Translate

Ραδιενέργεια στη «γειτονιά» μας. Ένας κίνδυνος που…αποσιωπάται



Image result for ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΚΟΝΕς
Η Ελλάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ραδιενεργό κλοιό, κινδυνεύοντας έτσι συνεχώς από κάποιο πυρηνικό ατύχημα, σε κάποια γειτονική χώρα 
Δυστυχώς αυτός δεν είναι όμως, ο μοναδικός κίνδυνος που καραδοκεί. 
Τα πυρηνικά ατυχήματα σε Τσερνόμπιλ, Φουκοσίμα, Ουράλια Όρη και προσφάτως στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία, είναι σίγουρο πως άφησαν πίσω τους μεγάλα ποσά ραδιενέργειας.
Πρέπει να θυμόμαστε πως η ραδιενέργεια από μόνη της δεν…χάνεται, κάπου πηγαίνει!
Στο σημείο αυτό, να θυμηθούμε την ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, η οποία είχε δηλώσει πως στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, είχαν εντοπιστεί το 2017 μικροποσότητες ραδιενέργειας. Καταλαβαίνουμε πως η ραδιενέργεια μετακινήθηκε στην περιοχή μας.
Όσο για το «μικροποσότητες» και μεγάλες να ήταν κανείς δεν θα το έλεγε για να μη πανικοβληθεί ο κόσμος. Πλην τούτου, τα παραπάνω ατυχήματα είναι τα γνωστά, αυτά που μαθεύτηκαν,σκεφτείτε τι συμβαίνει με όσα αποσιωπήθηκαν και δεν μαθεύτηκαν ποτέ!ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ
Έχοντας κάνει αυτή τη μικρή εισαγωγή, ας περάσουμε σε μια σημαντική είδηση.
Ο Χαράντα, υπουργός Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ πως οι περισσότερο από ένα εκατομμύριο τόνοι ραδιενεργών αποβλήτων που αποθηκεύονται σε δεξαμενές σε περιοχή της Φουκοσίμα, θα καταλήξουν σύντομα στη θάλασσα, καθώς όπως λέει δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η τεχνολογία για την αντιμετώπιση του μολυσμένου νερού και πλέον ούτε ο απαιτούμενος χώρος αποθήκευσης.
Όπως διαβάζουμε στο Sputnik, παρότι η ιαπωνική κυβέρνηση θα συζητήσει περαιτέρω το ζήτημα μετά τη λήψη έρευνας ειδικών, ο Χαράντα πιστεύει ότι τα απόβλητα θα διαλυθούν στον Ειρηνικό Ωκεανό και ότι οι αρχές θα πρέπει να ενημερώσουν το κοινό, στην Ιαπωνία και εκτός, για τα μέτρα ασφαλείας και τους επιστημονικούς λόγους αυτής της απόφασης.
Σίγουρα τα ραδιενεργά απόβλητα δεν θα μείνουν στον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να…ταξιδέψουν και αλλού, όπως κάνει και το ραδιενεργό νέφος. Ο καθένας και καθεμία πρέπει να είναι προετοιμασμένος/η για κάθε ενδεχόμενο.
Καταλαβαίνουμε πως τα πράγματα είναι σοβαρά. Όχι μόνο υπάρχουν οι ορατοί κίνδυνοι «ατυχήματος» από τις γειτονικές χώρες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε το αόρατο ραδιενεργό νέφος που εξαπλώνεται πανεύκολα παντού (βλ. 3ο βίντεο παρακάτω), καθώς και τα τυχόνραδιενεργά απόβλητα στα νερά των θαλασσών.
Να θυμίσουμε κλείνοντας, πως όταν πρόσφατα έγιναν οι εκρήξεις στη Ρωσία, από τα φαρμακεία εξαφανίστηκαν τα σκευάσματα Ιωδίου, καθώς είναι αυτό που προστατεύει από τη ραδιενέργεια, όπως γνωρίζουν οι Ρώσοι πολίτες.
el.gr
ενεργό link
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com