Translate

Οι ΗΠΑ δίνουν οικονομική «ανάσα» στην Τουρκία – Ερντογάν: «Ο Τραμπ ήθελε να φθάσουν οι συναλλαγές στα 100 δισ.» – Επενδύσεις-«μαμούθ» από την Ουάσινγκτον




Μια περίεργη κινητικότητα υπάρχει στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ είχε συγκεκριμένη αποστολή στην Άγκυρα και όπως φαίνεται όλα πήγαν κατευχήν για την Τουρκία και τις ΗΠΑ.
Συμφωνίες-μαμούθ, θετικά λόγια και φιλοφρονήσεις. Εικόνες που προβληματίζουν, καθώς από την μία έχουμε το μεγάλο αγκάθι στις σχέσεις των δύο χωρών, τα F-35 και από την άλλη έχουμε συμφωνίες που δίνουν ανάσα στην Τουρκία.
Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ερντογάν-Ρος όπου πραγματικά βγήκαν ειδήσεις.
Ο Ρ. Τ. Ερντογάν επιβεβαίωσε πως ο όγκος συναλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες θα φθάσει τα 100. δισ δολάρια, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πως η συμφωνία αυτή έλαβε χώρα στην Οσάκα, κατά την διάρκεια συζητήσεων με τον Ν. Τραμπ!

»Η Τουρκία εξετάζει μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών με τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος και είπε πως θέλει περισσότερες αμερικανικές εταιρείες στη Τουρκία.
Εν τω μεταξύ ο Τούρκος Υπουργός Εμπορίου δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα επενδύσουν στην Τουρκία, σε τομείς όπως η κλωστοϋφαντουργία, τα έπιπλα, το μάρμαρο, η αυτοκινητοβιομηχανία, η πολιτική αεροπορία, το τσιμέντο, οι χημικές ουσίες για να αυξήσουν τον όγκο του διμερούς εμπορίου.
Οι Pekcan και Ross συζήτησαν επίσης τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν σημαντικοί τομείς, ιδίως ο χαλυβουργικός τομέας.
Τι ακριβώς συμβαίνει ανάμεσα στις δύο χώρες; Γιατί οι ΗΠΑ κάνουν τα στραβά μάτια στις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο;
pentapostagma.gr
ενεργό link
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com