Translate

NWO / Ο στρατός των ΗΠΑ ενισχύεται με… drone τσέπης! (vid)

Ο στρατός των ΗΠΑ ενισχύεται με… drone τσέπης! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο στρατός των ΗΠΑ πρόκειται να πάρει αποκτήσει ένα νέο drone, αρκετά μικρό για να χωρά σε τσέπη στολής. Το Extreme Access Pocket Flyer, ζυγίζει μόλις 80 γραμμάρια, μπορεί να πετάξει για δύο ώρες, μεταδίδοντας HD-ποιότητα βίντεο όλη την ώρα χωρίς να καταφεύγει σε Wi-Fi.
Οι σχεδιαστές πίσω από το drone είναι η CyPhy Works, μια εταιρεία τεχνολογίας που εδρεύει στο Danvers, Μασαχουσέτη. Ένα από τα κύρια θέματα τους ήταν να απαλλαγούν από μπαταρίες έτσι ώστε να κρατήσουν το drone ελαφρύ. Αλλά χωρίς σταθερή σύνδεση για να τροφοδοτείται, θα έμενε στον αέρα για μόλις 20 λεπτά.
«Αυτό είναι αρκετός χρόνος για να πάει σε ένα κτίριο και να βρει ένα άτομο και στη συνέχεια… «Ω, το ρομπότ μας πέθανε», είπε η ιδρύτρια και Διευθύνων Σύμβουλος της CyPhy, Helen Greiner στο IEEE Spectrum.
Το «μαγικό» εργαλείο τους είναι μια πρόσδεση μικρονημάτων των περίπου 76 μέτρων, το οποίο τροφοδοτεί τη συσκευή καθώς κινείται. Δεν υπάρχει ένταση στο σύρμα. Ο σταθμός βάσης του drone δεν χρειάζεται να κινείται και θα μπορούσε να συνδεθεί με το δίκτυο, για να αυξήσει περαιτέρω το χρόνο πτήσης. Πλέον, ο χειριστής λαμβάνει το HD-βίντεο χωρίς καθυστέρηση.
Επιπλέον, εξασφαλίζει επίσης το drone καθιστώντας το άθραυστο.
«Αν δείτε αυτά τα ασύρματα συστήματα, μπορείτε να δείτε το σήμα και ενδεχομένως να πάρετε τον έλεγχο του οχήματος. Αν δεν είστε τόσο τεχνολογικά εξελιγμένοι, μπορείτε πραγματικά απλά να κάνετε θόρυβο και να μπλοκάρει το σήμα και το drone θα χάσει τον έλεγχο. Tα μικρονήματα είναι αδιαπέραστα από αυτό», δήλωσε η Greiner.
Η χρήση ελέγχου σε αυτό το drone διεξάγεται χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο αφής, ή μια ταμπλέτα με μια ειδική εφαρμογή. Μόλις μια αποστολή ολοκληρωθεί, το σύστημα πρόσδεσης μικρονημώτων μπορεί να αντικατασταθεί με ένα νέο.
Ο λόγος για την ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους τόσο μικρού, είναι πρωτίστως στρατιωτικός, διασφαλίζοντας ότι ένας στρατιώτης έχει ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος μαζί του.
Με το συγκεκριμένο drone, τα στρατεύματα δεν θα χρειάζεται να βγουν από το θωρακισμένο όχημα για να πραγματοποιήσουν μια ταχεία και στενή επιθεώρηση σε ύποπτη περιοχή.

hellasforce
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com