Translate

Σε συναγερμό ο ρωσικός στρατός σε ολόκληρη τη δυτική Ρωσία με εντολή Putin - Φουντώνουν τα σενάρια επέμβασης στην Ουκρανία ... Γιατί δεν συμφέρει τη Ρωσία μια στρατιωτική επέμβαση

  


7SPYMANIA                                                          

Σε συναγερμό έχει θέσει τη ρωσική στρατιωτική μηχανή σε ολόκληρη τη δυτική Ρωσία ο πρόεδρος Vladimir Putin, ο οποίος έδωσε εντολή για έκτακτες ασκήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός της πολεμικής ετοιμότητας του ρωσικού στρατού. «Σε εφαρμογή εντολής του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δυνάμεις της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας βρίσκονται σε συναγερμό από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης», ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου. Αν και είναι σύνηθες ο Putin να δίνει εντολές σχετικά με την πραγματοποίηση ασκήσεων του ρωσικού στρατού, η εξέλιξη αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατόπιν των ραγδαίων εξελίξεων στην Ουκρανία. 

Διεθνή ΜΜΕ σπεύδουν να χαρακτηρίσουν την κίνηση αυτή της Ρωσίας ως ένδειξη ισχύος από τη Μόσχα, αν και δεν λείπει ο προβληματισμός σχετικά με το ενδεχόμενο η Ρωσία να πραγματοποιήσει ακόμα και μια στρατιωτική επέμβαση προκειμένου να υπερασπιστούν τους ρωσόφωνους πληθυσμούς ειδικά στα ανατολικά και στα νότια τμήματα της Ουκρανίας και κυρίως στην περιοχή της Κριμαίας. «Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Κριμαίας σίγουρα δεν θέλει να μείνει στη νέα ουκρανική δημοκρατία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της ρωσικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ και ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrov είχε ζητήσει από τον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). να καταδικάσει αποφασιστικά την άνοδο εθνικιστικών και νεοφασιστικών αισθημάτων στα δυτικά της Ουκρανίας που τείνουν να απαγορεύσουν τη ρωσική γλώσσα και να μετατρέψουν το ρωσόφωνο πληθυσμό σε «μη πολίτες». Οι παραλληλισμοί με τα γεγονότα και την περίπτωση της Γεωργίας το 2008 που είχε ως συνέπεια την επέμβαση της Ρωσίας είναι πραγματικά πολλοί. Αλλά αυτήν την φορά μια στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας ενδεχομένως να αποδεικνυόταν σε ήττα για τον Putin και τη Ρωσία Πρώτον διότι θα έστελνε το λάθος μήνυμα σε Λευκορωσία και Καζακστάν. Ότι δηλαδή μπορούν να τύχουν της ίδιας πολιτικής, κάτι που θα απειλούσε το εγχείρημα της Ρωσίας να δημιουργήσει τη δική της τελωνειακή ένωση. Δεύτερον, διότι θα ενίσχυε την απειλή της ισλαμικής στρατιωτικής τρομοκρατίας. Τρίτον και κυριότερο, διότι ο Putin θα αναγνώριζε την ήττα του. Ακόμα και αν ο Putin προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση και καταλάβει τμήματα της Ουκρανίας, θα στείλει το μήνυμα ότι η Ρωσία δεν έχει επιρροή σε όλη την χώρα. Το να χάσει η Ρωσία ένα μέρος της Ουκρανίας σημαίνει επί της ουσίας ότι υποχώρησε, καθώς η Ρωσία προτιμά μια ενωμένη Ουκρανία, στην οποία να μπορεί να ασκεί την οικονομική της εξουσία και επιρροή. Επιπλέον, μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε μια σειρά από παρενέργειες που δεν μπορούν να εκτιμηθούν. Όπως για παράδειγμα τι θα γίνει με τον πυρηνικό οπλισμό της Ουκρανίας. Σημειώνεται ότι βάσει συμφωνίας του 1994 η Ουκρανία έχει παραδώσει στη Ρωσία τα πυρηνικά της όπλα με αντάλλαγμα την προστασία των συνόρων της. Ή τι θα γίνει με τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τα συμφέροντα είναι τεράστια. Και μια στρατιωτική επέμβαση, εφόσον η συζήτηση γίνεται με λογικούς όρους, δεν θα συνέφερε κανέναν.
bankingnews
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com