Translate

Πέρασε από τη Βουλή το άρθρο για την αναδοχή παιδιών από ανώμαλους!

Πριν από λίγη ώρα και αφού έκανε παρέμβαση ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Νόμος του κράτους θα πρέπει να θεωρείται και επίσημα η αναδοχή παιδιών από ''ζευγάρια'' του ίδιου φύλου, με την
Βουλή, παρά τις αντιδράσεις, να λέει το "ναι" στην επίμαχη διάταξη.
Πιο συγκεκριμένα, ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τα «μέτρα για την προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και αναδοχής».
Υπέρ τάχθηκαν επί της αρχής οι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν.
Από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Κόκκαλης έστειλε επιστολική ψήφο με την οποία δήλωσε ότι καταψηφίζει το επίμαχο άρθρο 8, για το οποίο συγκεκριμένα συντελέστηκε ονομαστική ψηφοφορία έπειτα από αίτημα της Χρυσής Αυγής.
Tην ίδια ώρα από τη ΝΔ υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Κατερίνα Μάρκου. 
ΝΔ: «Ο Τσίπρας επιλέγει την πόλωση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα» 
Άμεση ήταν ην αντίδραση της Πειραιώς, σχολιάζοντας κυρίως την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα από το βήμα της Βουλής:
«Το ποιος είναι φιλελεύθερος και προοδευτικός και ποιος ιδεοληπτικός και λαϊκιστής το έχουν πια καταλάβει πολύ καλά οι πολίτες και θα φανεί σύντομα στις κάλπες. Όσον αφορά το ν/σ που ψηφίζεται σήμερα, η Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε υπεύθυνα, με γνώμονα πρωτίστως τo συμφέρoν των παιδιών και τη σημερινή πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας από την οποία έχει πάρει διαζύγιο ο κ. Τσίπρας.
Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επιλέγει την οξύτητα και την πόλωση ακόμη και για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα για το οποίο η Νέα Δημοκρατία δεν έθεσε καν ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, απλά αποδεικνύει τον πανικό της απερχόμενης Κυβέρνησής του».

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com