Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

η ''αριστερόύλα'' κυβέρνηση ξεπουλάει την ΔΕΗ- DEAL ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ! Έπεσαν οι πρώτες υπογραφές για τρία δισ. με τον όμιλο Κοπελούζου


Ενεργειακή συμφωνία μαμούθ υπεγράφη ανάμεσα στην Κινεζική κρατική εταιρεία Shenhua Group Corporation Limited και στον Όμιλο Κοπελούζου.
Η Shenhua οποία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός άνθρακα στον κόσμο και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα, τόσο από συμβατικές όσο και καθαρές πηγές ενέργειας και ο Όμιλος Κοπελούζου υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας και ανάπτυξης στον τομέα της πράσινης ενέργειας και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση μονάδων παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.
Το συνολικό εκτιμώμενο ύψος των επενδύσεων ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ.


Η συμφωνία υπεγράφη ενώ προωθείται η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και αποτυπώνει το έντονο κινεζικό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά ενέργειας, το οποίο μέχρι σήμερα έχει εκφραστεί με την είσοδο της State Grid στον ΑΔΜΗΕ και τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας ΔΕΗ- CMEC για την κατασκευή της μονάδας Μελίτη ΙΙ στη Φλώρινα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανακοινώθηκε την ίδια ημέρα που προσγειώθηκε στο Πεκίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, και από τον επικεφαλής της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη. Η σύμπτωση μόνο τυχαία δεν είναι, δεδομένου ότι ο κ. Παναγιωτάκης ταξίδεψε στην Κίνα για να συνεχίσει τις επαφές που ήδη είχε ανοίξει με κινεζικές εταιρείες για επενδύσεις στον λιγνίτη, μεταξύ των οποίων και της Shenhua με την οποία υπέγραψε συμφωνία ο όμιλος Κοπελούζου.

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.