Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H μυστηριώδης «πυρηνική» πυραμίδα στην Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ vid

Τα πυραμιδοειδή κτίσματα είναι σχεδόν τόσο παλιά όσο και ο ίδιος ο ανθρώπινος πολιτισμός: Από τις πυραμίδες της Αιγύπτου μέχρι τα ζιγκουράτ της Μεσοποταμίας, τις
πυραμίδες της Λατινικής Αμερικής, αλλά και τις άγνωστες πυραμίδες της Κίνας και της Ελλάδας, πάντα συνάρπαζαν τη φαντασία, καθώς πολλές εξ αυτών συνοδεύονται από νέφη μυστηρίου όσον αφορά στους τρόπους κατασκευής, τους κατασκευαστές και τους σκοπούς τους. 
 Οι πυραμίδες κατά κανόνα συνδέονται με πανάρχαιες, ξεχασμένες ιστορικές περιόδους- ωστόσο αυτό δεν ισχύει για μια πυραμίδα στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ, η οποία χτίστηκε στη σύγχρονη εποχή και κατά καιρούς έχει συνδεθεί με συνωμοσίες των Ιλουμινάτι, αρχαία κτίσματα των Μάγια και μυστικά πειράματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει- αν και η τελευταία ερμηνεία είναι, κατά κάποιον τρόπο, σχετικά κοντά στην πραγματικότητα, καθώς η πυραμίδα αυτή, στη Νεκόμα της Βόρειας Ντακότα, ανάγεται στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
 Όπως αναφέρεται σε εκτενές δημοσίευμα του Fusion, η πυραμίδα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του Stanley R Mickelsen Safeguard Complex, μιας μεγάλης στρατιωτικής βάσης στη μέση του πουθενά, η οποία κάποτε ήταν εξοπλισμένη με δεκάδες πυρηνικές κεφαλές- και εδώ και 40 χρόνια έχει εγκαταλειφθεί. 
 Εάν οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ είχαν συνεχίσει να κλιμακώνονται τη δεκαετία του 1970, 15 τέτοια κτίρια θα είχαν ανεγερθεί σε άλλα σημεία της χώρας, δημιουργώντας το μεγαλύτερο πυρηνικό αμυντικό πλέγμα στον κόσμο- ωστόσο μεσολάβησε η συνθήκη SALT, που έδωσε τέλος στην κατασκευή των εγκαταστάσεων αυτών. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ, οι εγκαταστάσεις αυτές ήταν MSR (Missile Site Radar Complex), και ήταν σχεδιασμένες έτσι ώστε να μπορούν να αντέξουν σε κοντινή πυρηνική έκρηξη, και να είναι αυτάρκεις. 
 Στην ουσία επρόκειτο για ένα μεγάλο ραντάρ, με χιλιάδες μικρές κεραίες, για την προετοιμασία και καθοδήγηση αντιβαλλιστικών πυραύλων αναχαίτισης εναντίον εισερχόμενων σοβιετικών βαλλιστικών πυραύλων.
 Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Fusion, στη Βόρεια και τη Νότια Ντακότα βρίσκονταν οι βάσεις των πυρηνικών πυραύλων Minutemen, που στόχευαν την ΕΣΣΔ, και το Safeguard ήταν με τη σειρά του σχεδιασμένο για να προστατεύει τους Minutemen από σοβιετική επίθεση. Η Νεκόμα ήταν στην τέλεια θέση για μια βάση ραντάρ για την αναχαίτιση πυραύλων που κατέφθαναν πετώντας πάνω από τον Βόρειο Πόλο. 
Οι αντιβαλλιστικοί πύραυλοι (με πυρηνικές κεφαλές και οι ίδιοι, για να διασφαλίζεται η καταστροφή των στόχων) θα κατέστρεφαν τους σοβιετικούς πυραύλους, ανοίγοντας τον δρόμο στους Minutemen για την καταστροφή της ΕΣΣΔ. 
 Η συνθήκη SALT ωστόσο επέβαλε όρια στον αριθμό των αντιβαλλιστικών (ΑΒΜ), οπότε και η βάση απενεργοποιήθηκε το 1976, με τον εξοπλισμό της να αποσύρεται και τις εγκαταστάσεις να απογυμνώνονται και να σφραγίζονται. 
 Το 2012 τέθηκε σε δημοπρασία και πέρασε στα χέρια μιας αίρεσης, των Hutterites, που στη συνέχεια προσφέρθηκαν να την πουλήσουν στην κομητεία Κάβαλιερ, για, 3,5 εκατ. δολάρια, μια τιμή που κρίνεται πολύ υψηλή- και ως εκ τούτου ανήκει ακόμα στην αίρεση, η οποία μέσα στα 4 χρόνια, δεν φαίνεται να έχει κάνει κάτι παραπάνω από το να προβεί σε κάποιες καλλιέργειες σόγιας και άλλων φυτών στην περιοχή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εισαγγελέας αποκαλεί στο facebook «κομμούνια» και «μειοδότες» Τσίπρα και Παυλόπουλο για το Σκοπιανό! Πειθαρχική έρευνα διέταξε ο Κοντονής!

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ
Πειθαρχική έρευνα σε βάρος αντεισαγγελέα Εφετών ο οποίος φέρεται να έχει αναρτήσει φωτογραφίες με προσβλητικά σχόλια σε βάρος του Προέδρου της

Βρετανικά ΜΜΕ: Η Αυστρία απειλεί να θέσει βέτο στη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων

Ένας απρόσμενος σύμμαχος στο «πρόσωπο» της Αυστρίας. 
 Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές

Νίμιτς: Είμαστε μια Οικογένεια, είμαστε….μια χώρα!! Εμείς του λέμε: Μπεχαλόμ

Ο υπάλληλος της Νέας Τάξης κ.Νίμιτς, από τις Πρέσπες δήλωσε κάτι που πέρασε απαρατήρητο και ασχολίαστο από τους δημοσιογράφους.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ vid

Πραγματικά σκηνές πρωτοφανείς εκτυλίχτηκαν το Σαββάτο καθώς ένα οργισμένο πλήθος επιτέθηκε με χαρακτηριστικές φράσεις κατά του αρχιεπισκόπου

Ηρθαν F-35 σε Κρήτη-Α.Μεσόγειο – Βροχή από AIM-120 και Rafael Python-5 – «Πακέτα» ελληνικών F-16 με ισραηλινά F-16I, F-15I, F-35I Adir

Ήρθε σε Κρήτη-Α.Μεσόγειο η Ισραηλινή Αεροπορία με το F-35 Adir να πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση στην περιοχή σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για τα

Τρίβει τα χέρια του ο Τζ.Σόρος για την συμφωνία της ''Μακεδονίας'' – Μήνυμα Μόσχας σε Σκόπια: «Τα λάθη έχουν συνέπειες»

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι, όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία και ξεπήδησαν από το πολύκροκο αυγό της τα διάφορα κρατίδια, μεταξύ των οποίων και τα

7spynews on facebook


ενεργό link