Αναλαμβάνω Ασήμι - Μπρούτζο καθαρίσματα, λούστρα, προκάρφωμα σε κερί στο χώρο μου. Ταχύτητα, ποιότητα, εγγυημένα. Τηλ. επικοινωνίας 6974565895.  Στεφανία. I undertake Silver - Bronze cleaning, polishing, pre-nailing in wax at my place. Speed, quality, guaranteed. Tel. contact 6974565895. StefaniaELLI Δαχτυλίδι 'Wickelring' σε ανάμεικτα χρώματα: μπροστά

Translate

Ζόμπι: Παρασιτικός μύκητας που μολύνει και σκοτώνει αράχνες ανακαλύφθηκε στη Βραζιλία....

 


Στο video game και στη σειρά του HBO The Last of Us, οι άνθρωποι αγωνίζονται να επιβιώσουν αφότου ένας μολυσματικός μύκητας μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι.

O σπάνιος οργανισμός δρα με συμπεριφορά που θυμίζει τα ζόμπι της σειράς «The Last of Us»

 Οι δημιουργοί του The Last of Us δεν χρειάστηκε να ψάξουν πολύ για έμπνευση – η σειρά βασίζεται σε ένα πραγματικό είδος μύκητα που εκτελεί ένα είδος ελέγχου του μυαλού (mind control) στα έντομα-ξενιστές του.

 


Μύκητες «ζόμπι»: Νέο είδος στα δάση της Βραζιλίας

Το Ophiocordyceps unilateralis, αλλιώς γνωστό ως Cordyceps, είναι ενδοπαρασιτοειδή, παρασιτικά κυρίως σε έντομα και άλλα αρθρόποδα (ως εκ τούτου είναι εντομοπαθογόνοι μύκητες). Όπως και άλλα παράσιτα, το Cordyceps αποστραγγίζει πλήρως τον ξενιστή του από θρεπτικά συστατικά, πριν γεμίσει το σώμα του με σπόρους που θα επιτρέψουν τον μύκητα να αναπαραχθεί. Στη συνέχεια αναγκάζει το έντομο να αναζητήσει ύψωμα και να παραμείνει εκεί ώστε να εξαπολύσει τους σπόρους και να μολύνει και άλλα κοντινά έντομα κατά τη διαδικασία.

Ο Bryn Dentinger, καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα και επιμελητής μυκητολογίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Yuta, είπε στο NPR ότι ο μύκητας είναι ένα από τα πιο γνωστά και πιθανώς πιο συχνά συναντώμενα είδη οργανισμών με αυτή την ικανότητα ελέγχου του νου. Πρόσθεσε επίσης ότι οι επιστήμονες δεν είναι απολύτως βέβαιοι για το πώς το Cordyceps μπορεί να έχει την επίδραση που έχει στα έντομα, αν και υπάρχουν θεωρίες.

«Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος συνδυασμός φυσικού χειρισμού των μυϊκών ινών για παράδειγμα, πιθανώς κάποια ανάπτυξη στον ίδιο τον εγκέφαλο που μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά του», ανέλυσε. «Αλλά υπάρχει επίσης πολύ πιθανά κάποιο είδος χημικής επίθεσης στον ξενιστή, είτε μικρά μόρια, είτε πρωτεΐνες ή κάποια άλλα πράγματα, που καταλήγουν να χειραγωγούν την εγκεφαλική συμπεριφορά».

Οι ερευνητές είπαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο νέος παρασιτικός μύκητας έλεγχε τη συμπεριφορά των αραχνών πριν τις σκοτώσει, όπως οι συγγενείς τους μύκητες ζόμπι-μυρμήγκια, που καταλαμβάνουν τα έντομα και τα ξεγελούν για να αφήσουν τις φωλιές τους, για να πάνε σε μέρη όπου μπορούν να διαδώσουν τα σπόριά τους, και έχουν γίνει διάσημοι από το μετα-αποκαλυπτικό τηλεοπτικό δράμα «The Last of Us».


ενεργό link
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com