Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Web attack: τα 5 βήματα


Ο όρος “Web attack” χρησιμοποιείται από επαγγελματίες ασφαλείας για να περιγράψουν εισβολές που πραγματοποιούνται μέσω σε τεχνολογίες του Web, και οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε ολική ή μερική παραβίαση των συστημάτων του στόχου.

Για όλες τις επιθέσεις, οι δράστες συνήθως πραγματοποιούν τα ίδια πέντε βήματα: αναγνώριση, σάρωση, πρόσβαση, διατήρηση της πρόσβασης, και κάλυψη της παραβίασης.
Κατά το στάδιο της αναγνώρισης, οι επιτιθέμενοι συνήθως υιοθετούν μία από τις ακόλουθες δύο προσεγγίσεις. Μπορούν είτε να κρατήσουν ένα χαμηλό προφίλ συλλέγοντας παράλληλα δεδομένα που θα τους βοηθήσουν αργότερα, ή ενδιαφέρονται ενεργά για τη συλλογή δεδομένων από τους πιθανούς στόχους αφήνοντας ίχνη παντού, που μπορούν να αφαιρεθούν αργότερα σε περίπτωση επιτυχούς παραβίασης.
Η σάρωση είναι το δεύτερο βήμα και δεν αναφέρεται μόνο στη σάρωση για λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με το στόχο, αλλά για σάρωση ευπαθειών. Στο σημείο αυτό, ο επιτιθέμενος έχει ήδη επιλέξει τον στόχο του, και αναζητεί σφάλματα στην άμυνα, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως port scanners, network mappers, και sweepers.
Το τρίτο στάδιο είναι όταν οι εισβολείς αποκτήσουν πια πρόσβαση στο σύστημα του στόχου, κάνοντας χρήση των επιθετικών τεχνικών hacking, όπως cross-site scripting, session hijacking, DoS attacks, buffer overflows, SQL injections και πολλά άλλα.
Αφού αποκτήσει πρόσβαση στα στοχευμένα συστήματα, στο επόμενο στάδιο, οι επιτιθέμενοι εγκαθιστούν εργαλεία όπως trojans, backdoors, ή rootkits (bootkits), για να διατηρήσουν την πρόσβαση τους σε συστήματα που έχουν προσβληθεί μέχρι να αποκτήσουν όλα τα δεδομένα.
Το τελευταίο βήμα είναι πια όταν έχουν κλαπεί όλα τα δεδομένα, και οι επιτιθέμενοι προσπαθούν να κρύψουν τα ίχνη τους.
Το μόνο που έχει απομείνει για τους επιτιθέμενους είναι να αλλάξουν ή να διαγράψουν τα αρχεία καταγραφής του μολυσμένου σύστήματος για να απομακρύνουν τυχόν ίχνη που άφησαν πίσω τους κατά τη διάρκεια των προηγούμενων σταδίων.
Το παρακάτω infographic (Anatomy of a Web Attack) περιγράφει λεπτομερώς όλα αυτά τα στάδια και έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία ασφαλείας Barricade.
                                                             Κλικ για μεγέθυνση
Web Attack Web attack
iguru
πηγη

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ετοιμοι να βυθίσουν τους Τούρκους οι Κύπριοι – Εξέδωσε Navtex η Λευκωσία – Ισραηλινό αεροσκάφος έχει «λοκάρει» τις τουρκικές κινήσεις

Ηχηρή δράση ανέλαβε η Κύπρος με «πλάτες» των ΗΠΑ και εξέδωσε  Navtex  δεσμεύοντας  περιοχή έκτασης περίπου 600 τετρ. χιλιομέτρων που περιλαμβάνει και

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ – Ο Ερντογάν ξεκίνησε την πολεμική επιχείρηση «Ασπίδα Μεσογείου» – Αποπλέει ο Στόλος – Φορτώνουν πεζοναύτες σε έξι SH-70

Του Βασίλη Καπούλα
Ποια αποκλιμάκωση; Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε πριν λίγο το «πράσινο φως» για την έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων με την ονομασία «Ασπίδα Μεσογείου» .

Ανακοίνωσαν το ύπουλο πρόγραμμα HELIOS: Ξεκινά η αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού; vid

Μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος με τίτλο «HELIOS» (Hellenic Integration System) υπέγραψαν  η πολιτική ηγεσία του υπουργείου

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Βόμβα Πάγκαλου - Να γιατί η Τουρκία οδεύει προς διάλυση - Τι ξεκίνησε ήδη στην Ελλάδα vid

Δεκάδες τούρκοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής κατά την διάρκεια της ευρείας κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης

Γιγάντιο Α.Τ.Ι.Α. στη Σελήνη και ο Άρης όπως δεν τον έχετε δεί ποτέ! vids

Telescope Moon Observation: Giant UFO Flies Over Crater Mare Marginis, About 12,600 km/h11.705 προβολές                                                                        4:12 Mars as never seen before: Vista From Mars Rover Looks Back Over Journey So Far16.603 προβολές