Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καμικάζι τζιχντιστής πήγε να βρει τις 72 παρθένες ενώ προσπαθούσε να σκοτώσει δεκάδες χριστιανούς σε εκκλησία στην Αίγυπτο!


Η αιγυπτιακή Αστυνομία απέτρεψε το Σάββατο μια επίθεση αυτοκτονίας σε χριστιανική εκκλησία, στο βόρειο τμήμα του Καΐρου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Ένας τζιχαντιστής βομβιστής, τον βλέπετε στην κεντρική εικόνα να κείτεται νεκρός, επιχείρησε να εισέλθει στην Εκκλησία της Παρθένου Μαρίας στη συνοικία του Καΐρου Σούμπρα Ελ Χέιμα, αλλά έφυγε όταν παρατήρησε ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας τα οποία έχουν τεθεί σε ισχύ για τη διάρκεια θρησκευτικών εορτασμών των Κοπτών Χριστιανών, ανέφερε η Egypt Today, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Sputnik και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στη φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα ισχυρά μέτρα προστασίας έξω από την Εκκλησία που ήταν στόχος.
Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πηγές, η βόμβα την οποία έφερε ο επίδοξος δράστης εξερράγη ενώ εκείνος βρισκόταν σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την εκκλησία.
Κανένας -πέραν του δράστη- δεν σκοτώθηκε. Υπάρχουν όμως σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες τραυματίες.
Οι αιγυπτιακές Αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε εκκλησίες της χριστιανικής μειονότητας έπειτα από αρκετές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.
Τον Δεκέμβριο του 2016 επίθεση στον Καθεδρικό Ναό των Κοπτών (Αιγυπτίων Μονοφυσιτών Χριστιανών), στη συνοικία Αμπάσια του Καϊρου, σκότωσε 29 ανθρώπους και τραυμάτισε 47.
Τον Απρίλιο του 2017, διπλή βομβιστική επίθεση σε εκκλησίες στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 48 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων περίπου 90.