Αναλαμβάνω Ασήμι - Μπρούτζο καθαρίσματα, λούστρα, προκάρφωμα σε κερί στο χώρο μου. Ταχύτητα, ποιότητα, εγγυημένα. Τηλ. επικοινωνίας 6974565895.  ΣτεφανίαELLI Δαχτυλίδι 'Wickelring' σε ανάμεικτα χρώματα: μπροστά

Translate

Ο Τραμπ είναι έτοιμος να «σκίσει» την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν vid

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πριν ακόμα γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε δηλώσει ότι δεν του αρέσει η συμφωνία που υπέγραψε ο Ομπάμα για τα πυρηνικά του Ιράν, το 2015. Ο Τραμπ
λοιπόν αποφάσισε όπως όλα δείχνουν να σκίσει την συμφωνία και με αυτό τον τρόπο βάζει φωτιά στην Μέση Ανατολή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, θεωρεί ότι το Ιράν έχει δημιουργήσει μια κατάσταση πολύ άσχημη, η οποία επηρεάζει τον ευρύτερο χώρο της Μ.Ανατολής και όχι μόνο.
Οι Ευρωπαίοι δηλώνουν ανήσυχοι από την απόφαση του Τραμπ, η οποία προβλέπει το «σκίσιμο» της «Πυρηνικής συμφωνίας». Ο Τραμπ όπως θα διαβάσατε και παραπάνω, πριν ακόμα αναλάβει το τιμόνι της διακυβέρνησης, είχε δηλώσει ότι η συμφωνία που υπέγραψε ο Ομπάμα, είναι κατάπτυστη και κατά των συμφερόντων των ΗΠΑ.
Τι είπε ο Τραμπ στον Μακρόν
Η γαλλική προεδρία γνωστοποίησε σήμερα ότι οι Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ είχαν μια τηλεφωνική συνδιάλεξη, κατά τη διάρκεια της οποίας «οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τα θέματα της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι ένα πρόσωπο ενήμερο με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα οι δύο ηγέτες.
Σύμφωνα με την πηγή, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιβάλουν εκ νέου όλες τις μονομερείς αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, που είχαν αρθεί με βάση τη συμφωνία και νέα επιπλέον οικονομικά τιμωρητικά μέτρα.
Ο πρόεδρος Τραμπ αναμένεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το αν η Ουάσιγκτον θα αποχωρήσει ή όχι από τη διεθνή συμφωνία σήμερα στις 14:00 (τοπική ώρα), 21:00 ώρα Ελλάδας.
Τι απαντάνε οι Ιρανοί
"Το έθνος μας δεν φοβάται τις κυρώσεις των ΗΠΑ ούτε μια στρατιωτική επίθεση. Οι εχθροί μας, συμπεριλαμβανομένων της Αμερικής, του σιωνιστικού καθεστώτος (σ.σ. του Ισραήλ) και των συμμάχων τους στην περιοχή θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Ιράν έχει προετοιμαστεί για τα χειρότερα σενάρια και απειλές"είπε ο Χοσεΐν Σαλαμί, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.
Τι είπε ο ΥΠΕΞ του Ιράν
Αν ο Τραμπ κάνει αυτό το λάθος και σκίσει την JCPOA (Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, ΚΟΣΔ) ως ένα διεθνές επίτευγμα, θα πρέπει έπειτα να δεχτεί τα δικαιώματα των Ιρανών κάτω από μια χειρότερη κατάσταση», τόνισε ο Ζαρίφ, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σε ποια δικαιώματα αναφερόταν.
Το πρόβλημα του Τραμπ
Ο Τραμπ αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο εσωτερικό, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο των ΗΠΑ. Το θέμα με το Ιράν είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποπροσανατολίσει την Αμερικανική κοινή γνώμη αλλά και τους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι επιθυμούν την εξόντωσή του.
Το Ιράν δεν αποτελεί πραγματική απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί λοιπόν, οι Ιρανοί να είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από την Βορειοκορεάτες για παράδειγμα, αλλά δεν είναι σε θέση να απειλήσουν με «ολοκληρωτική» καταστροφή τις ΗΠΑ. Βέβαια, όπως ήδη διαβάσατε το Ιράν είναι πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη αλλά μόνο για την Μέση Ανατολή.
Όπως και να έχει, η κατάσταση με το Ιράν δεν είναι εύκολη καθώς στην μέση εμπλέκεται το Ισραήλ το οποίο φοβάται ότι οι Ιρανοί οι οποίοι έχουν πατήσει «πόδι» στην Συρία, έχουν φτιάξει σχέδιο καταστροφής (του Ισραήλ). Οι Ισραηλινοί γενικότερα μας έχουν συνηθίσει στα..προληπτικά χτυπήματα, οπότε τα πράγματα είναι ιδιαίτερα λεπτά σε μια περιοχή που εδώ και 7 χρόνια «βράζει».
Αξίζει να αναφερθεί ότι:
Ρωσία και Ιράν έχουν άριστες σχέσεις και αυτό είναι άλλος ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τους Ισραηλινούς!
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com