Translate

Τσιπ στον εγκέφαλο. Πόσο πιθανό είναι; Δείτε τι λέει, γνωστός νευροεπιστήμονας! vid

Έτοιμο το τσιπάκι, που θα μας κάνει «ΕΞΥΠΝΟΥΣ»; Η τεχνολογία για την επικοινωνία του ανθρώπινου εγκέφαλου με τον υπολογιστή υπάρχει ήδη. Ο Elon Musk αλλά και το Facebook, ήδη δουλεύουν πάνω σε αυτό το «κομμάτι».
Πρόσφατα, ο νευροεπιστήμονας Dr. Moran Cerf, μίλησε στο δίκτυο CBS και δήλωσε ότι αναπτύσσει ένα τσιπ το οποίο θα εμφυτευτεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο και θα…. «του αυξήσει την Νοημοσύνη».
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το συγκεκριμένο τσιπ θα αυξάνει το IQ και θα κάνει τους ανθρώπους…υπολογιστές στην ουσία. Τουλάχιστον αυτό μας υπόσχονται οι επιστήμονες.
Μάλιστα ο Cerf, δήλωσε ότι ο άνθρωπος θα έχει την δυνατότητα να σκέφτεται κάτι και αμέσως ο συνδεδεμένος στο internet εγκέφαλος, θα παίρνει τις απαραίτητες πληροφορίες από όλες τις διαθέσιμες πηγές και ανέφερε την Wikipedia χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο επιστήμονα, σε 5 χρόνια θα ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ η εμφύτευση αυτού του τσιπ, στον εγκέφαλο.Η πρόκληση για τον επιστήμονα, θα είναι να γίνεται η εμφύτευση χωρίς να είναι αναγκαίο να «ανοίγουμε τρύπες στο κρανίο».
Τα πλεονεκτήματα που παρουσίασε ο νευροεπιστήμονας:
  1. Άνθρωποι εξυπνότεροι.
  2. Άνθρωποι υγιέστεροι (οπότε θα έχουμε και τέτοιου είδους επέμβαση σύντομα).
  3. Άνθρωποι πλουσιότεροι (ο πλούτος θα έρθει εξαιτίας της αυξημένης νοημοσύνης;).
Το μειονέκτημα που παρουσίασε ο νευροεπιστήμονας:
Θα δημιουργηθούν κοινωνικές ανισότητες, αφού αυτοί που θα έχουν το τσιπ θα είναι πιο έξυπνοι, από τους καθημερινούς ανθρώπους (εμείς είμαστε σίγουροι, ότι θα το προσφέρουν «απλόχερα» σε όλους πάντως).
Το μειονέκτημα που βλέπουμε εμείς : 
Οι άνθρωποι θα σταματήσουν να είναι άνθρωποι καθώς θα μετεξελιχθούν. Δεν θα μετατραπούν όμως ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ αλλά με την επέμβαση της επιστήμης. Ποιοι ελέγχουν την επιστήμη όμως; Αυτοί που την…χρηματοδοτούν. Και ποιοι την χρηματοδοτούν; Αυτοί που έχουν όλο το χρήμα του κόσμου και ποιοι είναι ΑΥΤΟΙ;
el.gr
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com