Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γαλλία: Η Λε Πεν αυξάνει τη διαφορά της

                        Γαλλία: Η Λε Πεν αυξάνει τη διαφορά της

Οι μέρες περνούν και το ψέμα έχει κοντά πόδια. Οι δημοσκόποι έχουν αρχίσει να τα μαζεύουν. Η καθημερινή κυλιόμενη δημοσκόπηση της συστημικής «Opinionway», έδωσε χθες στην Μαρίν Λε Πεν 26% και στον τραπεζοϋπάλληλο Μακρόν 24%. Ωστόσο η «Ipsos» μετράει την Λε Πεν στο 27%, ενώ η «Brand Analytics» δίνει στον «λαοφιλή» Μακρόν 23,1%.
Η διαφορά θα μπορούσε να είναι και 4 μονάδες ή και παραπάνω εάν το «στατιστικό λάθος», λειτουργεί σε βάρος της Λε Πεν.
Καθαρά «μαθηματικά» η Μαρίν θα μπορούσε να είναι στο 27,81% και ο γκέι τραπεζοϋπάλληλος στο 22,4%.
Ο τρίτος, ο φιλελέ Φιγιόν, για την «Opinionway», είναι στο 20%, για την «Brand Analytics» στο 23,6%, ενώ η «Ifop» και η «Ipsos» του δίνουν από 17,5% Η «Ifop» , η «Opinionway», και η «Brand Analytics» δίνουν στον τέταρτο Μενελσόν 13,5-14%, ενώ ο σοσιαλήστής Αμόν έχει βουλιάξει στο 10-11%.
Αυτό που μας λένε οι «εταιρείες» είναι ότι το «καθαρόαιμο», ο «κεντρώος», ο «άσπιλος», που τον έσπρωχναν «με τα πάντες», έχει κολλήσει και δεν τραβάει, ενώ ο Φιγιόν το παλεύει ακόμα, και η Λε Πεν αυξάνει και την συσπείρωση της και την απήχηση της.
   Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία είναι σε τρεις βδομάδες (23 Απριλίου), και ο δεύτερος στις 7 Μαΐου, το τριήμερο των εορτασμών για το τέλος του Πολέμου. (8η Μαΐου).


Έκθεση της «Bank of America» για τις γαλλικές εκλογές και τις επιπτώσεις τους στην ευρωπαϊκή οικονομία τονίζει ότι σε περίπτωση νίκης Μαρίν Λεπέν που επιθυμεί την έξοδό από την Ευρωζώνη το νέο γαλλικό φράγκο θα υποτιμάτο κατά 5%, σε σχέση με το Ευρώ, ενώ το νέο «μάρκο» θα ανατιμιόταν κατά 15% και αυτό θα είχε σοβαρές συνέπειες στις γερμανικές εξαγωγές, ιδίως στις άλλες ευρωπαϊκές αγορές αφού τα γερμανικά προϊόντα θα γίνονταν κατά πολύ ακριβότερα, δεδομένου ότι ,το νομίσματα των χωρών της νότιας Ευρώπης, (Ισπανία-Ιταλία-Πορτογαλία) θα υποτιμούνταν κατά 40% .

Η κ. Λε Πέν σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Sud Radio και τον τηλεοπτικό σταθμό Public Senat, δήλωσε ότι, εάν εκλεγεί στις 7 Μαΐου, θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα εντός έξι μηνών για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. «Στο τέλος των έξι μηνών, θα είναι ο γαλλικός λαός που θα αποφασίσει», είπε , προσθέτοντας ότι αυτό θα επιτρέψει στους Γάλλους να δουν την έκβαση των εκλογών στη Γερμανία και την Ιταλία. «Ο κόσμος έχει αλλάξει και αυτό είναι που ανησυχεί τους Κεφαλαιούχους. Ο κόσμος απομακρύνεται από το ελεύθερο εμπόριο και την πολιτική του laisser faire.Υπάρχει όμως τόση πολλή ρευστότητα που δεν πρόκειται να αποσύρουν τα χρήματά τους από τη Γαλλία, τη στιγμή που η Γαλλία θα είναι και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης», δήλωσε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου.
Δελτίο11

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συρία: επικείμενο αεροπορικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ με κατάρριψη – Πρώτη θερμή επαφή Su-35S με F-22 Raptor! Vid

Ξαφνικά «βουίζει» η Συρία για επικείμενο χοντρό αεροπορικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που θα οδηγήσει σε κατάρριψη ενώ είχαμε πριν λίγο την πρώτη επιβεβαιωμένη «θερμή επαφή» μεταξύ ρωσικών

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Mε ιλιγγιώδη ταχύτητα αποχωρεί από την Κομοτηνή ο Ερντογαν – Επιστρέφει στην Τουρκία vid

Αποχώρησε με τέρμα τα γκάζια ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την Κομοτηνή. Εκνευρισμός, δεν πήγε ο σχεδιασμός όπως ήθελε ή φόβος για κάτι άλλο; Νωρίτερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε στους

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Το είπαν και αυτό: «Έγκλημα να θες να γίνεις μάνα ενώ χρωστάς»

Η Ελλάδα μας αλλάζει. Η Νέα Εποχή δεν εξαφανίζει σταδιακά μόνο τον όρο «ιδιοκτησία» αλλά και τον θεσμό της οικογένειας. Στα Ειρηνοδικεία μια Δευτέρα εκδικάζονται δεκάδες υποθέσεις

Η εθνική δεξιά του Τραμπ δείχνει τον δρόμο - Η ΑΛΗΘΕΙΑ πρέπει επιτέλους να ακουστεί και στην Ελλάδα

Είναι μάλλον περιττό να πούμε το πόσο έχει κουράσει η συζήτηση γύρω από τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδας, αλλά και στην Ευρώπη και κυρίως το πόσο ΛΑΘΟΣ αποδεικνύονται οι τρόποι αντιμετώπισής της.