Translate

Ο Ρατσισμός ισούται με τον Αντιρατσισμό

Ο Ρατσισμός ισούται με τον Αντιρατσισμό

Ο ρατσισμός και ο αντιρατσισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ρατσισμός και καταπολέμηση του ρατσισμού ως ψέματα.

Οι ανθρώπινες κοινότητες τείνουν να υπερεκτιμούν τον δικό τους τρόπο ζωής και να δυσπιστούν με τον τρόπο ζωής των άλλων. Προκειμένου να διατηρηθεί η συνοχή της ομάδας τους, ορισμένα από τα μέλη της έχουν ένα αντανακλαστικό απόρριψης των νεοεισερχομένων. Ωστόσο, μόλις τους γνωρίσουν, μόλις καταλάβουν ότι είναι άνδρες σαν αυτούς, οι εντάσεις χαλαρώνουν.

Σε αυτή την εθνολογική λειτουργία, προστέθηκαν ιδεολογίες τον 19ο και 20ο αιώνα: ρατσισμός και αντιρατσισμός. Στο πλαίσιο του βρετανικού ιμπεριαλισμού και της ανάπτυξης της βιολογίας και της γενετικής, αυτές οι θεωρίες κατέστησαν δυνατή την αιτιολόγηση της ιεραρχίας ή των ίσων δικαιωμάτων των πληθυσμών.

Επιστημονικός ρατσισμός

Για τον κάτοχο Βραβείου Νόμπελ Ιατρικής (1912), Alexis Carrel (ερευνητής στο Ιδρυμα Ροκφέλερ και υποστηρικτής του Philippe Pétain και του Adolf Hitler), οι μειονότητες, οι αποξενωμένοι και οι εγκληματίες θα πρέπει να εξαλειφθούν όταν αποδειχθούν επικίνδυνοι. Ακολουθώντας την θεωρία εξέλιξης του Δαρβίνου (1809-1882) για την εξέλιξη των ζωικών ειδών, ο Χέρμπερτ Σπένσερ (1820-93), υποστήριξε ότι υπήρχαν ξεχωριστές ανθρώπινες φυλές και ότι η φυσική επιλογή είχε οδηγήσει στην ανωτερότητα των Λευκών. Αυτή ήταν η αρχή του «κοινωνικού Δαρβινισμού». Ενας ξάδελφος του Δαρβίνου, ο sir Francis Galton (1822-1911), βαθμονόμησε τις φυλές και συνέδεσε το ποσοστό γονιμότητας των γυναικών με τον εκφυλισμό των ατόμων. Ηταν σε θέση να αποδείξει όχι μόνο την ανωτερότητα των Λευκών έναντι των έγχρωμων ανθρώπων, αλλά και την ανωτερότητα των πλουσίων έναντι των φτωχών.

Μια επιστημονική συναίνεση διαπίστωσε ότι το διαφυλετικό ζευγάρωμα ήταν η αιτία πολλών μειονεκτημάτων. Ως εκ τούτου, ήταν απαραίτητο να απαγορευθεί το διαφυλετικό ζευγάρωμα με τον ίδιο τρόπο όπως η αιμομιξία, προκειμένου να διατηρηθεί κάθε φυλή καθαρή. Αυτό ήταν η «ευγονική». Η εφαρμογή αυτής της αρχής ήταν ακόμη πιο περίπλοκη, διότι ανεξάρτητα από τον ορισμό της κάθε φυλής, κανένα άτομο δεν είναι καθαρόαιμο, επομένως κάθε περίπτωση υπόκειται σε συζήτηση.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή η λογική δεν οδήγησε μόνο στην αποθάρρυνση του σχηματισμού ζευγαριών μεταξύ των Ευρωπαίων από την μία πλευρά και των Ινδών, Μαύρων ή Κινέζων αφετέρου, αλλά και στην προνομοιοποίηση των αγγλοσάξονων λευκών έναντι των μη αγγλοσαξονικών λευκών (Ιταλοί, Πολωνοί, Σέρβοι, Ελληνες κ.λ.π.) (Νόμος περί μετανάστευσης σε ισχύ από το 1924 έως το 1965).

Το Ινστιτούτο Kaiser Wilhelm (γερμανικό ισοδύναμο της γαλλικής CNRS), απέδειξε ότι η διατήρηση της φυλής απαιτούσε όχι μόνο την μη αναπαραγωγή με άτομα διαφορετικής φυλής, αλλά επίσης και το να μην αναπαράγονται καθόλου. Πράγματι, στην περίπτωση της πρωκτικής διείσδυσης, τα γονίδια του ενός και του άλλου αναμειγνύονται μεταξύ τους, παρόλο που δεν είχαν απογόνους. Εξ ου και η ρητή απαγόρευση της ομοφυλοφιλίας από τους Ναζί. Δεν ήταν μέχρι την πτώση του ναζισμού και της αποαποικιοποίησης, όπου η επιστημονική συναίνεση άλλαξε και η απίστευτη ποικιλομορφία μέσα σε κάθε υποτιθέμενη φυλή αναγνωρίσθηκε.

Αυτό στο οποίο μοιάζουμε με ορισμένα άτομα από άλλες φυλές, είναι σημαντικότερο από αυτό που μας ξεχωρίζει από τα άτομα της φυλής μας.

Τον Ιούλιο του 1950, η Unesco ανακήρυξε την ανοησία του «κοινωνικού Δαρβινισμού» και της «ευγονικής». Πολύ απλά, η ανθρωπότητα μπορεί να προέρχεται από αρκετές ξεχωριστές προϊστορικές φυλές του Homo sapiens, αλλά είναι μόνο μία φυλή των οποίων τα άτομα μπορούν να ζευγαρώσουν χωρίς κίνδυνο. Φυσικά, δεν έπρεπε να είναι κανείς επιστήμονας για να το παρατηρήσει αυτό, αλλά οι ιμπεριαλιστικές και αποικιακές ιδεολογίες, είχαν θολώσει προσωρινά το μυαλό των επιστημόνων.

Νομικός ρατσισμός

Αντίθετα με την λαϊκή πεποίθηση, η δουλεία δεν καταργήθηκε στις ΗΠΑ λόγω των κινημάτων κατάργησης, αλλά επειδή και οι δύο πλευρές στον εμφύλιο πόλεμο έπρεπε να στρατολογήσουν νέους στρατιώτες. Ομοίως, ο φυλετικός διαχωρισμός δεν καταργήθηκε λόγω του Martin Luther King, αλλά επειδή το Πεντάγωνο χρειαζόταν στρατιώτες κατά του Βιετνάμ. Στην πραγματικότητα, δολοφονήθηκε από το FBI όχι λόγω της δέσμευσης του για τα πολιτικά δικαιώματα, αλλά επειδή ήταν αντίθετος στον πόλεμο.

Καθώς οι επιστήμονες ανέκτησαν την ενότητά τους, οι δικηγόροι χωρίστηκαν σε δύο διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης του ζητήματος. Αυτήν την φορά δεν ήταν ιμπεριαλιστικές και αποικιακές ιδεολογίες που τους χώριζαν, αλλά οι αντιλήψεις τους για το έθνος. Για τους Αγγλοσάξονες, είναι μια εθνική συγκέντρωση, με την πολιτιστική έννοια, ενώ για τους Γάλλους, είναι μια πολιτική επιλογή. Το κύριο νομικό λεξικό των ΗΠΑ αναφέρει: «Έθνος: Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που έχουν κοινή προέλευση, γλώσσα και παράδοση και που αποτελούν μια πολιτική οντότητα,» Black’s Law Dictionary, 2014. Αντιθέτως, η Γαλλία μετά την Επανάσταση είχε: Εθνος: «Νομικό πρόσωπο που αποτελείται από όλα τα άτομα που απαρτίζουν το κράτος» (Τάγμα του Βασιλιά Λουδοβίκου XVI της 23ης Ιουλίου 1789).

Σήμερα, το Γαλλικό όραμα είναι περισσότερο ή λιγότερο καθολικό, αυτό των Βρετανών υπερασπίζεται μόνο από αυτούς και από τις αποικιακές δημιουργίες τους: την Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Ινδική SSR. Ετσι, παρά την πρόοδο της επιστήμης, οι Βρετανοί σήμερα ζουν σύμφωνα με τον Νόμο φυλετικών σχέσεων του 1976 και τους γίνεται μεσολάβηση από την Επιτροπή για την Φυλετική Ισότητα, ενώ τα επίσημα γαλλικά κείμενα μιλούν για υποτιθέμενη φυλή. Στην πράξη, οι δύο κοινωνίες δεν καθιερώνουν φυλετικές διαφορές, αλλά τάξη για το Βρετανικό και κοινωνικό επίπεδο για τους Γάλλους.

Καταπολέμηση του Ρατσισμού

Στις ΗΠΑ, τα μέσα ενημέρωσης συνδέουν τις αντιρατσιστικές ταραχές με τις συνέπειες της δουλείας. Ωστόσο, οι πρώτοι σκλάβοι δεν ήταν Αφρικανοί, αλλά Ευρωπαίοι (υπηρέτες με σύμβαση) και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια χώρα μετανάστευσης, η συντριπτική πλειοψηφία του σημερινού πληθυσμού δεν είχε προγόνους εκεί κατά την στιγμή της δουλείας.

Στην Δύση, ο αντιρατσισμός συγχέεται λανθασμένα με τον αντιφασισμό. Παρόλο που δεν υπάρχει πλέον ρατσισμός λόγω έλλειψης φυλής, ούτε φασισμός λόγω έλλειψης των οικονομικών καταστάσεων στις οποίες υπήρχε αυτή η σκέψη. Οι ομάδες που ισχυρίζονται αυτές τις ιδέες σήμερα, έχουν την ιδιαιτερότητα του να ισχυρίζονται ότι προέρχονται από την αντικαπιταλιστική άκρα αριστερά, αλλά επιδοτούνται από τον κερδοσκόπο George Soros και εργάζονται για το ΝΑΤΟ, τον πρωταθλητή του καπιταλισμού. Αρα έχουν στρατιωτική εκπαίδευση.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε να επισημάνει, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης του με τον Αμερικανό ομόλογό του στις 8 Ιουνίου 2020, ότι το ΝΑΤΟ είχε χρησιμοποιήσει τις Διεθνείς Αντιφασιστικές Ταξιαρχίες εναντίον τόσο της Συρίας όσο και της Τουρκίας, τους ίδιους «Αντίφα» που συντονίζουν τις τρέχουσες «αντιρατσιστικές» ταραχές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ρατσισμός και ο αντιρατσισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος, Joe Biden -αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα- μίλησε σε βίντεο στην κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ. Τα μέσα ενημέρωσης προπαγάνδισαν πως επρόκειτο για μια αντιρατσιστική τελετή. Ωστόσο, η διατήρηση της τάξης για την χριστιανική κηδεία ανατέθηκε στο Εθνος του Ισλάμ, σε αλληλεγγύη με την Μαύρη κοινότητα. Αυτός ο οργανισμός του Ισλάμ ζει σε αυστηρά κλειστό κύκλωμα και απαγορεύει τους διαφυλετικούς γάμους για τα μέλη του, με αυστηρές ποινές. (sic)

Οι ρατσιστές αντιστοιχούν σε ιμπεριαλιστικές και αποικιακές ιδεολογίες, οι αντιρατσιστές στον διεθνισμό και στην παγκοσμιοποίηση. Η μόνη κοινή πολιτική τους χρησιμότητα είναι να καταλάβουν το έδαφος, για να αποκόψουν τους όποιους, πραγματικούς κοινωνικούς αγώνες, να ελέγξουν και να καταδυναστεύσουν τους λαούς. Είναι κυριολεκτικά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

@OWL /terrapapers.com

Φωτογραφία: DDEES

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com