Translate

Έλληνας επιστήμονας λέει την αλήθεια για τα τσιπάκια στον εγκέφαλο.



Image result for MICROCHIP IN BRAIN gifΟι νευρωνικές διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή, που αλληλεπιδρούν με το νευρικό σύστημα έχουν εντυπωσιακές δυνατότητες, μας λένε κάποιοι επιστήμονες.

Τώρα όμως κάποιοι άλλοι αναφέρουν πως αυτό εγκυμονεί κινδύνους, εγείροντας ανησυχίες για ζητήματα προστασίας της ιδιωτικότητας, της ανθρώπινης αυτονομίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισοτιμίας πρόσβασης κ.α.
Έχουμε και λέμε, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής δημοσιεύσεις των μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης:
Μέχρι στιγμής δίνουν:
  • Το μικροτσίπ/βιοτσίπ, το οποίο είναι σε θέση να αποτελέσει μέσο ψηφιακών συναλλαγών αλλά και σημείο αναγνώρισης του πολίτη από το παγκόσμιο Κράτος.
  • Τα εμφυτεύματα που μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές των ανθρώπων
  • Την δικτύωση του εγκεφάλου κάθε ανθρώπου σε ένα παγκόσμιο υπερδίκτυο σε στυλ Μάτριξ με δυνατότητες ακόμα και συμμετοχής σε μία εικονική πραγματικότητα, σε ένα ιντερνέτ σκέψεων, όπως το ονομάζει το RT, ίσως μάλιστα σε έναν… δικό του κόσμο.
Περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ.
Ως τελευταία εξέλιξη έρχεται μια σημαντική επιστημονική έκθεση με τίτλο «iHuman: Blurring lines between mind and machine» της Βασιλικής Εταιρείας (Royal Society) της Βρετανίας, του αρχαιότερου δηλαδή επιστημονικού-ακαδημαϊκού φορέα στον κόσμο.
Εν συντομία, η νευροτεχνολογία συνιστά μια από τις τεχνολογικές αιχμές του μέλλοντος. Στόχος της θεωρείται η πραγματοποίηση όσων κάποτε θεωρούνταν επιστημονική φαντασία, όπως το να περπατά ένας παράλυτος, να διαβάζει κανείς το μυαλό του άλλου ή να χειραγωγεί κατά βούληση τις σκέψεις του κτλ.
Ωστόσο, οι επιστήμονες, μηχανικοί και γιατροί που έγραψαν το «iHuman», όπως διαβάζουμε στο Kathimerini.gr, τονίζουν ότι:
«Οι συσκευές που «παντρεύουν» τις μηχανές με τον ανθρώπινο εγκέφαλο και είτε εμφυτεύονται στο κεφάλι είτε προσαρμόζονται εξωτερικά στο σώμα, επιτρέποντας την επαφή με τον εγκέφαλο και γενικότερα το νευρικό σύστημα, πρέπει να προσεχθούν, καθώς π.χ. στο μέλλον «οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν τηλεπαθητικοί σε ένα βαθμό» και το να μπορεί να διαβάζει κανείς τις σκέψεις κάποιου άλλου, εγείρει σοβαρά ηθικά -και όχι μόνο- ζητήματα, ιδίως αν οι σκέψεις μοιράζονται με εταιρείες.
Η έκθεση αναφέρει μερικές εντυπωσιακές εξελίξεις που μπορεί να γίνουν πραγματικότητα σε μερικά χρόνια: να στέλνει κανείς μια «νευρωνική ταχυδρομική κάρτα» σε κάποιον, ο οποίος θα μπορεί να δει κάτι εξ αποστάσεως ακόμη και χωρίς να βρίσκεται εκεί, ή οι άνθρωποι θα μπορούν να «συνομιλούν» μεταξύ τους χωρίς να μιλούν αλλά μόνο μέσω της σκέψης ή δεν θα χρειάζεται πια να μαθαίνουν μια νέα δεξιότητα, αλλά θα την «κατεβάζουν» κατ’ ευθείαν στον εγκέφαλο τους ως ένα είδος ψηφιακού αρχείου.
Ανησυχητική προοπτική θεωρείται η πιθανότητα οι μεγάλες εταιρείες, «διαβάζοντας» τον εγκέφαλο, να έχουν πρόσβαση στις σκέψεις ή στις ψυχικές διαθέσεις και στα συναισθήματα των ανθρώπων. Επιπλέον, προκύπτει το ακόμη σοβαρότερο ερώτημα κατά πόσο οι αναδυόμενες νευρωνικές τεχνολογίες θα αλλάξουν εκ θεμελίων το τι σημαίνει να είναι κανείς άνθρωπος».
ΠΗΓΗ: kathimerini,gr
Και τι θα γίνει αν οι εταιρείες παραδώσουν όλες αυτές τις δυνατότητες σε μία παγκόσμια κυβέρνηση, με έναν ηγέτη στην κορυφή;
Σωστά, μαντεύετε…


Ο Ελληνοκύπριος καθηγητής δρ Τιμ Κωνσταντίνου, διευθυντής του Εργαστηρίου Νευρωνικών Διεπαφών Επόμενης Γενεάς (NGNI Lab) του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου, ο οποίος συμμετείχε στη συγγραφή της έκθεσης, ανέφερε, ότι «έως το 2040 οι νευρωνικές διεπαφές πιθανότατα θα αποτελούν μια εδραιωμένη πλέον επιλογή που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να βαδίζουν μετά από παράλυση και να καταπολεμούν την ανθεκτική στα φάρμακα κατάθλιψη, ενώ μπορεί να κάνουν πραγματικότητα ακόμη και τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ».
Πρόσθεσε όμως, ψελλίζοντας την αλήθεια, ότι «πρέπει να δράσουμε τώρα για να διασφαλίσουμε επαρκώς ευέλικτες ηθικές και κανονιστικές ασφαλιστικές δικλίδες, ώστε αυτές οι αναδυόμενες τεχνολογίες να υλοποιηθούν με ασφάλεια και προς όφελος της ανθρωπότητας».
Άρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για το «κακό» της ανθρωπότητας.
Ποιος θα μας εξασφαλίσει λοιπόν πως όλα θα πάνε καλά και δεν κινδυνεύουμε;
Η ίδια παγκόσμια κυβέρνηση, στην οποία θα παραδοθούν, ενδεχομένως, οι νέεw αυτές νεύρο-τεχνολογίες;
Το ρωσικό Sputnik πάντως προειδοποιεί: «Οργουελικός εφιάλτης. Τα νέα εγκεφαλικά εμφυτεύματα θα μπορούν να καθοδηγήσουν την σκέψη μας».

Sputnik
ενεργό link
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com