Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παίρνουν φωτιά τα σύνορα μας: Ενισχύεται η αμυντική γραμμή της Ηπείρου και οι στρατιωτικές δυνάμεις στην ελληνοαλβανική μεθόριο – Αιφνιδιαστική πτήση ελικοπτέρων της αεροπορίας στρατού (εικόνες)


Εντοπίστηκαν κινήσεις του UCK-UCC με στρατολόγηση και επανεργοποίηση πυρήνων στα ελληνοαλβανικά σύνορα με το ΓΕΣ να δίνει διαταγή στην αεροπορία στρατού να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στα ελληνο-σκοπιανά και ελληνοαλβανικά σύνορα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενισχύονται σημαντικά οι στρατιωτικές δυνάμεις στην ελληνο-αλβανική μεθόριο ενώ θα επανδρωθούν νέα φυλάκια…Πρόκειται για μια σειρά στρατιωτικών κινήσεων με τη πρώτη να γίνεται με ρίψεις αλεξιπτωτιστών στα σύνορα με Αλβανία όπως είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας Ελλάδα-Σερβία συμμαχία: Ρίψεις Αλεξιπτωτιστών στα σύνορα με την Αλβανία – Σερβικές μυστικές Υπηρεσίες: «Έλληνες κινδυνεύετε, ενεργοποιήθηκαν πυρήνες UCK-UCC» .
Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκαν πτήσεις επιτήρησης ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στην περιοχή ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, κατά μήκος των ακριτικών χωριών και των επιτηρητικών φυλακίων, αναφέρει το ΓΕΣ.
Στο ίδιο πλαίσιο αντίστοιχες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του μήνα και κατά μήκος της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου.
Ελικόπτερα UH-1 πραγματοποίησαν χαμηλές πτήσεις πάνω από τα επιτηρητικά φυλάκια, από τα ακριτικά χωριά της μεθορίου, καθώς και στην  πόλη των Ιωαννίνων.
Η πτήση των ελικοπτέρων εντάσσεται στα μέτρα που εξήγγειλε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε παλαιότερα  στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, αναφορικά με την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής.
Στα εν λόγω μέτρα εντάσσονται επίσης, η ενίσχυση του προσωπικού των Επιτηρητικών Φυλακίων και των Μονάδων της περιοχής, γεγονός που ήδη έχει επιτευχθεί με τις στοχευμένες παρεμβάσεις στις μεταθέσεις των δύο τελευταίων σειρών οπλιτών.
Ο ένας λόγος αφορά την μείωση του στρατιωτικού προσωπικού στα φυλάκια της παραμεθορίου, δίνοντας θάρρος σε διάφορες ομάδες κακοποιών και άλλων  αποχρώσεων να «ονειρεύονται» πολλά και διάφορα στην συγκεκριμένη συνοριακή γραμμή.
Ο άλλος λόγος αφορά τις πληροφορίες για δράση αλβανικών εθνικιστικών ομάδων όπως του UCC και των Τσάμηδων οι οποίοι εποφθαλμιούν ελληνικά εδάφη και ονειρεύονται «Μεγάλες Αλβανίες» και πολλά άλλα.
Κύριος στόχος των κακοποιών ήταν το τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι των παραμεθορίων χωριών, για αυτό και αποφασίστηκε η δυναμική εναέρια παρουσία ελικοπτέρων του στρατού πάνω από τα χωριά της ελληνοαλβανικής και ελληνοσκοπιανής μεθορίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες , η αεροπορία στρατού εκπαιδεύει τους πιλότους της και διενεργεί εκπαιδευτικές πτήσεις  στα σύνορα με την Αλβανία και τα Σκόπια συνδυάζοντας το « τερπνό μετά του ωφελίμου».
Τέτοιες διελεύσεις αυξάνουν και ενισχύουν  το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων των ακριτικών περιοχών ενώ απομακρύνει πολλούς από τους «ανεπιθύμητους» και επίδοξους παρανόμους  .
Πληροφορίες αναφέρουν τον σχεδιασμό εκτέλεσης συνεχών  εκτέλεση Τακτικών Ασκήσεων Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), αλλά και συνεκπαιδεύσεις Μονάδων της περιοχής με τμήματα Ειδικών Δυνάμεων, εκτέλεση αναγνωρίσεων και εκπαιδεύσεως στην περιοχή από Ειδικά Τμήματα Καταδρομών (ΕΤΑ) και πτήσεις επιτήρησης ελικοπτέρων.
Το ελληνικό γενικό επιτελείο και η κυβέρνηση είναι αρκετά θορυβημένη από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ΠΓΔΜ , ενώ οι επερχόμενες εξελίξεις προμηνύουν «καταιγίδα» από Βορρά.

Εφόσον οι Αλβανοί ξεσηκωθούν στην χώρα αυτή , αυτό θα προκαλέσει ντόμινο κινήσεων και ενδεχομένως και εξεγέρσεων σε ολόκληρη την περιοχή, «ακουμπώντας» και την  Ελλάδα .
Για αυτό και αποφασίστηκε η δυναμική παρουσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα με Αλβανία, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ.

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mε ιλιγγιώδη ταχύτητα αποχωρεί από την Κομοτηνή ο Ερντογαν – Επιστρέφει στην Τουρκία vid

Αποχώρησε με τέρμα τα γκάζια ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την Κομοτηνή. Εκνευρισμός, δεν πήγε ο σχεδιασμός όπως ήθελε ή φόβος για κάτι άλλο; Νωρίτερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε στους

Συρία: επικείμενο αεροπορικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ με κατάρριψη – Πρώτη θερμή επαφή Su-35S με F-22 Raptor! Vid

Ξαφνικά «βουίζει» η Συρία για επικείμενο χοντρό αεροπορικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που θα οδηγήσει σε κατάρριψη ενώ είχαμε πριν λίγο την πρώτη επιβεβαιωμένη «θερμή επαφή» μεταξύ ρωσικών

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Το είπαν και αυτό: «Έγκλημα να θες να γίνεις μάνα ενώ χρωστάς»

Η Ελλάδα μας αλλάζει. Η Νέα Εποχή δεν εξαφανίζει σταδιακά μόνο τον όρο «ιδιοκτησία» αλλά και τον θεσμό της οικογένειας. Στα Ειρηνοδικεία μια Δευτέρα εκδικάζονται δεκάδες υποθέσεις

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

ΔΕΙΤΕ: το ΝΑΤΟ σκότωνει on line τον διοικητή μονάδας ειδικών δυνάμεων των Ταλιμπάν vid

Η διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε πως σκότωσε τον διοικητή μιας μονάδας ειδικών δυνάμεων των Ταλιμπάν στην επαρχία Helmand.  Πρόκειται για τον