Translate

Η πυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ ανίκανη να προστατεύσει έναντι μαζικής ρωσικής επίθεσης


Η υφιστάμενη πυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να αντέξει μια μαζική
επίθεση των ρωσικών πυρηνικών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBMs), δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο διοικητής των Στρατεύματων Στρατηγικών Πυραύλων της Ρωσίας,.
Η ανάλυση των ρωσικών στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων διαπίστωσε ότι «ούτε η πιθανή δύναμη πυρός, ούτε η υπολογιστική ικανότητα δεδομένων της τρέχουσας αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ» θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια επίθεση της ρωσικής πυρηνικής τριάδας.
Επεσήμανε τις εκτιμήσεις των Αμερικανών ειδικών, που πιστεύουν ότι ένα αποτελεσματικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας πρέπει να αποτελείται από ολοκληρωμένους, διαφόρων τύπων, πυραύλους αναχαίτισης, είτε πρόκειται για κινητικά ή λέιζερ συστήματα, που να αναπτύσσονται σε όλα τα περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένου και του διαστήματος. Τέτοια πολυεπίπεδη άμυνα θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πυραύλους στον αέρα και πυρηνικές κεφαλές στο διάστημα.
Τα μακροπρόθεσμα σχέδια ανάπτυξης των Στρατευμάτων στρατηγικών πυραύλων της Ρωσίας έχουν διορθωθεί για να λαμβάνουν υπόψη την προβλεπόμενη κλίμακα και το ρυθμό ανάπτυξης της πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ είπε ο διοικητής.

Τα Στρατεύματα Στρατηγικών Πυραύλων σχεδιάζουν να εισαγάγουν κάποια «καινούργια και αποτελεσματικά μέσα και τεχνικές για να διεισδύσουν σε οποιοδήποτε σύστημα αντιπυραυλικής
άμυνας" 

, 
δήλωσε ο Γενικός Karakaev, τονίζοντας ότι οι Ρωσικοί είναι βαλλιστικοί πύραυλοι είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν στόχους "οπουδήποτε στον κόσμο."
Οι σύγχρονη ICBMs αντιπροσωπεύουν σήμερα έως και 56% του πυρηνικού οπλοστασίου και μέχρι το 2022 όλα τα παρωχημένα πυραυλικά συστήματα θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέα είπε ο Karakaev. Είπε ότι ενημέρωσε ότι οι εργασίες έρευνας και ανάπτυξης για τους νέους βαρείς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους του συστήματος, Sarmat, έχουν ολοκληρωθεί και το επόμενο έτος θα ξεκινήσουν δοκιμές σε πλήρη κλίμακα, στο στρατιωτικό κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ.
Κάθε χρόνο, τουλάχιστον 4 με 5 συντάγματα πυραύλων Yars τίθενται σε κυκλοφορία. Τον Ιούνιο, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα προσθέσει 40 νέας γενιάς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στο πυρηνικό οπλοστάσιο της το 2015.
Το στάδιο του σχεδιασμού του συστήματος πυραύλων Barguzin έχει επίσης ολοκληρωθεί.
Το 2015, η αμερικανική ομάδα έρευνας επιθεώρησης έλεγξε τις εγκαταστάσεις Στρατεύματων Στρατηγικών Πυραύλων 12 φορές, είπε ο Karakaev. Η Ουάσιγκτον και η Μόσχα ανταλλάσσουν στοιχεία σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των εθνικών στρατηγικών πυρηνικών όπλων, δύο φορές το χρόνο, την 1η Μαρτίου και την 1η Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε.
Ο Karakaev είπε ότι δεν βλέπει την ανάγκη για την ανάπτυξη στρατηγικών πυραύλων με συμβατικές κεφαλές κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, λέγοντας ότι θα ήταν παράλογο αφού «κάθε στόχος αξίζει το δικό του αποτελεσματικό και κατάλληλο μέσο για τη δολοφονία του."
Ταυτόχρονα, ο Karakaev επεσήμανε ότι η χρήση των βαλλιστικών πυραύλων θα πραγματοποιείται με την έγκριση του ανώτατου διοικητή, του Προέδρου της Ρωσίας.


"Σε περίπτωση που υπάρχει μια πολιτική απόφαση, τα Στρατεύματα Στρατηγικών Πυραύλων είναι έτοιμα να εκτελέσουν οποιαδήποτε αποστολή τους ανατεθεί", δήλωσε ο Karakaev.

7SPY πληροφορίες από prisonplanet
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com