Translate

Επιδρομή δυνάμεων Χεζμπολάχ-Ιράν σε ισραηλινή στρατιωτική βάση στην επέτειο του Γιομ Κιπούρ – «Σήκωσαν» το στρατόπεδο και έφυγαν


Προεόρτια πολέμου με επιδρομή δυνάμεων της Χεζμπολάχ και του Ιράν σε ισραηλινή στρατιωτική βάση κοντά στο Λίβανο και κλοπή σημαντικού εξοπλισμού στην επέτειο της εβραϊκής εορτής του Yom Kippur
τινάζει στον αέρα τη Μέση Ανατολή. Μήνυμα ελήφθη από το Ισραήλ το οποίο θα απαντήσει σε αυτό το «ξεβράκωμα».
Αξιοσημείωτο είναι ότι η επιδρομή σημειώθηκε λίγες ώρες μετά το διάγγελμα Χ.Νασράλα ο οποίος τόνισε ότι η μάχη είναι με τους Σιωνιστές που κατέχουν τη γη μας, δεν μετράει πόσα άρματα μάχης, πυραύλους, μαχητικά και στρατεύματα έχουν. Η δύναμη πηγάζει από μέσα σας».
Ισραηλινοί επιτελείς των δυνάμεων του IDF που σταθμεύουν σε στρατιωτική βάση  στο βόρειο Ισραήλ ανακάλυψαν την απουσία σοβαρής ποσότητας στρατιωτικού  οπλισμού  που περιείχε όπλα έκτακτης ανάγκης και πυρομαχικά.
Αμέσως τέθηκε σε συναγερμό φυσικά και η στρατιωτική αστυνομία ενώ το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της εβραϊκής εορτής του Yom Kippur.
Πρόκειται για ένα μεγάλο αριθμό στρατιωτικών τυφεκίων, πολυβόλων, όλμων, αντιαρματικών πυραύλων που φέρεται να έχει κλαπεί από ένα στρατιωτικό οπλοστάσιο έκτακτης ανάγκης στο βόρειο Ισραήλ.
Οι στρατιώτες από το Τάγμα 601 ανακάλυψαν την παραβίαση και ανέφεραν αμέσως τον ελλιπή εξοπλισμό στους αξιωματικούς τους.
Η στρατιωτική αστυνομία ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό και ενδελεχή έρευνα η οποία στη συνέχεια αποκάλυψε ότι έχουν κλαπεί και εκτός των προαναφερθέντων όπλων και  πυρομαχικά.
Συγκεκριμένα πρόκειται για  2970 σφαίρες διαμετρήματος 5Χ56 , 96 κιβώτια με σφαίρες 7Χ62 , βλήματα  40 mm, δύο όλμοι 4, 2’’, 10 πυροκροτητές,  δεκάδες αυτόματα τυφέκια M16, 56 αμυντικές νάρκες  και άλλα .
Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της εορτής του  Yom Kippur, εκλάπησαν και καύσιμα .
Την ημέρα της εορτής κανένας από τους στρατιώτες δεν ήταν στην  θέση  του για να φρουρήσει το οπλοστάσιο  και την Κυριακή ο στρατιώτης που είχε εντεταλμένη  φρουρά βρίσκονταν  στο εσωτερικό της βάσης, αντί για την καθορισμένη θέση δίπλα στο καταφύγιο.
Οι φρουροί βρέθηκαν επίσης χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό μάχης και κατά συνέπεια παραβίασαν το πρωτόκολλο του φυλακίου.
Το Γραφείο του Εκπροσώπου Τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ανέφερε  ότι «το πρωί, μια διάρρηξη ανακαλύφθηκε σε ένα στρατιωτικό οπλοστάσιο στο βόρειο τμήμα της χώρας όπου διαπιστώθηκε να λείπει  στρατιωτικός εξοπλισμός . Η Στρατιωτική Αστυνομία και οι διοικητές ξεκίνησαν  έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.»
Η δράση της Χεζμπολάχ την ημέρα της ισραηλινής εορτής του Yom Kippur φέρνει βαρύτατο πλήγμα στο γόητρο του ισραηλινού στρατού.
Οι έρευνες προς το παρόν δεν αναφέρουν επίσημα «ποιοι» , γιατί σίγουρα ήταν πολλοί στον αριθμό, εισέβαλαν στην  βάση και αφαίρεσαν τόσα όπλα και πυρομαχικά.
Εφόσον επιβεβαιωθούν τα σενάρια για τα μέλη της Χεζμπολάχ τότε θα έχουμε τα προεόρτια πολεμικών επιχειρήσεων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, κάτι το οποίο αποτελεί σχεδόν «επικείμενο σενάριο» μετά την σειρά δηλώσεων μελών  της ισραηλινής κυβέρνησης και του ίδιου του Νετανιάχου.
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com