Translate

Η NASA σχεδιάζει 3 πιθανές επιπτώσεις του αστεροειδούς με στόχο τη Γη πριν από την ημέρα των εκλογών

 NEWSWEEK.COM - 7spymania.com

 Ένας αστεροειδής προβλέπεται να έρθει κοντά στη Γη στις 2 Νοεμβρίου, μια ημέρα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020, επιβεβαίωσε το Κέντρο Μελετών Αντικειμένων Κοντά στη Γη (CNEOS) στο εργαστήριο Jet Propulsion της NASA.

Ο αστεροειδής γνωστός ως 2018VP1, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Παρατηρητήριο Palomar στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια, έχει διάμετρο 0,002 χιλιόμετρα (πάνω από 6,5 πόδια), σύμφωνα με τα στοιχεία.

Έχουν εντοπιστεί τρεις πιθανές επιπτώσεις και η πιθανότητα του αστεροειδούς να χτυπήσει τη Γη αναφέρθηκε ότι είναι 0,41%, σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA, ανέφερε το CNN.

Ωστόσο, "βάσει 21 παρατηρήσεων που εκτείνονται σε 12.968 ημέρες", η υπηρεσία διαπίστωσε ότι ο αστεροειδής πιθανότατα δεν θα έχει βαθιά επίδραση, ανέφερε το CNN.

Το Newsweek έχει επικοινωνήσει με το CNEOS για σχόλια και περισσότερες πληροφορίες.

Οι αστεροειδείς είναι μικρά, βραχώδη αντικείμενα που περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο και έχουν πολύ μικρότερο μέγεθος από τους πλανήτες. Μερικοί αστεροειδείς έχουν διάμετρο εκατοντάδων μιλίων, αλλά πολλά άλλα είναι τόσο μικρά όσο τα βότσαλα, εξήγησε η NASA.

S«Οι αστεροειδείς έχουν απομείνει από το σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος. Το ηλιακό μας σύστημα ξεκίνησε πριν από περίπου 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια όταν κατέρρευσε ένα μεγάλο νέφος αερίου και σκόνης. Όταν συνέβη αυτό, το μεγαλύτερο μέρος του υλικού έπεσε στο κέντρο του σύννεφου και σχημάτισε το ήλιο, "εξήγησε η NASA.

Τον Απρίλιο, ένας αστεροειδής γνωστός ως 1998 OR2, με πλάτος 1,1 έως 2,5 μίλια και ταξίδευε με ταχύτητα περίπου 19.500 μίλια / ώρα (μίλια ανά ώρα), έκανε μια στενή προσέγγιση στη Γη.

Ο αστεροειδής ταξινομήθηκε ως «δυνητικά επικίνδυνος», διότι κατά τη διάρκεια αιώνων ή χιλιετιών, πολύ μικρές αλλαγές στην τροχιά του αστεροειδούς γύρω από τον ήλιο θα μπορούσαν να το κάνουν περισσότερο για τον πλανήτη μας από αυτό που θέτει σήμερα.

Ο αστεροειδής OR2 1998 είναι ένας από τους πιο φωτεινούς και μεγαλύτερους γνωστούς δυνητικά επικίνδυνους αστεροειδείς.

Τον Ιανουάριο, 14 αστεροειδείς αναφέρθηκαν ότι ήταν σε καλό δρόμο για να περάσουν τη Γη, ένας από τους οποίους είχε μήκος 1.800 πόδια, καθιστώντας το ευρύτερο από το ψηλό κτίριο Empire State.

"Υπάρχουν πολλοί αστεροειδείς στο ηλιακό μας σύστημα. Οι περισσότεροι ζουν στην κύρια ζώνη αστεροειδών - μια περιοχή ανάμεσα στις τροχιές του Άρη και του Δία, δήλωσε η NASA.

Η NASA αναφέρει οποιοδήποτε αστεροειδές - ή αντικείμενο κοντά στη Γη (NEO) - που αναμένεται να κάνει μια στενή προσέγγιση.

Οι NEO μπορούν περιστασιακά να πλησιάζουν κοντά στη Γη καθώς περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο. «Σημειώστε ότι ένα« στενό »πέρασμα αστρονομικά μπορεί να είναι πολύ μακριά από ανθρώπινη άποψη: εκατομμύρια ή ακόμη και δεκάδες εκατομμύρια χιλιόμετρα», εξήγησε το CNEOS.

Για να θεωρηθεί στενή προσέγγιση, το NEO πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 121 εκατομμυρίων μιλίων (195 εκατομμύρια χιλιόμετρα) από τον Ήλιο και εντός 30 εκατομμυρίων μιλίων (50 εκατομμύρια χιλιόμετρα) από την τροχιά της Γης γύρω από τον ήλιο.NASA image of asteroid Eros February 2000
A mosaic image of asteroid Eros at it's north pole, taken by the robotic NEAR Shoemaker space probe on February 14, 2000 immediately after the spacecraft's insertion into orbit.NASA/NEWSMAKERS VIA GETTY IMAGESnewsweek.com -  7spymania.com
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com