Ρουάντα;

Γενικά, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν συμβουλεύει να μην ταξιδεύετε στη Ρουάντα.

Η FCDO δήλωσε την 1η Οκτωβρίου: «Το Υπουργείο Υγείας της Ρουάντα εξέδωσε δημόσια ενημέρωση ότι η ασθένεια του ιού Marburg έχει επιβεβαιωθεί σε εγκαταστάσεις υγείας στη χώρα. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει σε νοσοκομεία στο Κιγκάλι. Διενεργούνται έρευνες για να διαπιστωθεί η προέλευση της μόλυνσης.

«Το Υπουργείο Υγείας της Ρουάντα έχει εκδώσει συμβουλές για την αποφυγή στενής επαφής με άτομα με συμπτώματα, την εφαρμογή ενισχυμένων μέτρων υγιεινής και τα συμπτώματα της νόσου του ιού Marburg που πρέπει να προσέχουμε».

Υπάρχει εμβόλιο για τον ιό Marburg;

Επί του παρόντος δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για τη θεραπεία του ιού Marburg.           independent.co.uk 


ενεργό link
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com