Translate

Η NASA μπερδεύτηκε από τις μυστηριώδεις κορυφογραμμές στον Άρη

(NASA/JPL/UArizona)

foxnews.com -  7spymania.com   Η NASA έχει περάσει χρόνια παρατηρώντας και εξερευνώντας τον Άρη, αλλά ο Mars Reconnaissance Orbiter έβγαλε μια φωτογραφία από μια κορυφογραμμή της επιφάνειας του Άρη τον περασμένο μήνα που «προβληματίζει» τους ερευνητές.

Η εικόνα, που τραβήχτηκε από την κάμερα HiRise Context, βελτιώθηκε με χρώμα για να βοηθήσει στη συσχέτιση των βραχώδων περιοχών, αλλά αυτό έχει αφήσει περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις σχετικά με την περιοχή που είναι γνωστή ως Aureum Chaos.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, η οποία χειρίζεται την κάμερα HiRise, πρότεινε μια πρόταση για το πώς διαμορφώθηκε η περιοχή.

"Ένα έδαφος με πολύ πολυγωνικό μοτίβο δημιουργήθηκε από πιέσεις στα ιζήματα, και τα υπόγεια ύδατα ακολούθησαν τα κατάγματα και εναποτέθηκαν ορυκτά που συγκολλούσαν τα ιζήματα", έγραψαν οι ερευνητές σε μια δημοσίευση στο blog. «Ακολούθησε διάβρωση ίσως από δισεκατομμύρια χρόνια από τον άνεμο, αφήνοντας τα τσιμεντοειδή κατάγματα ως κορυφογραμμές κορυφής».

"Φυσικά, αυτή η ιστορία είναι σχεδόν σίγουρα ατελής αν όχι εντελώς λανθασμένη", πρόσθεσαν οι ερευνητές.

Aureum Chaos, Mars | WHAT PEGMAN SAW

Σύμφωνα με τη NASA, το Aureum Chaos είναι "περιοχή 229 μιλίων στο ανατολικό τμήμα του Valles Marineris." Η περιοχή είναι τραχιά και κατέρρευσε, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν.

Ωστόσο, το ελικόπτερο Ingenuity που συνδέεται με το πρόσφατα δρομολογημένο Persoverance rover θα μπορούσε τελικά να βοηθήσει στην εξερεύνηση αυτής της περιοχής του Κόκκινου Πλανήτη.

Τον Αύγουστο, η NASA έφτασε σε ένα «μεγάλο ορόσημο» στην τελευταία της αποστολή στον Άρη, καθώς η διαστημική υπηρεσία μπόρεσε να τροφοδοτήσει τις έξι μπαταρίες ιόντων λιθίου του ελικοπτέρου.

Τα βακτήρια θα πρέπει να ταξιδέψουν από το MARS έως τη γη, αλλάζοντας τι γνωρίζουμε για το πώς διαμορφώνεται η ζωή

Το Perseverance rover της NASA, το οποίο πρόσφατα έφυγε από τη Γη στο δρόμο προς τον Κόκκινο Πλανήτη, θα εκτελέσει μια σειρά από εργασίες στον Άρη, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης απολιθωμένων στοιχείων για την εξωγήινη ζωή.

Πολλά ακόμη μαθαίνονται για το έδαφος και την ατμόσφαιρα του Άρη. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το Curiosity rover εντόπισε έναν «διάβολο σκόνης» στον κρατήρα Gale.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος της NASA είναι να στείλει επανδρωμένη αποστολή στον Άρη τη δεκαετία του 2030.

foxnews.com -  7spymania.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com