Translate

Το νέο τρίπτυχο της Νέας Τάξης σε ιστορικό μανιφέστο του Πάπα


«Γη, Στέγη, Δουλειά. Ομιλίες προς τα λαϊκά κινήματα».
Έτσι ονομάζεται το βιβλιαράκι που μοίρασε την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, η εφημερίδα της ιταλικής Αριστεράς "Il Manifesto".
Η είδηση όμως προκύπτει από το όνομα του συγγραφέα του βιβλίου. Διότι αυτός είναι ο Πάπας, ο οποίος ως νέος Μαρξ προετοιμάζει τον δρόμο μιας παγκόσμιας αριστερής κυβέρνησης.
 Ναι, πολύ καλά διαβάσατε!
Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι γνωστός για τα αριστερά του κηρύγματα. Έχει μιλήσει επανειλημμένα υπέρ των μουσουλμάνων μεταναστών και των φτωχών που δημιουργεί η Νέα Τάξη που υπηρετεί. Χωρίς να την καταγγέλλει.
Έχει επικρίνει τις αδικίες του καπιταλισμού, έχει μιλήσει για την Ατζέντα 2030, έχει αντιμετωπίσει με συμπάθεια τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ακόμα και τους άθεους.
Και όλα αυτά τα… "κομμουνιστικά" τα βάζει δίπλα στον λόγο του Χριστού.
Σε πολιτικό επίπεδο έχει ανοίξει διάλογο με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Αξιοσημείωτο είναι πως το «Il Manifesto» είναι ένα από πιο εμβληματικά έντυπα της ιταλικής Αριστεράς.
Στην συντακτική επιτροπή του μετείχαν ισχυρές προσωπικότητες του ιταλικού κομμουνισμού όπως ο Λούτσιο Μάγκρι, ο Λουίτζι Πίντορ, η Ροσάνα Ροσάντα, η Λουτσιάνα Καστελίνα.
Οι ομιλίες του Πάπα που περιέχει το τομίδιο του "Il Manifesto" έγιναν το 2014, το 2015 και το 2016 σε εκπροσώπους κινημάτων αριστερής φύσεως (συνδικαλιστικών, γης, εναλλακτικών).
Άξονας των ομιλιών, και τίτλος του βιβλίου είναι ένα τρίπτυχο, το οποίο μπορεί πλέον να ορίζεται ως το νέο σύνθημα της διεθνιστικής Αριστεράς, σε όλες τις εκφάνσεις της, απέναντι στο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» της Εθνικής Δεξιάς
Terra, Casa, Lavoro (Γη, Στέγη, Δουλειά). Αυτό θα είναι το νέο σύνθημα του παγκόσμιου λαού!
Αυτά θα ζητούν οι πολίτες από την παγκόσμια εξουσία ή τον έναν ηγέτη, ο οποίος θα την εκπροσωπεί.                    ΠΗΓΗ

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com