Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ! Η Rothschild βγάζει τον Σύριζα στις Αγορές:Θα κυβερνάμε 100 χρόνια! Τι είναι ο Σύριζα αγαπητοί μου, παρά ο γειτονάς σου της διπλανής πόρτας;

Ποιος να το πίστευε λίγους μήνες πριν!Η Rothschild βγάζει τους κατσιαπλιάδες του Σύριζα στις Αγορές κι αυτοί με την σειρά τους δηλώνουν:             -Θα κυβερνάμε 100 χρόνια!
Πυκνό πρόγραμμα επαφών με ξένους επενδυτές θα έχει σήμερα και αύριο στο Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος με στόχο να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία και να μετρήσει αντιδράσεις με βάση την πρόθεση της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει σύντομα μια δοκιμαστική έξοδο στις αγορές.
Στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών παρακολουθούν την αποκλιμάκωση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων μετά την απόφαση τουEurogroup της 15ης Ιουνίου και ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά μιας «δοκιμής» ακόμη και στο τέλος Ιουλίου με συντονιστή και κύριο ανάδοχο την Rothschild. Την ίδια στιγμή ο Τζανακόπουλος για να εντυπωσιάσει τις θαυμάστιές του ετοιμάζεται να καταργήσει τα capital controls.

της οικονομίας».
Ο παραλογισμός είναι προφανής σε όλα τα επίπεδα: από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα ως τα βουνά σκουπιδιών στην Αθήνα, και στη μεγάλη εικόνα η κυβέρνηση πανηγυρίζει για μια συμφωνία που οι πιο έγκυροι οικονομολόγοι χαρακτηρίζουν «δημοσιονομικό ζουρλομανδύα».
Γράφει η Gillian Rothschild
Σε αντίθεση με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, το διεθνούς κύρους Peterson Institute υπογραμμίζει ότι το σχέδιο για την ελάφρυνση του χρέους είναι καταδικασμένο να αποτύχει.
Για ένα πλάνο που «δεν επιτεύχθηκε ποτέ, σε καμία χώρα, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» για «πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 2% για μια περίοδο 40 ετών», κάνει λόγο το Peterson Institute για την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Η μελέτη έχει τίτλο «Το Eurogroup για την Ελλάδα: Ελάφρυνση του χρέους με ένα δημοσιονομικό ζουρλομανδύα» και, εκτός από τα αρνητικά, παραθέτει και τα θετικά της απόφασης της 15ης Ιουνίου, όπως ότι οι υπουργοί της ευρωζώνης δεσμεύονται κατηγορηματικά για την ελάφρυνση του χρέους και ότι το Eurogroup εμφανίζεται έτοιμο να δεχθεί την αναβολή της καταβολής τόκων ως μέρος της δέσμης μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.
Επίσης, συγκεκριμενοποιούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι όχι μόνο για τα επόμενα δύο ή πέντε χρόνια, αλλά και πέραν αυτών.
Τα αρνητικά, όμως, είναι πιο ηχηρά:
 1. Η Ελλάδα συμφώνησε σε ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 2% για μια περίοδο 40 ετών, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ από καμία χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 2. Πιθανόν χωρίς την έγκριση από το ΔΝΤ, το πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους που θα δούμε το επόμενο έτος, θα κλωτσάει ξανά το τενεκεδάκι παρακάτω χωρίς να προσφέρει μια βιώσιμη λύση.
3.Η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 πιθανώς να μπορεί να επιτευχθεί εάν ληφθούν υπόψη ιστορικά προηγούμενα, αλλά θα διατηρήσει στον πάτο του βαρελιού τις δημόσιες επενδύσεις, αρά και τις προοπτικές για μια βιώσιμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
 1. Επιπρόσθετα η διατήρηση πλεονάσματος άνω του 2% του ΑΕΠ για επιπλέον 37 χρόνια προϋποθέτει ότι η οικονομία θα τρέχει με μια άνευ προηγουμένου δυναμική. Πιο απλά η απόφαση του Eurogroup δεν δίνει το περιθώριο η Ελλάδα να «σκοντάψει» έστω και μια χρονιά με όρους οικονομικών επιδόσεων.

 2. Για να επιτύχει τον σκοπό το σχεδιαζόμενο πακέτο ελάφρυνσης του χρέους θα πρέπει να στηρίζεται σε μια ρεαλιστική εκτίμηση του τι μπορεί να πετύχει μια χώρα. Το δημοσιονομικό όμως μονοπάτι που προτείνει το Eurogroup απέχει πολύ από αυτή την οικονομική αρχή. Ως εκ τούτου το πακέτο ελάφρυνσης του χρέους το πιθανότερο είναι ότι θα αποτύχει.Παρόλα αυτά το  ενδεχόμενο ο Σύριζα να αποδειχθεί αιώνια κυβέρνηση στην Ελλάδα, όσο ανατριχιαστικό κι αν ακούγεται, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους ταρατατζούμ αναλυτές του φιλελεύθερου τόξου.Τι είναι ο Σύριζα αγαπητοί μου, παρά ο γειτονάς σου της διπλανής πόρτας; Ο λεχρίτης κακομούτσουνος γειτονάς σου που εκσφενδονίζει τα σκουπίδια από το μπαλκόνι στο δρόμο; Σκουπίδια τα οποία βρίσκονται μέσα σε σακούλες σούπερ μάρκετ και σπάνια σε σακούλες απορριμάτων.Ο καφενόβιος γείτονάς σου που έχει πάρει σύνταξη από το δημόσιο αλλά πρόλαβε να διορίσει τα δύο βλαμμένα, κακομούτσουνα παιδιά του στο Δημόσιο, τα οποία με τη σειρά τους θα βρουν τρόπο να διορίσουν τα δικά τους και πάει λέγοντας.Oπως θα διαβάσετε στην συνέχεια το 1947-48, αμέσως μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο, πάνω από 1,5 εκατ. Ελληνες ήταν κηφήνες δημόσιοι υπάλληλοι. Μιλάμε για ασθένεια που έχει ποτίσει το DNA της ελληνικής κακομούτσουνης φυλής.
 3. Στο ματαξύ ζουρλομανδύα για την κυβέρνηση στέλνουν οι αμερικανοί, την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει στη συμφωνία του Eurogroup «ένα καθαρό ορίζοντα εξόδου από τα μνημόνια, από την ύφεση και από την κρίση 
                                                          Από τον Βασίλη Μπόνιο
  Ολες αυτές οι οικογένειες θαυμάζουν τον Μπαλάφα, τον Μπαλαούρα, τον Πολάκη, την Γεροβασίλη και πάει λέγοντας. Και η Ελλάδα είναι τίγκα σ΄αυτές τις οικογένειες για να μην πούμε ότι μόνο αυτές οι οικογένειες αποτελούν ως επί το πλείστον το κοινωνκό ιστό της χώρας.
  Ακόμη και οικογένειες των βορείων προαστείων, της Κηφισιάς, της Εκάλης κλπ, έχουν στο DNA τους τον Σύριζα.
  Στην διάρκεια της μεταπολίτευσης μετοίκησαν εδώ οι δημόσιοι υπάλληλοι που έκλεψαν τα πιο πολλά από το Δημόσιο και πήραν τις πιο πολλές μίζες.
  Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι επιχειρηματίες που έκαναν δουλειές με το Δημόσιο. DNA πασοκοσύριζα έχουν όλοι αυτοί μέσα τους ακόμη κι αν ψηφίζουν ΝΔ. Βέβαια φρόντισαν να στείλουν τα παιδιά τους στο Deree και στην συνέχεια στο Λονδίνο για να ξεπλυθεί η βλαχιά και η ντροπή της πρώτης γενιάς-μόνο κατ΄επίφαση.
  Καθότι τα παιδιά αυτών των οικογενειών χαρακτηρίζονται από την έπαρση και την επίδειξη του νεοπλουτισμού (ακριβό ντύσιμο, αυτοκίνητα, lifestyle) μια και γνωρίζουν ότι προέρχονται από λαικά αρχίδια που έκλεψαν και πήραν μίζες προσπαθώντας στην συνέχεια να ανέβουν κοινωνικά.
  Tώρα που ετούτοι εδώ έκλεισαν τσάτρα πάτρα την αξιολόγηση η μόνη τους φροντίδα θα είναι πως να γίνουν Ακηδες αλλά να μην πάνε φυλακή. Η πλειοψηφία των συζύγων της εξουσίας θέλουν να ζήσουν σαν την Βίκυ Σταμάτη προ Κορυδαλλού, οι υπουργοί και οι υπουργίνες το ίδιο. Εχουν λοιπόν μπροστά τους δύο χρόνια για τη μεγάλη κονόμα. Οπότε κορόιδα είναι να πάνε σε εκλογές πριν κατασπαράξουν το σύμπαν και αποκαταστήσουν ακόμη και τα βλαμμένα εγγονάκια τους;
  Σπάνια βρίσκεις σ΄αυτή τη πόλη πραγματικές αστικές οικογένειες. Κι αυτές οι οικογένειες σήμερα είναι πάμφτωχες και στο έλεος του ΕΦΚΑ. Διατηρούν όμως την αρχοντιά του παραδοσιακού αστού από γενιά σε γενιά πάνω από δύο αιώνες. Ελάχιστες είναι αυτές οι οικογένειες στην Ελλάδα.
  Οι περισσότεροι πλούσιοι είναι κατσιαπλιάδες της μεταπολίτευσης γι΄αυτό και δεν κρύβουν την αδυναμία τους στον Τσίπρα και τον Σύριζα. Στα πρόσωπα του Πολάκη, του Σπίρτζη, του Μπαλαφίνιο, του Κουρουμπλή, του Μπαλαούρα, στην κορμοστασιά της Γεροβασίλη, βλέπουν το δικό τους ξεκίνημα. Αρα ο Σύριζα είναι το σημείο αναφοράς όλων αυτών των κατσιαπλιάδων, δηλαδή της πλειοψηφίας των Ελλήνων.
  Δεν είναι τυχαίο ότι Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται σαν το σπίτι του όταν βρίσκεται στον ΣΕΒ και στον ΣΕΤΕ με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.
  Σε όλους αυτούς ο Τσίπρας θυμίζει το θαλασσοδανεισμένο κλεφτοξεκίνημά τους. Τον αισθάνονται τόσο κοντά.
  Γι΄αυτό και όλοι σχεδόν οι μεγαλόσχημοι μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας αγκάλιασαν τον Τσίπρα.
  Πάρτε παράδειγμα ένα χαρακτηριστικό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Μπαλαφίνιο. O απίστευτος υπουργός Μπαλαφίνιο δεν άντεχε να τον επικρίνει ένας πολίτης της Σάμου για τον ΕΝΦΙΑ που πλήρωσε και άρχισε να του λέει
  mpakis products lw 720x90 -Αντε πάενε από δω…
  Είχε κολλήσει η βελόνα.
  Το κυβερνητικό στέλεχος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αποδέκτης των παραπόνων ενός πολίτη σε καφετέρια, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον ΕΝΦΙΑ, τις συντάξεις και τις δεσμεύσεις που δεν τήρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
  Ο κ. Μπαλάφας ξεκίνησε ψύχραιμα τη συζήτηση, αλλά μόλις άκουσε τον πολίτη να του λέει ότι με την παραίτηση τριών βουλευτών, θα πέσει η κυβέρνηση, ανέβασε τους τόνους του και είπε: «Τους τραμπούκους δεν τους φοβηθήκαμε ποτέ. Εμείς δεν φοβηθήκαμε στη δικτατορία, θα φοβηθούμε τώρα;».
  «Δεν είμαι τραμπούκος, εγώ δεν προσκύνησα ούτε τη ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ, είμαι αγανακτισμένος» τόνισε ο πολίτης, με τον υφυπουργό να απαντά: «άντε πάενε από δω», φράση την οποία επανέλαβε αρκετές φορές.
  Σας θυμίζουμε ότι το «πόθεν έσχες» του υφυπουργού Μεταναστευτικής ΠολιτικήςΓιάννη Μπαλάφα περιλαμβάνει καταθέσεις 449.754 ευρώ για το 2014 (χρήση 2013). Ακόμη, αγόρασε ακίνητα, μερίδια σε διαμερίσματα, καταστήματα, και το 2014 είχε εισοδήματα ύψους 20.911 ευρώ και ένα ΙΧ 1.390 κ.ε.

   Αυτός είναι ο Σύριζα της διπλανής πόρτας. Και ο οποίος έχει βαθιές ρίζες.Ακολουθεί απόσπασμα από την Εκθεση Πόρτερ:
   Για το οικονομικό έτος 1947-48, οι δαπάνες της κυβέρνησης είχαν υπολογιστεί ότι βρίσκονται στο 200% από το ποσό που χρειαζόταν προπολεμικά. Ο δυσθεώρητες στρατιωτικές δαπάνες -το 32% του προϋπολογισμού!- εξαιτίας του εν εξελίξει εμφυλίου και του κλίματος “ανασφάλειας και αστάθειας” καθιστούσαν “κάθε ορθολογικό σχεδιασμό αδύνατο”. Τα σώματα ασφαλείας απασχολούσαν περίπου 172.000 υπαλλήλους. Ο ίδιος ο Πόρτερ σημειώνει ξεκάθαρα ότι “η εσωτερική ειρήνη και η διευθέτηση των εδαφικών διαφορών είναι οι δυο πιο σημαντικοί παράγοντες στην ανασυγκρότηση”.Πέρα από την επείγουσα εσωτερική κατάσταση, η Έκθεση σημειώνει ότι το κράτος έπρεπε να καλύψει ένα μισθολογικό κόστος των δημοσίων υπαλλήλων που ήταν κατά 44% μεγαλύτερο σε σχέση με το ποσό πριν από τον πόλεμο, ενώ και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είχε αυξηθεί δυσανάλογα με το κόστος, κατά 65%. Πρόκειται για ένα ανθρώπινο δυναμικό που χαρακτηρίζεται “εκτεταμένο, υποαμοιβόμενο και απογοητευμένο”. Ο Πόρτερ υπολογίζει μάλιστα ότι το 20% των Ελλήνων -περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες- σε εκείνη τη φάση ήταν είτε δημόσιοι υπάλληλοι είτε εξαρτημένοι από το κράτος. Ακόμη, αναφέρεται σε επιπλέον ένα εκατομμύριο απόρους, εξαρτημένους από κρατική βοήθεια.πηγη

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Ο κουφός ψευτοεθνάρχης Καραμανλής αναγνώρισε πρώτος τα Σκόπια ως “Μακεδονία” το 1959!

Σημαία τους έχουν κάνει οι ψοφοδεξιοί «υπερπατριώτες» και όψιμοι «Μακεδονομάχοι» (Καμμένος, Τζιτζικώστας, κ.λπ.) την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας τους,

Δεινόσαυροι | Nτεκαράμπια | 65.000.000 ψέματα vid

Η αλήθεια για τους δεινόσαυρους... δείτε το video ... 

Κοινωνία Χρεωμένων Σκλάβων

Είμαστε μία κοινωνία οφειλετών. Το κράτος χρωστάει , χρωστούν οι πολίτες σε αυτό  κράτος και κυρίως στις τράπεζες. Οι τράπεζες αποτελούν πλέον το μεγάλο αφεντικό.  Η ζωή ακριβαίνει διαρκώς λόγω του δημόσιου χρέους.

ΣΕΙΣΜΟΣ: 1237 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΝΑΥΛΩΣΑΝ ΠΛΟΙΑ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΚΟΣΜΟ ΥΠΟΓΕΙΑ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

1237 πούλμαν αναχωρούν  προορισμό της Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα, Εξήντα λεωφορεία  έχει ναυλώσει μόνο η Ι.Μ. Κίτρους, ενώ από Κρήτη αναχωρούν δύο ναυλωμένα

Ο γελωτοποιός του μεγαλοκαναλάρχη – Τον γνωρίζετε όλοι

Οι γελωτοποιοί του βασιλέως είναι ένα είδος παρα-δημοσιογραφίας «επιπέδου», που άνθισε παράλληλα με τη σήψη, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Σαν τα λάχανα που τρέφονται από την κοπριά. Πχ στο