Translate

Ένα περίεργο Σπίτι – αξιοθέατο στο Χιούστον το οποίο είναι φτιαγμένο από… τενεκεδάκια

Εκθαμβωτικό και πραγματικά υπέροχο είναι το θέαμα του σπιτιού μιας οικογένειας στο Χιούστον, το οποίο είναι διακοσμημένο με χιλιάδες κουτάκια μπίρας. 

Η ιστορία του ξεκινά από το 1930 όταν τότε συνέβη το γνωστό οικονομικό κραχ. Ο ιδιο-κτήτης του σπιτιού Τζον Μίλκοβιτς συνήθιζε να μην πετάει τα άδεια τενεκεδάκια μπίρας που κατανάλωνε μαζί με την γυναίκα του στην βεράντα τους. 

Όταν αυτά έγιναν χιλιάδες, αποθηκευμένα στη σοφίτα, τα «ίσιωσε» και άρχισε τη διακό-σμηση. Όταν ο Μίλκοβιτς πέθανε, τα παιδιά του συνέχισαν την παράδοση αλλά και την συντήρηση της. Ωστόσο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα φροντίζουν να αντικαθιστούν τα σκουριασμένα τενεκεδάκια.

Η συντήρηση γίνεται με κάθε λεπτομέρεια και αρκετή προσοχή, καθαρίζοντας με προσοχή και σχεδόν ευλαβικά του τοίχους, τον φράχτη, τα διακοσμητικά κ.ο.κ. 

Γνωστή για την περιοχή τοπική οργάνωση η οποία ειδικεύεται σε θέματα τέχνης, πριν από δέκα χρόνια αποφάσισε όπως αγοράσει το σπίτι και να το μετατρέψει σε ένα είδος αξιοθέ-ατου μουσείου. 


Αν και η γειτονιά μετά από τόσα χρόνια άλλαξε σχεδόν τελείως, το «τενεκεδένιο» σπίτι είναι εκεί και αποτελεί σημείο αναφοράς. 


πηγη
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com