Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

AGENDA21 Επιστήμονες ζητούν διεθνή παρέμβαση για το περιβάλλον

Επιστήμονες ζητούν διεθνή παρέμβαση για το περιβάλλονΣτρατολογούνται «λυτοί και δεμένοι» για να πείσουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την φύση και να κλειστούν σε πόλεις-γκέτο, προκειμένου αυτή δήθεν να αναγεννηθεί.

 Σύμφωνα με νέες «εκτιμήσεις» των... επιστημόνων, το 1/10 περίπου των εκτάσεων έρημης και άγριας φύσης στην Γη έχει χαθεί κατά την τελευταία εικοσαετία.
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες από διάφορες χώρες παρουσίασαν ένα νέο χάρτη, που δείχνει ότι στον πλανήτη μας οι περιοχές άγριας φύσης καταλαμβάνουν μια συνολική έκταση 30,1 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων (το 23% της ξηράς). Το μεγαλύτερο μέρος τους βρίσκεται στην Β. Αμερική, στην Β. Ασία, στην Β. Αφρική και στην Αυστραλία.
Όπως αναφέρουν, σε σχέση με τη δεκαετία του '90, έχουν χαθεί γύρω στα 3,3 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα άγριας φύσης ή σχεδόν το 10% του συνόλου.
Οι μεγαλύτερες απώλειες έχουν υπάρξει στην περιοχή του Αμαζονίου στην Ν. Αμερική (μείωση 30% των εκτάσεων άγριας φύσης) και στην Κεντρική Αφρική (μείωση 14%).
 Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζέημς Γουότσον του αυστραλιανού Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ, που έκαναν την σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας  «Current Biology», επεσήμαναν την ανάγκη να εφαρμοσθούν άμεσα διεθνείς πολιτικές για την προστασία των έρημων φυσικών περιοχών και της βιοποικιλότητας.
Κάτι μας λέει πως αυτές οι «διεθνείς πολιτικές θα θέσουν σε καραντίνα τις εν λόγω περιοχές και σιγά-σιγά όλον τον πλανήτη, προκειμένου να απαγορευτεί η ανθρώπινη δραστηριότητα.
 Όπως εκτιμούν, υπάρχει ακόμη ένα χρονικό περιθώριο μίας έως δύο δεκαετιών για να αναστραφεί η κατάσταση, ώστε να μη γίνει οριστικά μη αναστρέψιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...