Δελτίο 11: «Καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια, και Ilinden Μacedonia, σε έναν εκλογικό αχταρμά.

«Καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια, και Ilinden Μacedonia, σε έναν εκλογικό αχταρμά.Αποτέλεσμα εικόνας για Ilinden Μacedonia

150 ημέρες τους μείνανε
Ραντεβού στα γουναράδικα 
Στις 28-29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, και η Κομισιόν, θα εισηγηθεί την ενρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια. 

Ο σύντροφος Αλεξ Οβριόπουλος θα πάει πάσο, και θα εξηγήσει στους φίλους του στην ΕΡΤ, ότι οι συνομιλίες με τον σύντροφο Ζάεφ πάνε καλά και ότι αναμένει ευτυχή κατάληξη.

Άλλωστε ο σύντροφος Ζόραν δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Σόφια, ότι 
« η Μακεδονία και η Ελλάδα ενισχύουν τη φιλία τους. Πιστεύουμε ότι θα βρούμε μια λύση με τον σύντροφο Τσίπρα για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των πολιτών και στις δύο χώρες. Μια συμφωνία για το ονοματολογικό μπορεί να επιτευχθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο».

Οι συνεργάτες στη «Δεύτερη Ματιά»,  θα εξηγήσουν στους τηλεθεατές ότι ενόψει «καθαρής εξόδου», «δεν είναι και το σωστό τάιμινγκ για να ανάψουν τα λαμπάκια της Δωροθέας». 

Οπότε διαγραφή χρέους και Ilinden Μacedoniaγίνονται ένα πακέτο.

Ένδεκα ημέρες μετά, την Τρίτη 11 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, θα συνεδριάσει το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ που θα αποφασίσει με 28 Ναι και μια αποχή την ενεργοποίηση της αυτόματης πρόσκληση προς τον Μακεντόνσκι σύντροφο Τάκι και τον σύντροφο Ζόραν για να γίνουν το 30ο μέλος της συμμαχίας. 

Ο σύντροφος Αλεξ Οβριόπουλος θα δηλώσει πανευτυχής, επειδή οι συνομιλίες πάνε καλά και μέχρι να φτάσει το πρωτόκολλο της ένταξης στην ελληνική βουλή για επικύρωση θα έχει υπογράφει η συμφωνία για το «ονοματολογικό». 

Σχεδόν 50 ημέρες μετά, λήγει και το μνημόνιο. 

Οπότε, όπως εκτίμησε η εταιρεία που μετράει την δημοτικότητα του αμερικανού πρέσβη, επειδή το 86% των τηλεθεατών είναι δυσαρεστημένοι από την λειτουργία της κυβέρνησης, και το 42% θεωρεί τον Κούλη Οβριόπουλο πιο κατάλληλο από τον Αλεξ Οβριόπουλο, θα γίνει το χατίρι του 56% που λένε ότι «μάλλον χρειάζεται να γίνουν πρόωρες εκλογές». Και στη θέση της Κοινοπραξίας USA-Ροζ πολτός-Τζώνυ Γουώκερ-Συναγωγή, θα αναλάβει η Κοινοπραξία Συναγωγή- USA-Μαρεβα-Φώφη, με την θέληση του λαού.
Πρώτα ο λαός που λένε και οι λαοσεβούμενοι. 

Οι κάλπες μπορεί να στηθούν είτε στις 7 είτε στις 14 Οκτωβρίου. Κοντολογίς 
οι «Εκουμού» έχουν ακόμα 150 ημέρες στην εξουσία. 

Σπύρος Χατζάρας                                          

                                                                             πηγη