Translate

ALERT - Σε εφαρμογή ο «υβριδικός πόλεμος« της Αγκυρας – Η Τουρκία μας «επιτίθεται« με μουσουλμάνους λαθρο από τον Έβρο – Πόσοι μπήκαν τον μήνα Απρίλιο


Στον Έβρο τα στοιχεία δείχνουν πως μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες οι οποίοι καταγράφηκαν με την είσοδό τους, είτε εντοπίστηκαν με διακινητές, ξεπερνούν τους 3.000
τον Απρίλιο, αριθμός διπλάσιος από τους 1.658 του Μαρτίου και σχεδόν δεκαπλάσιος από τους 327 που είχαν συλληφθεί στην περιοχή τον Απρίλιο του 2017.
Στους αριθμούς αυτούς αναμένεται να προστεθούν οι περίπου 1.700 λαθρο που υπολογίζεται ότι έχουν καταγραφεί τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη, όταν πέρσι την ίδια εποχή ήταν λιγότεροι από 300.
Η κατάσταση που επικρατεί με τα νέα και πρωτοφανή σε μέγεθος κύματα λαθρομεταναστών στον Έβρο, αντιμετωπίζεται με πολλές δυσκολίες και χάρη στις υπερπροσπάθειες όλων στα σύνορα.
Στον ακριτικό νομό, όλοι γνωρίζουν ότι οι τουρκικές Αρχές ωθούν τις ομάδες λαθρομεταναστών προς τα ποτάμια ελληνοτουρκικά σύνορα για να περάσουν στην Ελλάδα.
Έγκυρες πηγές έλεγαν στο protothema.gr πως από την ελληνική πλευρά είναι ορατή η απουσία οποιουδήποτε ελέγχου στην απέναντι όχθη του Έβρου.
Αντίθετα τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να γίνονται έλεγχοι τουλάχιστον στα οδικά δίκτυα της γειτονικής χώρας, που ίσως να προκάλεσε μία μικρή μείωση που καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα.
«Το γεγονός ότι έρχονται κάθε μέρα από 50 μέχρι και 70 λαθρομετανάστες σε όλο το νομό μπορεί να είναι μειωμένος αριθμός σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όμως παραμένει πού αυξημένος για τα δεδομένα του Έβρου», έλεγε καλά πληροφορημένη πηγή.
Από την άλλη, μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Αστυνομίας στον τομέα των αποτροπών, πριν οι ομάδες των προσφύγων ξεκινήσουν για να περάσουν τα σύνορα.
«Πιστεύουμε ότι η ενίσχυση των δυνάμεων και η ένταση των αποτροπών οδηγούν στη μείωση των αριθμών», έλεγαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στα σύνορα.
Πάντως οι αριθμοί σοκάρουν και είναι πρωτοφανείς για τα δεδομένα του Έβρου, ακόμη και στην λαθρομεταναστευτική ''κρίση'' των αρχών της δεκαετίας του 2010.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τους υπολογισμούς των στοιχείων τον Απρίλιο, ο αριθμός των προσφύγων και λαθρομεταναστών που εντοπίστηκαν στη Θράκη φτάνει τους 3.000.
Πρόκειται για δεκαπλάσιο νούμερο από τις ροές του περσινού Απριλίου, όταν οι αστυνομικοί στη Θράκη είχαν συλλάβει 327 λαθρο, οι περισσότεροι καθοδηγούμενοι από 29 διακινητές.
Την περίοδο αυτή όμως οι περισσότεροι πρόσφυγες προσπαθούν να έρθουν μόνοι τους στην Ελλάδα, πληρώνοντας μόνον τους βαρκάρηδες στο ποτάμι.
Ενδεικτικό της μεγάλης κινητικότητας που παρατηρείται στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου είναι ότι έχει τεθεί σε ισχύ το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, που αφορούσε την αύξηση των ροών χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα από τους σχεδιαστές της μεταναστευτικής πολιτικής.
Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι όλοι οι χώροι (κρατητήρια τμημάτων και κέντρα υποδοχής) είναι ασφυκτικά γεμάτοι, με συνέπεια ακόμη και η πρώτη καταγραφή που μέχρι πρότινος γινόταν με σχολαστικότητα, τώρα να γίνεται ταχύτερα, αρκεί να αδειάζουν οι χώροι.
Στο κέντρο πρώτης υποδοχής του Φυλακίου ξεκίνησαν εργασίες επέκτασης για να τοποθετηθούν στη συνέχεια και άλλα κοντέινερς για να φιλοξενήσουν και άλλους μουσουλμάνους λαθρο.
Αντίστοιχα σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται και οι υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com