Translate

Το Διαδίκτυο 5G (Starlink του SpaceX) δείχνει γρήγορες ταχύτητες κατά τις πρώτες δοκιμές, ικανές για παιχνίδια και ροές

SpaceX deploys 60 Starlink satellites in orbit.

cnbc.com -  7spymania.com           Η SpaceX επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής μετάδοσης της τελευταίας κυκλοφορίας της, τη Δευτέρα ότι οι εργαζόμενοι έχουν δοκιμάσει την ταχύτητα καθυστέρησης και λήψης του Starlink, βασικά μέτρα για έναν πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου.

«Δείχνουν εξαιρετικά χαμηλό λανθάνοντα χρόνο και ταχύτητες λήψης μεγαλύτερες από 100 [megabit] ανά δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι ο λανθάνων χρόνος μας είναι αρκετά χαμηλός για να παίξουμε τα πιο γρήγορα διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια και οι ταχύτητες λήψης μας είναι αρκετά γρήγορες για ροή πολλαπλών ταινιών HD ταυτόχρονα », δήλωσε η μηχανικός του SpaceX Kate Tice.

Το Starlink είναι το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας για τη δημιουργία ενός διασυνδεδεμένου δικτύου 5G, περίπου 12.000 μικρών δορυφόρων σε χαμηλή γήινη τροχιά.

Το SpaceX έδωσε μια ενημέρωση σχετικά με τις πρώτες δοκιμές του δορυφορικού δικτύου διαδικτύου Starlink, το οποίο έδειξε ταχύτητες ικανές να παίξουν διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια και να παρακολουθήσουν ταινίες.  SpaceX is building 120 satellites per month

Το Starlink είναι το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας Elon Musk για τη δημιουργία ενός διασυνδεδεμένου δικτύου περίπου 12.000 μικρών δορυφόρων σε χαμηλή γήινη τροχιά. Μέχρι σήμερα, η SpaceX κυκλοφόρησε περίπου 650 από τους δορυφόρους της έκδοσης 1.0 και επί του παρόντος κατασκευάζει ένα σύστημα επίγειων σταθμών και τερματικών χρηστών για να συνδέει τους καταναλωτές απευθείας στο δίκτυό του.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής μετάδοσης της τελευταίας κυκλοφορίας της τη Δευτέρα ότι οι εργαζόμενοι έχουν δοκιμάσει την ταχύτητα λανθάνουσας λειτουργίας και τη λήψη του Starlink, βασικά μέτρα για έναν πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου. 

Η ανώτερη μηχανική πιστοποίησης SpaceX, Kate Tice, δήλωσε ότι τα αρχικά αποτελέσματα αυτών των δοκιμών «ήταν καλά».

«Δείχνουν εξαιρετικά χαμηλό λανθάνοντα χρόνο και ταχύτητες λήψης μεγαλύτερες από 100 [megabit] ανά δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι ο λανθάνων χρόνος μας είναι αρκετά χαμηλός για να παίξουμε τα γρηγορότερα διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια και οι ταχύτητες λήψης μας είναι αρκετά γρήγορες για ροή πολλαπλών ταινιών HD ταυτόχρονα », δήλωσε ο Tice.

Αναγνώρισε ότι το δίκτυο είναι "πολύ σε εξέλιξη", με το SpaceX να ελπίζει να "ξεκλειδώσει την πλήρη ικανότητα" του δικτύου Starlink καθώς συνεχίζει να εκτοξεύει δορυφόρους. Η εταιρεία δήλωσε στην FCC τον Ιούλιο ότι η SpaceX κατασκευάζει 120 δορυφόρους το μήνα, καθώς και χιλιάδες μικρούς τερματικούς σταθμούς που θα χρησιμοποιούν οι καταναλωτές για να συνδεθούν στο δίκτυο. Η SpaceX είπε ότι «έχει επενδύσει μέχρι σήμερα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στο Starlink».

Η SpaceX φέτος το καλοκαίρι είπε ότι η Starlink βλέπει ήδη «εξαιρετική ζήτηση» από πιθανούς πελάτες, με «σχεδόν 700.000 άτομα» σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες να δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για την επερχόμενη υπηρεσία της εταιρείας.

Δοκιμή διαστημικών λέιζερ

Ο Tice είπε επίσης ότι η εταιρεία διεξήγαγε πρόσφατα μια δοκιμή για να δει αν μπορεί να συνδέσει δύο δορυφόρους σε τροχιά με αυτό που το SpaceX αποκαλεί «διαστημικά λέιζερ». Επίσης γνωστά ως διασυνδετικοί δορυφορικοί σύνδεσμοι, τα διαστημικά λέιζερ θα μπορούσαν να εισβάλουν στο δίκτυο Starlink επιτρέποντάς του να ανταλλάσσει δεδομένα μεταξύ των δορυφόρων σε τροχιά, αντί να το εκπέμπει πίσω στο έδαφος. Το SpaceX δοκίμασε δύο από τους δορυφόρους Starlink σε τροχιά που είναι εξοπλισμένοι με τους ενδο δορυφορικούς συνδέσμους.

«Με αυτά τα διαστημικά λέιζερ, οι δορυφόροι Starlink μπόρεσαν να μεταφέρουν εκατοντάδες gigabyte δεδομένων», δήλωσε ο Tice.

A Starlink user terminal, which would connect consumers to the company's satellite internet service.

A Starlink user terminal, which would connect consumers to the company’s satellite internet service.

Πρόσθεσε ότι, όταν το SpaceX έχει «διαστημικά λέιζερ» που λειτουργεί με συνέπεια σε όλο το δίκτυο, «το Starlink θα είναι μια από τις ταχύτερες διαθέσιμες επιλογές για τη μεταφορά δεδομένων σε όλο τον κόσμο».

Το SpaceX σχεδιάζει να ξεκινήσει μια δημόσια δοκιμή beta του Starlink μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα ιδιωτική δοκιμή beta. Η εταιρεία σχεδιάζει να αρχίσει να προσφέρει Starlink ως εμπορική υπηρεσία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες και τον νότιο Καναδά, με σχέδια για «σχεδόν παγκόσμια κάλυψη του πληθυσμού του κόσμου το 2021».

cnbc.com - 7spymania.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com