Translate

Οι μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου συγκεντρώνονται στη Συρία...δείτε...

Μετά από 7 χρόνια συγκρούσεων στη Συρία, η κατάσταση φαίνεται να έχει φτάσει σε ένα σημείο που λύση μέσω της διπλωματίας πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί στη Συρία.Οι μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου συγκεντρώνονται στη Συρία (ΧΑΡΤΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)
Θεωρείται μάλιστα εξαιρετικά πιθανή η πρόκληση μίας παγκόσμιας σύρραξης με ΑΦΟΡΜΗ και όχι αιτία το μέτωπο της Συρίας. 

Β.Πούτιν: «Τα χτυπήματα της Δύσης επιφέρουν μία χαοτική κατάσταση»

Την πολιτική - διπλωματική λύση για τη Συρία απέκλεισαν πριν από λίγο οι ηγέτες των Ρωσίας και Ιράν.
Πιο συγκεκριμένα οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Ροχανί  είχαν τηλεφωνική συνομιλία για την κατάσταση στην Συρία, μετά την πραγματοποίηση των χθεσινών πυραυλικών επιθέσεων από τις ΗΠΑ, την Γαλλία και την Βρετανία ως αντίποινα για φερόμενη επίθεση με χημικό αέριο.
Πούτιν και Ροχανί συμφώνησαν ότι οι βομβαρδισμοί της Δύσης, κατέστρεψαν τις πιθανότητες που υπήρχαν για την επίτευξη πολιτικής λύσης στο πρόβλημα της Συρίας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
“Ειδικότερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε ότι αν τέτοιες ενέργειες που παραβιάζουν τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ συνεχιστούν, τότε, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε μια χαοτική κατάσταση στις διεθνείς σχέσεις,” μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το Κρεμλίνο.
Αυτήν την χαοτική εικόνα ,που δεν προσιδιάζει σε τίποτα καλό , διακρίνουμε στους δύο επόμενους χάρτες , με την Συρία να είναι γεμάτη από μία..."παλέτα" χρωματισμών:
Ο "εμφύλιος" πόλεμος στη Συρία μετατράπηκε σε πολυεθνικό και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να εξελιχθεί σε παγκόσμιο, κάτι που πλέον παραδέχονται μέχρι και στα Ηνωμένη Έθνη.
 Ενισχύουν τις δυνάμεις τους οι ΗΠΑ
Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ διαμηνύουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει για την εξέλιξη της εύθραυστης κατάστασης στην περιοχή.
Ειδικότερα η Νίκι Χέιλι πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θ’ αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από την Συρία, μόλις επιτευχθούν οι στόχοι της.
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Fox News Sunday, η Χέιλι απαρίθμησε τρεις στόχους για τις ΗΠΑ:
-την διασφάλιση ότι δεν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα κατά οποιονδήποτε τρόπο που θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα.
-Την ήττα του Ισλαμικού Κράτους
-την εξασφάλιση μιας πλεονεκτικής θέσης για την παρακολούθηση της δράσης του Ιράν.
Είναι ο στόχος μας “να δούμε τα αμερικανικά στρατεύματα να επιστρέφουν στην πατρίδα, αλλά δεν θα αποχωρήσουμε μέχρι να γνωρίζουμε ότι έχουν επιτύχει τους παραπάνω στόχους,” είπε η Χέιλι.
                                                                                                                                                                       
Παράλληλα στην Ουάσινγκτον ήδη έχουν αρχίσει οι φωνές περί πιθανής εμβάθυνσης των αμερικανικών επιχειρήσεων στη Συρία, με τα σενάρια να είναι πολλά.
Το ενδεχόμενο ο πρόεδρος Τραμπ να ζητήσει άδεια από το Αμερικανικό Κογκρέσο για περαιτέρω επιχειρήσεις στη Συρία πρόβαλλε ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Τζόνι Ερνστ, μέλος της Επιτροπής Άμυνας στην Γερουσία.
Με τις πληροφορίες από τη Συρία να θέλουν τον αμερικανικό στρατό να κατασκευάζει νέες στρατιωτικές βάσεις στην Ιεράπολη (Manbij), ο πλανήτης κρατά την ανάσα του, καθώς το μήνυμα έχει περάσει σε όλους:
Τυχόν κλιμάκωση στη άναρχη Συρία ανάμεσα στις Μεγάλες Δυνάμεις, θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να οδηγήσει σε παγκόσμια σύρραξη.
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι δυνάμεις που συγκεντρώνονται ακόμη και αυτήν την στιγμή στη Συρία και πέριξ αυτής, πολύ δύσκολα θα αποχωρήσουν.
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com