Τα μέσα μαζικής εξημέρωσης μεταδίδουν πως επιχειρήσεις και νοικοκυριά βρίσκονται στα όρια τους λόγω της υπερφορολόγησης.
Ώρες αγωνίας για το αύριο της Ελλάδας
Ταυτόχρονα, αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς οι κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αποταμιεύσεις και ακίνητα.
Χαρακτηριστικό είναι πως τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο επιβλήθηκαν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε 33.933 φορολογουμένους με οφειλές άνω των 500 ευρώ.
Το κράτος, προσπαθώντας να κρατήσει τα έσοδα αμείωτα και να χρηματοδοτήσεις τους συνεχείς διορισμούς στο Δημόσιο μαζί με τις κρατικές σπατάλες, κατάσχει τα πάντα.
Μόνο τον Φεβρουάριο έγιναν 21.231 κατασχέσεις, κάτι που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του μήνα γίνονταν 1.000 περίπου κατασχέσεις την ημέρα.
Στην περίπτωση που συνεχιστούν με αυτόν τον ρυθμό οι κατασχέσεις, τότε ο αριθμός τους θα ξεπεράσουν τις 140.000 του 2017 και πιθανόν να είναι και υψηλότερες έως και 45%.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», είναι πιθανό στο τέλος του 2017 οι οφειλές των φορολογούμενων προς το Δημόσιο να φτάσουν ακόμα και τα 100 δισ ευρώ.
Εκατομμύρια Ελλήνων χρωστούν. Εκατομμύρια Ελλήνων δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ από την αγωνία.
Στριφογυρίζουν στο κρεβάτι τους και προσπαθούν να βρουν λύση για να μην χάσουν τα πάντα.
Είναι περισσότεροι από 4.000.000 οι φορολογούμενοι που έχουν χρέη προς το Δημόσιο. Ουσιαστικά είναι ελάχιστοι εκείνοι που δεν κινδυνεύουν καθώς στο στόχαστρο μπαίνουν όλοι όσοι έχουν χρέη άνω των 500 ευρώ και δεν έχουν μπει ούτε στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
Την ίδια ώρα μας παρουσιάζουν σε πανηγυρικούς τόνους το πλεόνασμα των 1,07 δισ. ευρώ, το οποίο επιτεύχθηκε με πρωτοφανές φορολογικό «τσουνάμι» σε μία οικονομία που δεν αναπτύσσεται αλλά συρρικνώνεται.
Η συγκεκριμένη οικονομική πολιτική ευνοεί τα όποια σχέδια αρπαγής του πλούτου των Ελλήνων, από τα γνωστά κέντρα.
Άλλωστε αυτό πρεσβεύει η Ατζέντα 2030, για την οποία μόνο στο el.gr διαβάσετε καθημερινά και αναλυτικά.
Μεθοδικά προωθείται και στην Ελλάδα η λεγόμενη ανακατανομή του πλούτου, το μάζεμα δηλαδή όλους του χρήματος και των περιουσιών και η προώθηση της φτώχειας, της οποίας η φωτιά θα «σβήνεται» με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ή αλλιώς επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Οι αριθμοί έρχονται να επιβεβαιώσουν τα προαναφερθέντα. Από το 2010, τη χρονιά που η χώρα μπήκε στον κύκλο των Μνημονίων, τα νοικοκυριά έγιναν φτωχότερα. Η μεσαία τάξη διαλύθηκε, καθώς μετά τα αλλεπάλληλα φορολογικά χτυπήματα, την δραστική μείωση των αποδοχών και την έκρηξη της ανεργίας, έξι στα δέκα νοικοκυριά δηλώνουν πλέον εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.
Το 2010 τα νοικοκυριά εμφάνισαν στην εφορία εισοδήματα συνολικού ύψους 100,3 δισ. ευρώ. Πέρυσι δήλωσαν 75,15 δισ. ευρώ. Δηλαδή μέσα σε μια επταετία «χάθηκαν» εισοδήματα ύψους 25,15 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 12,5 δισ. ευρώ χάθηκαν από τη μεσαία τάξη, τα νοικοκυριά δηλαδή με εισοδήματα από 20.000 έως 50.000 ευρώ τα οποία, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτος, έχει ζορίσει η κυβέρνηση.
Παίρνουν τα πάντα. Κατάσχουν ακόμα και τα ζώα των κτηνοτρόφων. Οι παγκοσμιοποιητές των δανειστών παίρνουν παντού τον έλεγχο. Ακόμα και σε αυτά που τρώμε.
Δεν το πιστεύετε; Δείτε το βίντεο:
EL.gr
EL.gr