Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα Ορλεάνη: Ιστορία, αλήθεια και πολιτικαντισμός NWOΚΟ: Ο πολιτικάντης είναι εκείνος που ασχολείται με τα κοινά, αλλά στην ουσία ενδιαφέρεται για δύο πράγματα: Ψήφους και λεφτά. Προφανώς χωρίς το πρώτο κινδυνεύει το δεύτερο. Η ιστορία, η μνήμη, ο πολιτισμός, η
τιμή, οι πρόγονοι είναι πράγματα άγνωστα στον πολιτικάντη. Εάν βέβαια «μυριστεί» ψήφους (και λεφτά) θα το παίξει ενδιαφερόμενος για την ιστορία, την μνήμη και για όλα αυτά. Αλλά όταν καταλάβει ότι δεν έχει ‘ζουμί’ η υπόθεση, θα ακολουθήσει τον γνωστό του αγαπημένο δρόμο.    


Για τους τζιχαντιστές της πολιτικής ορθότητας και τον δήμαρχο της (κατά 60,2% πλέον μαύρης) Νέας Ορλεάνηςπου βάλθηκε να αποκαθηλώσει τα μνημεία της Συνομοσπονδίας μετά από 135 χρόνια, γιατί νιώθει ότι υπενθυμίζουν την «λευκή υπεροχή» και τον «ρατσισμό», ήδη μιλήσαμε. Θα ξαναμιλήσουμε. 


Ο Mitch Landrieu είναι ο δήμαρχος της Νέας ΟρλεάνηςΕίναι δικηγόρος στο επάγγελμα. Είναι λευκός. Μόλις εκλέχτηκε, υποσχέθηκε ότι θα αφαιρέσει από την πόλη 4 μνημεία προς τιμήν ηγετικών μορφών της Συνομοσπονδίας και της ιστορίας της πόλης, τα οποία το τελευταίο διάστημα δέχτηκαν καταιγισμό βανδαλισμών και ρατσιστικών συνθημάτων (όπως “Die whites”, “fwhite people” κλπ), για τα οποία ουδείς συγκινήθηκε. Το πρώτο απομακρύνθηκε τον Απρίλιο και τα υπόλοιπα τον Μάιο. Η Νέα Ορλεάνη είναι η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Λουιζιάνα, και κατά τη διάρκεια του πολέμου ανεξαρτησίας του Νότου (του λεγόμενου «εμφυλίου»), υπήρξε η μεγαλύτερη πόλη της Συνομοσπονδίας. Έδωσε χιλιάδες στρατιώτες στον στρατό των Νοτίων, καθώς και αρκετούς ηγέτες και στρατηγούς μεταξύ των οποίων τον γαλλόφωνο στρατηγό P.G.T. Beauregard, τον στρατηγό Braxton Bragg και άλλους. Από την αρχή του πολέμου έγινε στόχος των Βορείων λόγω της στρατηγικής της θέσης. Έπεσε στις 28 Απριλίου του 1862 και αμέσως οι γιάνκηδες κατακτητές έθεσαν την πόλη υπό στρατιωτικό νόμο και άρχισαν τις ωμότητες κατά των ντόπιων, υπό την διοίκηση του ταγματάρχη BenjaminButler, του επονομαζόμενου και "Beast" (κτήνος).


Για να το φέρουμε πιο κοντά στην ελληνική πρακτική. Φανταστείτε έναν δήμαρχο που αντιλαμβάνεται ότι στην πόλη του ή σε κάποιο «σημαντικό» εκλογικά δημοτικό διαμέρισμα, τα δημογραφικά έχουν αλλάξει και πλέον οι γηγενείς είναι μειονότητα (και βαίνουν συρρικνωμένοι), ενώ «ανθεί» δημογραφικά και οικονομικά η κοινότητα των ελληνοποιημένων (και φυσικά ψηφιζόντων) Αλβανών, οι οποίο κάποια στιγμή του διαμαρτύρονται για τις ονομασίες των οδών «Βορείου Ηπείρου», «Γεωργίου Ζωγράφου» κλπ ή τα αγάλματα της Βορείου Ηπείρου. Και τον απειλούν ότι θα φύγουν και θα πάνε αλλού ή δεν θα τον ψηφίσουν. Εσείς τι λέτε, ο κύριος δήμαρχος θα αδιαφορήσει ή θα σπεύσει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους και θα προβεί σε άμεση αλλαγή ονοματοδοσίας οδών και ξεθεμελίωμα αγαλμάτων, προτάσσοντας το «καλό» της πόλης, την «πρόοδο» και προβαίνοντας σε λογίδρια υπέρ της «ενσωμάτωσης», της «διαφορετικότητας» κλπ; Θέλετε απάντηση;  


Ο λόγος του πολιτικάντη:


Σε συνέντευξη τύπου, ο Landrieu είπε ότιτα μνημεία της Συνομοσπονδίας, που αφαιρούνται «έχουν κάνει ανθρώπους να φύγουν από την πόλη».


«Υπάρχει πολιτιστική και οικονομική και πνευματική απώλεια σε αυτή την πόλη εξαιτίας αυτών των αγαλμάτων που έκαναν ανθρώπους να φύγουν από την πόλη», υποστήριξε ο Landrieu. «Δεν έχουμε κανένα όφελος από την μεγάλη μετανάστευση που έστειλε μερικούς από τους καλύτερους και πιο λαμπρούς πολίτες μας σε διάφορα μέρη ολόκληρης της χώρας...».


Η αλήθεια:


Τα μνημεία της Συνομοσπονδίας στη Νέα Ορλεάνη ανεγέρθηκαν το 1884 (τουRobert ELee), το 1891 (το Liberty Place), το 1911 (του Jefferson Davis) και το 1915 (του P.G.TBeauregard). Σύμφωνα με το Γραφείο απογραφής των ΗΠΑ, ο πληθυσμός της Νέας Ορλεάνηςαυξανόταν σε κάθε δεκαετία της εποχής ‘Jim Crow’ (του δια νόμου φυλετικού διαχωρισμού).


Ο νόμος περί πολιτικών δικαιωμάτων (Civil Rights Act) του 1964 έφερε το τέλος της λευκής υπεροχής και του φυλετικού διαχωρισμού στη Νέα Ορλεάνη. Από το 1960 έως την απογραφή του 2010, η Νέα Ορλεάνη έχει χάσει 283.696 κατοίκους υπό το νέο καθεστώς της φυλετικής ενσωμάτωσης. Πολλοί από αυτούς τους κατοίκους ήταν μαύροι και εκτοπίστηκαν προσωρινά εξ αιτίας του τυφώνα Κατρίνα. Τώρα επιστρέφουν στη Νέα Ορλεάνη, η οποία επανέρχεται στα επίπεδα βίας της προ-Κατρίνα εποχής.


Αυτό στην πραγματικότητα προκάλεσε τη Μεγάλη Μετανάστευση από τη Νέα Ορλεάνη.


Παρακάτω βίντεο με την έξαρση εγκληματικότητας, πορνείας και ναρκωτικών στη Νέα Ορλεάνη στην αυγή του 21ου αιώνα…Ιδού, ο 21ος αιώνας της Νέας Ορλεάνης που χωρίς τα αγάλματα, είναι έτοιμη για ένα "καλύτερο μέλλον":


«NEW ORLEANS - Ανάμεσα στις διαφανείς διαφάνειες και το γήπεδο μπάσκετ στο πάρκο Hunter's Field θα βρείτε ανοιχτές αποχετεύσεις, χρησιμοποιημένες βελόνες και ακόμα και προφυλακτικά.


Ένας από τους γείτονες του πάρκου, οRudolph Dupart, λέει ότι η παιδική χαρά έχει γίνει ένα hangout για τοξικομανείς και πόρνες.


"Υπάρχουν άνθρωποι στο Δημαρχείο που δεν τους καίγεται καρφί", λέει ο Dupart. "Έχω έναν εγγονό. Δεν τον αφήσω να έρχεται εδώ! "


"Υπάρχει χρήση ναρκωτικών, υπάρχει πορνεία, υπάρχει το κάθε τι", λέει οDupart.


Το Hunters field είναι ιδιοκτησία του δήμου που ανακαινίστηκε πρόσφατα και είχε μια παιδική χαρά. Τώρα, με τα ναρκωτικά και την πορνεία να είναι εκτός ελέγχου, και τις επικίνδυνες ανοικτά αποχετεύσεις, ο Dupart ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από εκεί... "


Φοβερή πρόοδος! Ποιος δεν θα ήθελε να μείνει σε ένα τέτοιο μέρος;


Όπως χάθηκε το Detroit(βλέπε εδώ κιεδώέτσι έχει χαθεί και η Νέα Ορλεάνη και έτσι θα χαθούν και άλλες πόλεις. Η έξαρση της εγκληματικότητας συμβαδίζει με το σβήσιμο της ιστορικής μνήμης, τις κατακλυσμιαίες δημογραφικές αλλαγές και το αντι-λευκό φυλετικό μίσος που μοστράρεται ως «πρόοδος». Welcome to New Orleanspic.twitter.com/2PuOXx8xiJ
mpakis products lw 720x90
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώεδώ κι αλλού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ! ΕΤΣΙ ΟΙ 2 ΜΠΡΑΒΟΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΠΛΥΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ! ΤIΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΓΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Τα κοράκια καραδοκούσαν στα δικαστήρια! ΈΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ! Όλα έγιναν μετα την αναβολή της δίκης που ζήτησε η πλευρά του Πάνου Καμμένου!

VIDΕΟ που πρέπει να δουν όλοι: Ο Πάπας αρχιεκπρόσωπος του Κρόνειου επί γης ιερατείου, κήρυξε τον Μεσαίωνα του παγκόσμιου ηγέτη

Ο Πάπας Φραγκίσκος, έχοντας ως «πεσκέσι» από την Κολομβία ένα μαυρισμένο μάτι έπειτα από ατύχημα με το όχημα μετακινήσεώς του, ολοκλήρωσε την Κυριακή το ταξίδι του στην Κολομβία, προτρέποντας

ΕΚΤΑΚΤΟ- Οι πρώτες εικόνες: Ισπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα περικύκλωσαν την Καταλονία – Δεύτερος ''ισπανικός'' εμφύλιος pics - vid

Iσπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα έκαναν την εμφάνιση τους  στους δρόμους της Καταλονίας μετά από εντολή του Ραχόι ενώ ήδη υπάρχει επέμβαση

Dr. Eric Norton: Υπάρχει τεράστιος εξωγήινος στόλος πίσω από τη Σελήνη

Τα ελληνικά νησιά στο «μάτι» του «θηρίου» - Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός 5G

Σε χθεσινό  άρθρο διαβάσατε πως η τεχνολογία 5G θα αλλάξει την ζωή μας και θα καθορίζει το μέλλον των «έξυπνων πόλεων» με τους πάντες και τα πάντα να είναι συνδεδεμένα με έναν κεντρικό σέρβερ, ο

Το Ισραήλ μαζί με Έλληνες ψευτο-εθνικιστές στηρίζουν ένα «ανεξάρτητο» Κουρδιστάν

Το Ισραήλ μαζί με Έλληνες ψευτο-εθνικιστές στηρίζουν ένα «ανεξάρτητο» Κουρδιστάν Το Ισραήλ στηρίζει ένα «ανεξάρτητο» Κουρδιστάν καθώς ήδη οι