Translate

Τσάρλς Φορτ: Βροχές ψαριών


Χθες έβαλα στην σελίδα μου στο facebook ένα κουίζ: Όποιος έχει διαβάσει τον Τσαρλς Φόρτ, μπορεί να μου πειγιατί οι βροχές ψαριών είναι πάντα από ψάρια του γλυκού νερού;
Δεν πήρα απάντηση βέβαια, αλλά μην ξεχνάτε ότι το διεστραμμένο μυαλό μου βρίσκει παράξενες λύσεις. Σχολίασα κατόπιν: «… χαχαχα, όχι είναι πολύ πιο σημαντικό αν μελετήσει κάνεις γεωγραφικά που έχουν παρατηρηθεί.
Συνεχίζονται μέχρι σήμερα άλλωστε!» Φυσικά συμβαίνει και στην Ελλάδα αλλά σπανιότερα απ’ ότι στην Βόρειο Ευρώπη. Οι «βροχές» δεν είναι μόνο ψαριών αλλά και βατράχων! Πάλι πλάσματα του γλυκού νερού. Επίσης πολλά από αυτά όταν πέφτουν είναι ζωντανά.
Ο Τσάρλς Φορτ λέει για τον εαυτό του «Είμαι μια αλογόμυγα που παρενοχλεί το παχύδερμο της γνώσης για να το εμποδίσει να κοιμηθεί»
Παγίδες στον ουρανό. Μαύρο Χιόνι. Μπόρες αίματος. Ιπτάμενοι καρχαρίες. Ένα τεράστιο ιπτάμενο κομμάτι πάγου βάρους δύο τόνων πέφτει από τον ουρανό και σπάει πάνω στα τείχη της Ρουέν προκαλώντας δεκάδες τραυματισμούς, στις 5 Ιουλίου 1853. Ουράνιοι ταξιδιώτες. Αντικατοπτρισμοί παράξενων πόλεων στον ουρανό. Φωτεινοί περιστρεφόμενοι τροχοί μέσα στη θάλασσα. Ο Φορτ δεν μιλάει για το έργο του παρά μόνο σε ελάχιστους φίλους. Τις νύχτες, βυθισμένος σε «απαγορευμένες πνευματικές απολαύσεις», ετοιμάζει «γνωσιολογικές ωρολογιακές βόμβες» προς άγνωστο παραλήπτη.
Για να μην σας ταλαιπωρώ άλλο, ιδού η λύση.
Την δεκαετία του 1990 το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό εξαπέλυσε ένα διαστημόπλοιο στην Σελήνη το Clementine. Αν διερωτάστε τι δουλειά έχει το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό με διαστημόπλοια επιτρέψτε μου να σας πω ότι είστε βαθειά νυχτωμένοι, χωρίς παρεξήγηση. Μεταξύ άλλων διαπίστωσε ότι ο Νότιος Πόλος της Σελήνης που δεν τον βλέπει ποτέ ο Ήλιος είναι μια παγωμένη λίμνη γλυκού νερού βάθους χιλιομέτρων!!! Τι χρειάζεται το γλυκό νερό σε μια προφανώς τεχνητή κατασκευή στην Σελήνη; Μα για να πίνουν και να πλένονται οι «κάτοικοι» αυτού του πλοίου ελέγχου της Γής.
Η Σελήνη είναι ένα αχρηστεμένο μερικώς Death Star πρώτης γενιάς, ένας κουφωμένος αστεροειδής ηλικίας 5 δισεκατομμυρίων ετών. Με πάχος φλοιού περίπου 10 χιλιόμετρα και κοιλοδοκούς εσωτερικά συμπεριφέρεται σαν Κόνγκ όταν πέφτουν μεγάλοι μετεωρίτες. Δονείται επί 4 η 8 ώρες παρουσιάζοντας ένα κρεσέντο.
Άλλωστε όπως λένε τα … Ορφικά: «Μήσατο δ’ άλλην γαίαν απείρατον, ήντε σελήνην Αθάνατοι κλήζουσιν, επιχθόνιοι δέ τε μήνην Η πολλ’ ούρε έχει, πολλ’ άστεα, πολλά μέλαθρα» δηλαδή Δημιούργησαν κι άλλη γαία απέραντη, που και Σελήνη οι θεοί την ονομάζουν, ενώ οι άνθρωποι Μήνη. Κι αυτή έχει πολλά όρη, πολλές πόλεις και πολλά μέγαρα …. «τσακισμένα από ένα παμπάλαιο πόλεμο»
Οι Ερπετοειδείς Επικυρίαρχοι λοιπόν που κατοικούν εκεί χρειάζονται νερό. Από θα το πάρουν: Μα από την Γη! Έτσι λοιπόν καταψύχουν στιγμιαίως γιγαντιαίες παγοκολόνες από τις λίμνες γλυκού νερού του Ontario στον Καναδά! Όταν τις έλκουν από πίσω με αντιβαρύτητα (φυσικά δεν χρησιμοποιούν πυραύλους) κάποιες φορές σπάζουν! Έτσι μερικά δευτερόλεπτα αργότερα φθάνουν στην Γή τα ψάρια και οι βάτραχοι μέσα στα κομμάτια πάγου που θρυμματίζονται. Αν ζείτε στην Μακεδονία και βρείτε ψάρια να σπαρταράνε στο χωράφι σας, μαζέψτε τα και ρίξε τα στο τηγάνι. Εισαγωγής και τζάμπα.

@Ion Maggos
terrapapers
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com