Translate

"Βουλιάζει" η Λέσβος από τους λάθρο - 90.000 πέρασαν από το νησί μόνο φέτος - Περισσότεροι από τους κατοίκους! video

90.000 λαθρομετανάστες έχουν φτάσει από την αρχή του έτους στη Λέσβο ξεπερνώντας τον επίσημο πληθυσμό του νησιού ο οποίος είναι 85.000 κάτοικοι! 
 
Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει βιομηχανία πλαστών συριακών διαβατηρίων για να "βαφτίσουν" όλους τους λάθρο από τα βάθη της Ασίας "Σύρους" και άρα αιτούντες πολιτικό άσυλο λόγω πολέμου. Με αυτόν τον τρόπο καταπονούν ακόμα περισσότερο την Ελλάδα που βρίσκεται στα οικονομικά και κοινωνικά όριά της.
Την αποκάλυψη για τα εξωπραγματικά αυτά νούμερα έκανε ο δήμαρχος της Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός στην τουρκική "Χουριέτ"
"Πριν το 2015 μόνο 100 παράνομοι μετανάστες έμπαιναν μηνιαίως στο νησί. Όμως φέτος ξεπέρασαν τους 90.000 στους τελευταίους δύο μήνες"
"Εάν συγκριθούν με τον πληθυσμό του νησιού, αυτές οι παράνομες εισόδοι δημιούργησαν ένα τεράστιο πρόβλημα. Πιστεύω ότι θα προκύψουν και μεγάλες λύσεις."
Οι λαθρομετανάστες ως γνωστόν πληρώνουν στους λαθροδιακινητές τουλάχιστον 1.000 ευρώ, και εξηγεί ο δήμαρχος.
"Πληρώνουμε εμείς (οι Έλληνες) μόνο 15 ευρώ για την ίδια διαδρομή νόμιμα".
Οι εικόνες που καταφθάνουν από τη Λέσβο δείχνουν με τον πιο παραστατικό τρόπο ότι η κατάσταση με τις ανεξέλεγκτες λαθρομεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα έχει ξεφύγει.  
Στα βίντεο αποτυπώνεται το χάος με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά αστυνομικοί και λιμενικοί, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες εργάζονται ασταμάτητα έχοντας υπερβεί εαυτούς για να το αντιμετωπίσουν.
Τα πλάνα που τραβήχτηκαν την Κυριακή λίγο μετά τα νέα βίαια επεισόδια τα οποία ξέσπασαν έξω από τα γραφεία του Λιμενικού Σώματος δείχνουν ότι το σύστημα έχει φτάσει πια στα όριά του. 
Έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης κυριολεκτικά δεν υπάρχει σημείο που να μην υπάρχει λαθρομετανάστης, καθώς όλοι τους περιμένουν να γίνει η ταυτοποίηση τους. 
Καθημερινά εκτιμάται ότι αποβιβάζονται 2.500 λαθρομετανάστες από τα τουρκικά παράλια! Το απίστευτο νούμερο των 13.000 έφτασαν σήμερα το πρωί οι λαθρομετανάστες που βρίσκονταν στη Λέσβο.
Μόνο στο λιμάνι της πόλης αυτή την ώρα βρίσκονται περίπου 6.000 λαθρομετανάστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται από την Αθήνα ταχέως δύο διμοιρίες ειδικών αστυνομικών δυνάμεων αποκατάστασης της τάξης αφού οι αρχές ασφαλείας της Λέσβου έχουν ενημερώσει τα αρμόδια Υπουργεία ότι η κατάσταση στο νησί έχει εκτραχυνθεί και φοβούνται ακραία φαινόμενα ταραχών και κοινωνικής έκρηξης.
 
Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι δίνουν αφειδώς πλαστά συριακά διαβατήρια σε όλους τους πρόσφυγες. Όπως δήλωσε σε ραδιόφωνο της Γαλλίας, ο Fabrice Leggeri, ο επικεφαλής της Frontex, αυτή την εποχή έχει στηθεί μια αγορά για διαβατήρια της Συρίας στις πόλεις της Τουρκίας που βρίσκονται απέναντι από τα ελληνικά νησιά. 
Ο ίδιος επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί μιλούν Αραβικά, μπορεί να προέρχονται και από άλλες περιοχές, όπως η Βόρεια Αφρική ή το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Οι οποίοι δεν έχουν τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού πρόσφυγα, αλλά πρόκειται για οικονομικούς λαθρομετανάστες με εντελώς διαφορετικό προφίλ από τους κυνηγημένους από τον πόλεμο Σύριους μετανάστες.
Το πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Leggeri είναι ότι λόγω των μεγάλων αριθμών λαθρομεταναστών είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαπιστωθεί ποιό από τα διαβατήρια είναι γνήσιο και ποιό όχι. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα στατιστικές, από τους 340.000 λαθρομετανάστες που έχουν φθάσει στην Ευρώπη μέχρι τώρα για το 2015, οι 88.000 έχουν δηλώσει Σύριοι. 
Τώρα πόσοι από αυτούς έχουν αληθινά χαρτιά, και πόσοι έχουν πληρώσει πανάκριβα τα διαβατήριά τους στους Τούρκους κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια.
 pronews
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com