Translate

ΜΚΟ και ΟΗΕ αντιτίθενται στην συμφωνία επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών στην Τουρκία ... τους χαλάει τα σχέδια βλέπεις!

Από την  Παρασκευή, οι τουρκικές αρχές, δήλωσαν ότι θα ξεκινήσουν οι απελάσεις των ΛΑΘΡΟμεταναστών όπως ;έχει   προγραμματιστεί την Δευτέρα 4 Απριλίου, αναφέρει το κανάλι France 24.
Μια πηγή της  ΕΕ επιβεβαίωσε την «ημερομηνία-στόχο». Έτοιμοι είναι περίπου 500 άτομα για απέλαση . Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας  UNHCR του ΟΗΕ, ’’ δήλωσε όμως ότι  ετοιμάζονται περίπου  700 οι οποίοι θα μπορούσαν να απελαθούν. Ίσως από την Πελοπόννησο  , ή από τα άλλα «καυτά σημεία» στα ελληνικά νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα, αλλά η άφιξη στη Λέσβο ενός  στρατιωτικού αεροσκάφους  C-130 έχει ενισχύσει τις υποψίες ότι το νησί το οποίο δέχθηκε τον μεγαλύτερο αριθμό των ΛΑΘΡΟμεταναστών θα είναι επίσης το  πρώτο που θα ξεκινήσει τις απελάσεις‘‘ .
Ο Ahmed, κάτοικος του Χαλεπίου, είναι βέβαιος ότι δεν θα απελαθεί. «Είμαι Σύρος», εξηγεί ο ίδιος. «Δεν θα στείλουν  Σύρους πίσω. Ποτέ! «Είχα την ελπίδα να φτάσω πριν από τη λήξη της προθεσμίας τα μεσάνυχτα, όταν διέσχισα τη θάλασσα στις 20 Μαρτίου, όμως, έπρεπε να περιμένω αρκετές ώρες πριν από την εγγραφή μου και την κράτηση μου’’.
Ένας άλλος λαθρομετανάστης  ο   Αχμέτ,  αρνήθηκε να δώσει το πλήρες όνομά του, για λόγους ασφαλείας. Ο ίδιος δήλωσε ότι  ταξιδεύει με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά του, ηλικίας μεταξύ 5 και 12. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, είναι παράνομο να κρατούν παιδιά. Είναι επίσης παράνομο να κρατούν τους αιτούντες ασύλου, τονίζουν πολλά στελέχη ΜΚΟ .
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ)τσιράκια της ΝΤΠ έχουν αναστείλει τις δραστηριότητες στο κέντρο στην Κόρινθο για να αποφύγουν την συνενοχή  σε μια «άδικη και απάνθρωπη» συμφωνία, όπως δηλώνουν.
Η Ύπατη Αρμοστεία και η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC) τσιράκι της ΝΤΠ,έχει επίσης εκφράσει την ανησυχία  της και για αυτόν το λόγο  μείωσε τις δραστηριότητες της.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας στη Λέσβο, περίπου 1.700 από  τους 2.500 λαθρομετανάστες έχουν ζητήσει άσυλο μέχρι στιγμής. Η εξέταση της αίτηση τους  εκκρεμεί. Η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι υπήρχε έλλειψη  δικηγόρων και νομικών συμβούλων. Ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρχε αρκετό φαγητό για να θρέψει ολόκληρο το στρατόπεδο, το οποίο λειτουργεί πάνω από τις δυνατότητες του ενώ υπάρχουν  νέες αφίξεις κάθε μέρα.
Η ροή των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών  έχει μειωθεί για λίγο , αλλά δεν έχει ανακοπεί πλήρως. Σε άλλα νησιά  συνεχίζουν να καταφθάνουν κατά εκατοντάδες κάθε μέρα και νέοι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, τονίζουν οι ίδιοι αξιωματούχοι .
 Η εκδημοκράτηση(sic) και η οικονομική βοήθεια των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι muslims λαθρομετανάστες,  αποτελεί  την καλύτερη λύση για όλο τον πλανήτη, λέει ο ΟΗΕ!
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com