Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σταματήστε επιτέλους να κάνετε κλικ σε επικίνδυνα email!

Όλοι έχουμε ακούσει ότι δεν πρέπει να ανοίγουμε email των οποίων τον αποστολέα δεν γνωρίζουμε. Ωστόσο φαίνεται ότι εξακολουθούμε να το κάνουμε!
Τρανό παράδειγμα αποτελεί μια απάτη ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) που μεταδίδονταν μέσω Google Docs emails.Τα συγκεκριμένα email phishing, ήταν λίγο πιο πειστικά από ορισμένες άλλες απόπειρες ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, αλλά δεν ήταν πραγματικά τόσο καλοφτιαγμένα. Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να κάνουν τυφλά κλικ σε κάτι τόσο εύκολα, δείχνει μια εκπληκτική έλλειψη κοινής λογικής. Σίγουρα μπορούμε να είμαστε πιο προσεκτικοί!
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας (και τα προσωπικά σας στοιχεία) είναι να αντισταθείτε στην επιθυμία να κάνετε κλικ σε όλα τα email που εμφανίζονται στα εισερχόμενά σας. Μπορεί να λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που να σας λέει ότι κάποιος που γνωρίζετε έχει μοιραστεί κάτι μαζί σας. Όμως δεν πρέπει με τίποτα να παρασύρεστε.
Δείτε αν τα email είναι από κάποιον με τον οποίο επικοινωνείτε τακτικά. Αν όχι, ελέγξτε το προσεκτικά. Κοιτάξτε τις πληροφορίες του αποστολέα. Αποστέλλεται απευθείας από αυτόν σε εσάς; Υπάρχουν άλλες διευθύνσεις που δεν αναγνωρίζετε; Το θέμα του mail; Ακούγεται σαν κάτι που θα έγραφε ο γνωστός σας; Όλα αυτά είναι εύκολα ανιχνεύσιμα και χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να ελεγχθούν.Επιπλέον κοιτάξτε το σώμα του μηνύματος. Ενώ οι απατεώνες γίνονται όλο και πιο εξελιγμένοι στην αντιγραφή μέρους δημοφιλών υπηρεσιών, σπάνια το κάνουν απολύτως σωστά. Αντ ‘αυτού βασίζονται στο να είναι αρκετά κοντά για να ξεγελάσουν τους ανθρώπους που δεν δίνουν μεγάλη προσοχή. Μην γίνεστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους.
Στη συνέχεια δώστε προσοχή σε αυτό που σας ζητάει το μήνυμα να κάνετε; Μήπως σας κατευθύνει σε άλλο ιστότοπο που ζητά άμεσα διαπιστευτήρια σύνδεσης; Είναι απλά ένας σύνδεσμος χωρίς κείμενο; Τότε πρέπει να είστε ακόμα πιο υποψιασμένοι.
Μία καλή σκέψη είναι, όταν αμφιβάλλετε, να υποθέσετε ότι κάθε email με περίεργη όψη είναι ύποπτο και μάλλον πρέπει να τα διαγράψετε. Παρανοϊκό; Ίσως, αλλά καλύτερα να είσαι παρανοϊκός παρά θύμα hacking!

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.