Translate

20.000 ώρες πτήσης για ένα Predator (video)

Ένα σημαντικό ορόσημο επιτεύχθηκε από ένα αερόχημα MQ-1 Predator που βρίσκεται επιχειρησιακά αναπτυγμένο στο αεροδρόμιο του Κανταχάρ στο Αφγανιστάν με την 62η Εκστρατευτική Μοίρα Αναγνώρισης (62nd Expeditionary Reconnaissance Squadron).
Το αερόχημα έγινε το πρώτο του τύπου που ξεπέρασε τις 20.000 επιχειρησιακές ώρες πτήσης στο Αφγανιστάν, χρόνος που αντιστοιχεί σε 15 ώρες πτήσης να διήμερο για 2.667 ημέρες! Σημειώνεται ότι αν και μέχρι τον Αύγουστο του 2011, στο πλαίσιο του προγράμματος Predator (ανάπτυξη, δοκιμές, εκπαίδευση και επιχειρησιακή αξιοποίηση) έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1 εκατ. ώρες πτήσης, εν τούτοις το συγκεκριμένο αερόχημα είναι το πρώτο που ξεπέρασε τις 20.000 ώρες πτήσης.
Σύμφωνα με τον διοικητή της μοίρας αντισμήναρχο Russ Garner η επίτευξη του ορόσημου των 20.000 ωρών πτήσης πρέπει πρωτίστως να πιστωθεί στο προσωπικό συντήρησης της μοίρας (στρατιωτικό και πολιτικό) που το διατηρεί σε πλήρη πτητική κατάσταση στις απαιτητικές συνθήκες του Αφγανιστάν.
Η κύρια αποστολή της μοίρας είναι η απογείωση και η ανάκτηση αεροχημάτων της 451ης Αεροπορικής Εκστρατευτικής Πτέρυγας (451st Air Expeditionary Wing) που εδρεύει στη Κανταχάρ. Μάλιστα επιτυγχάνει το 98% του επιχειρησιακού έργου με μόλις το 2% του προσωπικού χειρισμού των αεροχημάτων να εδρεύει στην Κανταχάρ ( το υπόλοιπο βρίσκεται στις ΗΠΑ, ενώ συμμετέχει και προσωπικό της RAF που βρίσκεται στη Βρετανία).
Η μοίρα επιχειρεί αεροχήματα MQ-1 Predator και MQ-9 Reaper σε αποστολές επιτήρησης, συλλογής πληροφοριών και εγγύς αεροπορικής υποστήριξης επ’ ωφελεία της επιχείρησης Enduring Freedom.
video


πηγη
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com