Translate

24 πιθανοί «υπερκατοικήσιμοι» πλανήτες ανακαλύφθηκαν κοντά στη Γη

 
foxnews.com - sci-news.com - 7spymania.com
Οι πλανήτες, που μπορεί να έχουν συνθήκες κατάλληλες για να φιλοξενήσουν τη ζωή, θα μπορούσαν να είναι παλαιότεροι, θερμότεροι, μεγαλύτεροι και υγρότεροι από τη Γη

Η Γη μπορεί να είναι ο μόνος πλανήτης που γνωρίζουμε ότι υποστηρίζει τη ζωή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος γι 'αυτήν.

Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Astrobiology, έχει εντοπίσει 24 δυνητικά «υπερκατοικήσιμους» πλανήτες που μπορεί να έχουν συνθήκες πιο κατάλληλες για να φιλοξενήσουν τη ζωή. Θα μπορούσαν να είναι ελαφρώς μεγαλύτεροι από τη Γη (4,5 δισεκατομμύρια χρόνια), «λίγο μεγαλύτερος, ελαφρώς πιο ζεστός και πιθανώς πιο υγρός». Μπορούν επίσης να περιστρέφονται σε αστέρια με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τον ήλιο, σύμφωνα με τους ερευνητές.

VENUS SHOWS SIGNS OF POTENTIAL ALIEN LIFE IN ITS CLOUDS, SCIENTISTS FIND

"Με τα επόμενα διαστημικά τηλεσκόπια να εμφανιστούν, θα λάβουμε περισσότερες πληροφορίες, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξουμε ορισμένους στόχους", δήλωσε ο επιστήμονας του κρατικού πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον Ντιρκ Σούλτζε-Μάκουτς σε δήλωση που έλαβε η Fox News «Πρέπει να επικεντρωθούμε σε ορισμένους πλανήτες που έχουν τις πιο υποσχόμενες συνθήκες για πολύπλοκη ζωή. Ωστόσο, πρέπει να προσέξουμε να μην κολλήσουμε ψάχνοντας για μια δεύτερη Γη, επειδή θα μπορούσαν να υπάρχουν πλανήτες που θα μπορούσαν να είναι πιο κατάλληλοι για τη ζωή από τους δικούς μας».

SCIENTISTS SPOT PROMISING SUPER-EARTH PLANETS JUST 11 LIGHT-YEARS AWAY

Τα κύρια κριτήρια που εξέτασαν οι ερευνητές για να προσδιορίσουν τους εξωπλανήτες είναι τα εξής:

Διαμείνετε εντός της κατοικήσιμης ζώνης - ορίζεται ως η περιοχή γύρω από ένα αστέρι όπου ένας πλανήτης θα μπορούσε να υποστηρίξει υγρό νερό.

Έχετε πιο δροσερά αστέρια G (ο ήλιος είναι αστέρι G) ή αστέρια νάνων K.

Είναι έως και 10% μεγαλύτερο από την Earth.

Θα μπορούσε να έχει θερμοκρασία επιφάνειας περίπου 5 βαθμούς Κελσίου μεγαλύτερη από τη Γη.

Star-planet distances (along the abscissa) and mass of the host star (along the ordinate) of roughly 4,500 confirmed and candidate exoplanets. The temperatures of the stars are indicated with symbol colors (see color bar). Planetary radii are encoded in the symbol sizes (see size scale at the bottom). The conservative habitable zone, defined by the moist-greenhouse and the maximum greenhouse limits, is outlined with black solid lines. Stellar luminosities required for the parameterization of these limits are shown along the ordinate of the diagram. The dashed box refers to the region shown in the next figure. Image credit: Schulze-Makuch et al, doi: 10.1089/ast.2019.2161.

Οι 24 εξωπλανήτες απέχουν περισσότερο από 100 έτη φωτός από τη Γη, αλλά θα μπορούσαν να αναγνωριστούν από μελλοντικά διαστημικά τηλεσκόπια, όπως το James Web Space Telescope της NASA, πρόσθεσαν οι ερευνητές. Ένα έτος φωτός, που μετρά την απόσταση στο διάστημα, είναι περίπου 6 τρισεκατομμύρια μίλια.

Τον Ιούλιο, η Fox News ανέφερε ότι η έναρξη του Τηλεσκοπίου James Webb που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2021 ωθήθηκε πίσω στις 31 Οκτωβρίου 2021, εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.The habitable zone around K-dwarf stars, the potential site for superhabitable planets. Twenty-four confirmed and candidate exoplanets that are smaller than 2 Earth radii are labeled with name tags. Uncertainties in the observed stellar, planetary, and orbital parameters propagate into the planetary radius measurements, which is why we include planets as large as 2 Earth radii, although truly superhabitable planets might be restricted to radii less than 1.1 Earth radii. Image credit: Schulze-Makuch et al, doi: 10.1089/ast.2019.2161.

Μεταξύ των 24 εξωπλανητών, κανένας από αυτούς δεν πληροί όλα τα κριτήρια για να είναι «υπερκατοικήσιμος», αλλά ένας από αυτούς έχει τέσσερα από τα χαρακτηριστικά, σηματοδοτώντας ότι μπορεί πράγματι να είναι πιο κατάλληλο για ζωή από τη Γη.

"Μερικές φορές είναι δύσκολο να μεταδώσουμε αυτήν την αρχή των υπερκατοικήσιμων πλανητών γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε τον καλύτερο πλανήτη", πρόσθεσε ο Schulze-Makuch, ο οποίος είναι επίσης ερευνητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. "Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό πολύπλοκων και διαφορετικών μορφών ζωής, και πολλές που μπορούν να επιβιώσουν σε ακραία περιβάλλοντα. Είναι καλό να έχουμε προσαρμόσιμη ζωή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε το καλύτερο από όλα".

Περισσότεροι από 4.500 εξωπλανήτες έχουν ανακαλυφθεί από τη NASA συνολικά, περίπου 50 από τους οποίους πιστεύεται ότι ήταν δυνητικά κατοικήσιμοι από τον Σεπτέμβριο του 2018. Έχουν το σωστό μέγεθος και τη σωστή τροχιά του αστεριού τους για να υποστηρίξουν τα επιφανειακά νερά και, τουλάχιστον θεωρητικά, υποστηρίξτε τη ζωή.

foxnews.com - sci-news.com - 7spymania.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com