Translate

Η Ρωσία παρουσίασε στο ευρύ κοινό το ρομποτικό σύστημα Platform-M

Ο Ρωσικός Στρατός, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης νέων επαγγελματιών οπλιτών στις τάξεις του, παρουσίασε στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας, την έδρα του Στόλου Μαύρης Θάλασσας, το ολοκαίνουριο νέο μη επανδρωμένο ρομποτικό όχημα πολλαπλών χρήσεων με την ονομασία Platform-M.
Το Platform-M είναι ένα τηλεχειριζόμενο προηγμένο ρομποτικό σύστημα εξοπλισμένο με τυφέκια Καλάσνικοφ και τέσσερις εκτοξευτές βομβίδων.
Αναπτύχθηκε από το Επιστημονικό-ερευνητικό τεχνολογικό Ινστιτούτο «Progress» της Ρωσίας, η πλατφόρμα σχεδιάστηκε για να πραγματοποιεί αποστολές μάχης, αναγνώρισης, περιπολίες και μεταφορές φορτίων.
Τα ρομπότ Plarform-M, λέγεται ότι θα είναι σχετικά φθηνά, μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες, να προσβάλλουν στατικούς και κινούμενους στόχους, να παρέχουν πυρά υποστήριξης και να φρουρήσουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Το σύστημα έχει ήδη περάσει τους δοκιμαστικούς ελέγχους, με τις πρώτες μονάδες να εισέρχονται τώρα σε υπηρεσία. Για πρώτη φορά ρομπότ συμμετείχαν σε στρατιωτικές ασκήσεις του Στόλου Μαύρης Θάλασσας τον Ιούνιο του 2014 κοντά στο Καλίνινγκραντ.
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com