Translate

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ O Trump παίρνει τον έλεγχο του ΔΝΤ, σοκ στους χρεοκοπημένους Ελληνες ολιγάρχες Οι Financial Times επιβεβαιώνουν

Τον Τσίπρα τον στήριζαν οι Αμερικανοί, η Γιάννα, οι εγχώριοι ολιγάρχες και ο Γιώργος Κουρής…Πολύ σύντομα, όπως όλα δείχνουν θα μείνει να τον στηρίζει μόνο ο Κουρής…     Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ
παίρνει τον έλεγχο το ΔΝΤ στα χέρια του. Η απάντηση στο αν κινδυνεύει η θέση της Κριστίν Λαγκάρντ (επανεξελέγη πρόσφατα) σαν επικεφαλής του Ταμείου είναι καταφατική! Εάν η Λαγκάρντ δεν ακολουθήσει πλήρως την γραμμή Τραμπ είναι τελειωμένη. Τι είναι αυτό που προκρίνει ο Τραμπ όσο αφορά το ΔΝΤ και την εμπλοκή του στα υπερχρεωμένα κράτη. 

Το επιτελείο του Τραμπ απαιτεί τον πλήρη έλεγχο της οικονομικής ζωής αυτών των χωρών και κυρίως των έλεγχο των χρεοκοπημένων επιχειρήσεων που είναι ανοιχτές στις Τράπεζες, όπως συμβαίνει με τις επιχειρήσεις πολλών Ελλήνων ολιγαρχών οι οποίοι παρότι χρεκοπημένοι και με τεράστιο δανεισμό εξακολουθούν να διοικούν της επιχειρήσεις τους. Ερχεται τώρα το επιτελείο του Τραμπ να μεταφέρει στο ΔΝΤ (και άρα και στους θεσμούς) την σκληρή γραμμή του νέου πλανητάρχη: Oι χρεοκοπημένοι Ελληνες βαρόνοι χάνουν τις επιχειρήσεις τους και τοποθετούνται νέα ΔΣ ελεγχόμενα από τους δανειστές.
Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” έρχονται να επιβεβαιώσουν οι Financial Times κάνοντας λόγο για τον παράγοντα Τραμπ που μπαίνει στο παιγνίδι! 
Ο χρόνος προκειμένου η Ευρωζώνη να εξασφαλίσει εφέτος συμφωνία σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης εξαντλείται, γράφουν την Τετάρτη οι Financial Times, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία μπορεί να επιφέρει νέες επιπλοκές. 
«Το Ταμείο εξακολουθεί να περιμένει από τις απρόθυμες πρωτεύουσες της ζώνης του ευρώ να παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μέχρι πού θα φτάσουν για να ελαφρύνουν το τεράστιο ελληνικό χρέος» σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα στο άρθρο της με τίτλο «αντίστροφη μέτρηση για συμφωνία ΕΕ – ΔΝΤ για την Ελλάδα».
Οι Financial Times επικαλούνται ανθρώπους με γνώση των διαπραγματεύσεων, οι οποίοι δηλώνουν πως το ΔΣ του ΔΝΤ έχει αναστείλει οποιαδήποτε απόφαση για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα έως ότου να ολοκληρωθεί και η δεύτερη αξιολόγηση, που άρχισε τον περασμένο μήνα:
«Το να συμμετάσχει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα είναι αποφασιστικής σημασίας για τις χώρες της ευρωζώνης, ιδίως τη Γερμανία και την Ολλανδία. Το Βερολίνο, μάλιστα, θεωρεί τη συμμετοχή του κρίσιμη για να πείθει, κάθε φορά, τους δύσπιστους Γερμανούς βουλευτές». Η αποτυχία της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πακέτο διάσωσης θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες να κερδίσει την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου για τη νέα δόσεις της βοήθειας προς την Αθήνα.
«Οι (ευρωπαίοι) αξιωματούχοι διεξάγουν αγώνα δρόμου έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, το τελευταίο προγραμματισμένο για το τρέχον έτος, καθώς το Ταμείο αναφέρει πως θα αποφασίσει στο τέλος του 2016 για τη συμμετοχή του ή όχι» τονίζει η βρετανική εφημερίδα.
Όσον αφορά τον Ντόναλντ Τραμπ, οι FT υπογραμμίζουν πως αν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ δεν καταλήξουν σε συμφωνία (το τρέχον έτος) πολιτικά εμπόδια θα εμφανιστούν μέσα στο 2017, οπότε ο Τραμπ θα ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη θέση των ΗΠΑ σχετικά με τις δανειακές πρακτικές του Ταμείου στην Ευρώπη.
Πάντως, οι πηγές της εφημερίδας δηλώνουν ότι υφίσταται πιθανότητα έκτακτου Eurogroup στα τέλη Δεκεμβρίου, ή και τις αρχές Ιανουαρίου για να υπάρξει συμφωνία που θα «ανοίξει το δρόμο» για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Σχεδόν αδύνατη θεωρούν στο μεταξύ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που μίλησαν στην Καθημερινή, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το επόμενο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, παρά τη συνάντηση των βασικών πρωταγωνιστών του ελληνικού προγράμματος, το γνωστό πλέον Washington Group, σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών στο Βερολίνο. Στο λεγόμενο «Μίνι Eurogroup» θα συζητηθεί πώς θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με  πληροφορίες του Capital.gr, οι Θεσμοί  πάνε ένα βήμα παραπέρα το αίτημα των τραπεζών για άμεση αποπομπή των μη συνεργάσιμων διοικήσεων από τις υπό αναδιάρθρωση επιχειρήσεις συναρτώντας άμεσα τον μέτοχο – ιδιοκτήτη με τον χρηματοδότη της επιχείρησης. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούν ότι οι σημερινές διοικήσεις υπερχρεωμένων επιχειρήσεων πρέπει να εξαφανιστούν από το “κάδρο” άπαξ και δεν είναι σε θέση να συνεισφέρουν οικονομικά για τη διάσωση της επιχείρησης, χωρίς να τίθεται καν θέμα συνεργασίας τους με την τράπεζα.
Η συγκεκριμένη θέση των “Θεσμών” ξεπερνά το ζητούμενο των τραπεζών που είναι να αποπέμπονται δια νόμου οι μη συνεργάσιμοι ιδιοκτήτες υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και θέτει επί τάπητος το ενδεχόμενο πλήρους αλλαγής της μέχρι σήμερα γνωστής επιχειρηματικής “ανθρωπογεωγραφίας”.
Τι σημαίνει αυτό στη πράξη; Οτι απλά οι χρεοκοπημένοι Ελληνες ολιγάρχες που την είχαν βγάλει καθαρή όλα αυτά τα χρόνια έφτασε η ώρα να χάσουν τις επιχειρήσεις τους.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com