Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει στην «μαύρη τρύπα» που είναι η Ελλάδα

Κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει στην «μαύρη τρύπα» που είναι η Ελλάδα, υποστηρίζει ο κορυφαίος Βέλγος επενδυτικός σύμβουλος και ερευνητής.
YVES LONGCHAMP-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
«Προσωπικά δεν βλέπω καμμία λύση στον ορίζοντα για την Ελλάδα. Όλοι οι δείκτες απέχουν πολύ από τού να δείχνουν προς την ανάκαμψη. Αντιθέτως, έχω την εντύπωση ότι η Ελλάδα οδεύει προς νέα συμπίεση των οικονομικών δραστηριοτήτων και άρα έχουμε μία από τα ίδια». Υπεύθυνος Ερευνών στην ελβετική εταιρεία Ethenea Independent Investors (Schweiz) A.G., σε συνέντευξή του στην βελγική εφημερίδαLa Libre Belgique, ο κ.Yves Longchamp δεν μασάει τα λόγια του.
                                                                      του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
«Στην Ελλάδα έναν χρόνο μετά το ψυχόδραμα της χρηματοοικονομικής κρίσης, η οικονομία και ο προϋπολογισμός τα πάνε πολύ χάλια. Δεν βλέπουμε καμμία βελτίωση και η μακροοικονομική κατάσταση παραμένει δραματική. Η ανεργία βρίσκεται στο 23%, το ΑΕΠ παραμένει 26% πιο κάτω από το αντίστοιχο του 2009, οι επενδύσεις είναι ανύπαρκτες και η κατανάλωση βρίσκεται σε στασιμότητα. Ακόμα χειρότερα, δεν υπάρχει καμμία απολύτως ένδειξη που να δίνει ελπίδα για κάτι καλύτερο. Η χώρα οδεύει προς την ύφεση», τονίζει.
«Τεράστιο είναι και το πρόβλημα της χαμηλής παραγωγικότητας στην Ελλάδα. Παρά την εσωτερική υποτίμηση, η παραγωγική μηχανή της χώρας παραμένει αδρανής, γιατί πάσχει από εξωστρέφεια και πρόσβαση σε εκτός Ελλάδος αγορές. Το ακανθώδες αυτό πρόβλημα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με νέες παραγωγικές και εξωστρεφείς επενδύσεις, αλλά πώς να γίνουν όταν κυριαρχεί η πολιτική αστάθεια… Ποιος θα επενδύσει σε μία χώρα όπου άλλα ψηφίζει το κοινοβούλιό της και άλλα γίνονται στην πράξη;
»Η Ελλάδα έχει γίνει μία «μαύρη τρύπα», στην οποία κανείς δεν βλέπει τί συμβαίνει. Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη για τον Αλ. Τσίπρα. Όσο δεν προχωράει σε γενναίες μεταρρυθμίσεις, ώστε να βγει στις αγορές, θα εξαρτάται από μία υποθετική αναδιάρθρωση χρέους, η οποία –αν και όταν συμβεί– θα είναι δώρον άδωρον χωρίς επενδύσεις. Προσωπικά, στην παρούσα φάση δεν βλέπω λύση για την Ελλάδα», λέει ο Βέλγος ειδικός.
Και βέβαια, θα προσθέταμε εμείς, με την διοικητική ανικανότητα που την διακρίνει, η κυβέρνηση πέρα από την οικονομία διαλύει και τις κοινωνικές δομές. Με Πολάκηδες, Μπαλτάδες, Κυρίτσιδες και άλλους Φίληδες, ο δρόμος προς την Καθαρτήριο είναι για τα καλά ανοιχτός.

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Δεινόσαυροι | Nτεκαράμπια | 65.000.000 ψέματα vid

Η αλήθεια για τους δεινόσαυρους... δείτε το video ... 

ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ Α.Τ.Ι.Α. ΣΕ ΜΟΡΦΗ ''ΠΟΥΡΟΥ'' on camera KΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ vid

HUGE Cigar UFO Caught On Tape Near Sun (Video) Jan 22, 2018

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Κοινωνία Χρεωμένων Σκλάβων

Είμαστε μία κοινωνία οφειλετών. Το κράτος χρωστάει , χρωστούν οι πολίτες σε αυτό  κράτος και κυρίως στις τράπεζες. Οι τράπεζες αποτελούν πλέον το μεγάλο αφεντικό.  Η ζωή ακριβαίνει διαρκώς λόγω του δημόσιου χρέους.

Ο κουφός ψευτοεθνάρχης Καραμανλής αναγνώρισε πρώτος τα Σκόπια ως “Μακεδονία” το 1959!

Σημαία τους έχουν κάνει οι ψοφοδεξιοί «υπερπατριώτες» και όψιμοι «Μακεδονομάχοι» (Καμμένος, Τζιτζικώστας, κ.λπ.) την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας τους,