Translate

Θέλουν να ξεπουλήσουν το όνομα Μακεδονία - Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό: Ο Τσίπρας ενημερώνει εκτάκτως τους πολιτικούς αρχηγούς

Στο επίκεντρο το όνομα Ilinden Μacedonia που πρότεινε ο Ζάεφ στην ΣόφιαΑποτέλεσμα εικόνας για τσιπρασ ξεπουλαει το ονομα μακεδονια
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και
τους πολιτικούς αρχηγούς θα ενημερώσει  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, μετά και τη χθεσινή συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ.
Οι συναντήσεις είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο, όμως κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τηλεφωνικά σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια τους πολιτικούς αρχηγούς.
Τελικά, η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει αύριο το πρωί.
Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου και στη συνέχεια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας θα έχει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς για το ίδιο θέμα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα τους ενημερώσει σχετικά με το όνομα Ilinden Μacedonia, που πρότεινε ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στην Σόφια.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία, είναι ονομασία Erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση.
Σημειώνεται πως η υλοποίηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ – ΝΑΤΟ).

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com