Translate

Eρχεται πολύ σκοτεινή εποχή: Μια ανάσα από επικείμενο «κτύπημα» κατά της Βόρειας Κορέας – Σπεύδουν δύο αεροπλανοφόρα


Είμαστε όντως σχεδόν «μία ανάσα» από μια επικείμενη πολεμική σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο μετά το 1953 ; 
Όλα  τα δεδομένα αυτό δείχνουν ενώ μόνο στην θάλασσα υπάρχουν πλέον δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα, τα USS Theodore Roosevelt και USS Ronald Reagan, και δεκάδες άλλα πλοία από τρεις χώρες κάτι που σύμφωνα με τον Ναύαρχο ε.α. και πρώην SACEUR  στην Ευρώπη Τ. Σταυρίδη,  αποτελεί σχεδόν σίγουρο προοίμιο πολεμικών επιχειρήσεων με την Β.Κορέα.
 Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε πριν λίγο ότι για την Β.Κορέα έρχεται μια «πολύ  πιο σκοτεινή εποχή», υπονοώντας ότι οι ΗΠΑ θα στραφούν με πόλεμο κατά του  Kim Jong-un.
Τα F-35B Lighting II στην βάση Iwakuni της Ιαπωνίας άναψαν μηχανές…
Πηγή κοντά στον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ , η οποία μίλησε με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, προειδοποίησε ότι η αποτυχία να αντιμετωπιστεί σωστά η πυρηνική απειλή που θέτει το Βορειοκορεατικό κράτος θα έχει άμεσα «πολεμικές» συνέπειες. Σήμερα, ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ προέτρεψε την Κίνα να κάνει περισσότερα για να συμβάλει στην επίλυση της κρίσης, λέγοντας: «Θα θέλαμε να δούμε την Κίνα να ακολουθήσει τις δεσμεύσεις αυτές. Θα θέλαμε η Κίνα κάνει πράγματα σε διμερές επίπεδο, καθώς μπορεί να υπερβεί όλες τις κυρώσεις που επιβάλλονται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών». 
 Την ίδια στιγμή σήμερα, Νότια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες και Ιαπωνία υλοποιούν κοινή αεροναυτική άσκηση εκδίδοντας παράλληλα ΝΟΤΑΜ για απαγόρευση εκτόξευσης οτιδήποτε πάνω από την περιοχή της άσκησης, προετοιμάζοντας όμως παράλληλα τις δυνάμεις τους να εξουδετερώσουν οποιοδήποτε βαλλιστικό πύραυλο από την Βόρειο Κορέα, ανακοίνωσαν ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματικοί . Η τριήμερη άσκηση ξεκίνησε στα χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, κινητοποιώντας πολεμικά πλοία εξοπλισμένα με σύστημα μάχης AEGIS . Η τελευταία άσκηση έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων πυρηνικών και πυραυλικών απειλών από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τη συμφωνία επετεύχθη κατά την 48η Συνάντηση Ασφαλείας μεταξύ της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2016. Πρόκειται για την πέμπτη κοινή προειδοποιητική άσκηση που περιλαμβάνει τις τρεις χώρες από τον Ιούνιο του περασμένου έτους. 

 Σήμερα επίσης ο «παλαιός» σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, η Κίνα θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τη Νότια Κορέα εν μέσω της αυξανόμενης πυρηνικής απειλής από τον Kim Jong-un. Οι αρχηγοί του στρατού της Νότιας Κορέας και της Κίνας θα συναντηθούν για πρώτη φορά σε δύο χρόνια ως έντονη ένταση με τη Βόρεια Κορέα. Η Σεούλ είναι πρόθυμη να αναθερμάνει τους δεσμούς της με την Κίνα, καθώς η Κίνα αποσύρει την υποστήριξη της στον «ανεξέλεγκτο» Κιμ. Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping λέγεται ότι έχει προσωπικό μίσος εναντίον του προέδρου της Βόρειας Κορέας παρά την παραδοσιακή συμμαχία τους. Η Κίνα ζήτησε ηρεμία στην περιοχή, καθώς ο Κίμ πραγματοποιεί πόλεμο δηλώσεων με τον Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Και οι δύο πλευρές απειλούν η μία την άλλη με πυρηνική εκμηδένιση, καθώς ο Kim αρνείται να εγκαταλείψει την προσπάθειά του για την απόκτηση πυραύλων ICBM με πυρηνική γόμωση. Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι είμαστε κοντά σε τρομακτικές εξελίξεις για ολόκληρη την ανθρωπότητα, η οποία μετά τους Τζιχαντιστές θα «γνωρίσει» και τους φανατικούς στρατιώτες της Β.Κορέας.

ΠΗΓΗ
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com