Translate

Πότε θέλουν να έχουμε παραδώσει το όνομα «Μακεδονία» vid


Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το όνομα των Σκοπίων και την επίτευξη οριστικής συμφωνίας με την Ελλάδα μέχρι τον Ιούλιο προανήγγειλε επί της ουσίας ο
πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ.
Τι σημαίνει αυτό; Μέχρι το καλοκαίρι θα παραδώσουν το όνομα «Μακεδονία»;
Η κυβέρνηση άλλωστε κάνει λόγο για «σύνθετη ονομασία».
Όπως μεταδίδεται, ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Σκοπίων έκανε δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας ORF, λέγοντας ότι ελπίζει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προχωρήσει η ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, όπως έχει βάλει στόχο, παράλληλα με την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με άλλα λόγια οι Σκοπιανοί βιάζονται, εμείς «αγχωνόμαστε» και παραδίδουμε χωρίς καμία πίεση το όνομα «Μακεδονία», με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, να «τρέχει»μάλιστα στα Σκόπια για να... συζητήσει.
«Έχουμε ανοικτή πρόσκληση από το ΝΑΤΟ προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ένταξής μας το συντομότερο δυνατό, αφού πρώτα διευθετηθεί με την Ελλάδα το πρόβλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ζόραν Ζάεφ.
Αξιοσημείωτο είναι πως το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, στο οποίο ενδέχεται να αποφασιστεί η ένταξη των Σκοπίων στην Συμμαχία, είναι προγραμματισμένο για το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες.
Μέχρι τότε λοιπόν, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας θέλει να έχει «κλείσει» την συμφωνία για το όνομα, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και να επιτευχθεί ο υψηλός στόχος που έχει θέσει.
Μάλιστα σε αυτή την κατεύθυνση, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, όπου θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι «εχθροί» του Ελληνισμού «τρίβουν» τα χέρια τους, με τα σχέδια της Τουρκίας να προσβλέπουν σε περικύκλωση την χώρα μας μέσω Σκοπίων αλλά και Αλβανίας.                                                               πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com