Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι προς χριστιανούς : «Μην μιλάτε για την πίστη σας» (εκτός αν σας ζητηθεί)

Ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury, δήλωσε ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει ενεργά να "προσηλυτίζουν" μη-Χριστιανούς.

Οι Χριστιανοί δεν πρέπει να μιλάνε στους ανθρώπους για την πίστη τους, εκτός αν καλούνται να το πράξουν, επέμεινε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Justin Welby, δήλωσε στο ποίμνιό του, ότι δεν θα πρέπει να φοβάται να μιλήσει για τον Χριστιανισμό σε
μια αρκετά κοσμική κοινωνία, αλλά τους συμβούλευσε να ακούν τους άλλους πριν να πουν τίποτα και, κυρίως, να περιμένουν μέχρι να ρωτηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις αυτές του Welby, γίνονται εξ αφορμής της ονομαζόμενης από την Εκκλησία της Αγγλίας «μεγαλύτερης κίνησης ευαγγελισμού» σε μια γενιά, που θεωρείται μια προσπάθεια να αντιστρέψει δεκαετίες παρακμής.

Σύμφωνα με παλιότερη έρευνα ενός θρησκευτικού think-tank, υπολογίζεται ότι σε λιγότερο από 20 χρόνια περισσότεροι θα είναι οι μουσουλμάνοι που θα πηγαίνουν σε τζαμιά, παρά οι χριστιανοί που θα πηγαίνουν σε εκκλησίες! Έως 4.000 εκκλησίες θα έχουν κλείσει μέχρι το 2020, εφόσον συνεχιστεί η συρρίκνωση του χριστιανικού πληθυσμού, που μοιάζει αδύνατον να σταματήσει. Εντυπωσιακά είναι και τα ποσοστά αθεΐας, ενώ η έρευνα αναφέρει ότι ακόμα και οι Ινδουιστές θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τους χριστιανούς το έτος 2050! Διάβασε: Βρετανία: Εκκλησίες μετατρέπονται σε τζαμιά και ο χριστιανισμός βρίσκεται στο περιθώριο

Ως μέρος της πρωτοβουλίας που έχει αιχμή του δόρατος τον Αρχιεπίσκοπο Welby και τον Αρχιεπίσκοπο της Υόρκης, Δρ JohnSentamu, εκκλησίες σε ολόκληρη την Αγγλία κλήθηκαν να αφιερώσουν μια περίοδο εννέα ημερών πριν την Πεντηκοστή ως μια ειδική περίοδο προσευχής για "θρησκευτική αναγέννηση".

Αυτό κορυφώθηκε με τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής όπου σε μερικούς από τους πιο διάσημους καθεδρικούς ναούς της Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένων του Canterbury, του Durham, τουWinchester, του Ely και του Αγίου Παύλου, στο Λονδίνο, δόθηκαν συναυλίες με μουσική ροκ. Στο ναό του Αγίου Παύλου πέντε επίσκοποι φωτογραφήθηκαν να χορεύουν με τα ράσα τους.

«Όλα βασίζονται στην αγάπη προς το πρόσωπο με το οποίο ασχολείσαι», είπε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι.

Όμως, μιλώντας σε δεξίωση για ηγέτες άλλων θρησκειών στον κήπο του Lambeth Palace, ο Αρχιεπίσκοπος επέμεινε ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει ενεργά να "προσηλυτίζουν" μη χριστιανούς.

Ερωτώμενος για το ποια είναι τα όρια μεταξύ ευαγγελισμού και προσηλυτισμού, είπε: «Θα ήθελα να θέσω τα όρια στον σεβασμό προς τον άλλο. Αρχίζοντας με το να τον ακούτε πριν μιλήσετε. Επίσης στην αγάπη που είναι άνευ όρων και δεν εξαρτάται από ένα γιώτα, ένα μόνο στοιχείο για το πώς το πρόσωπο ανταποκρίνεται στις δικές σας δηλώσεις πίστης. Και μην μιλάτε για την πίστη, εκτός αν ρωτηθείτε για την πίστη.

«Θα ήθελα να θέσω τα όρια στην αγάπη προς το πρόσωπο που ασχολείσαι, το οποίο σημαίνει ότι επιδιώκεις να είναι καλά και να σέβεσαι την ταυτότητά του και την ακεραιότητά του».

Στη σύναξη, στην οποία συμμετείχαν ο αρχιραβίνος ΕφραίμMirvis, και δεκάδες εξέχοντες μουσουλμάνοι, σιχ, βουδιστές και ινδουιστές εκπρόσωποι, ακούστηκαν επίσης οι λεπτομέρειες του «έργου» των τοπικών διαθρησκειακών κοινοτήτων.

Ο αρχιεπίσκοπος επέμεινε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη αποδοχή αυτού που ονόμασε «κοσμοθεώρηση βασισμένη στην πίστη», όμως πρόσθεσε ότι ο «ρατσισμός» και συμπεριφορές όπως ο αντισημιτισμός ήταν «ενσωματωμένες» στο βρετανικό πολιτισμό και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Είπε: «Έχουμε δει μια πολύ απότομη αύξηση κατά το τελευταίο έτος στην αντισημιτική έκφραση – κάτι απολύτως απαράδεκτο».

«Μου φαίνεται ότι στη ρίζα είναι σχεδόν το παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο εμείς στη Βρετανία, κατά τα τελευταία 1.000 χρόνια, έχουμε μάθει πώς να κάνουμε ρατσισμό.

«Είναι μια βαθιά ντροπή που είναι παντού. Δεν ψάχνω σε κάποιο πολιτικό κόμμα, είναι βαθιά ριζωμένες σε τόσο μεγάλο μέρος του πολιτισμού μας σε αυτή τη χώρα ... και πολλοί από εσάς θα το έχετε βιώσει αυτό».


Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Πως η κυβέρνηση μετέτρεψε την μεσαία τάξη σε απατεώνες! Γιατί δεν καταγγέλλουν επωνύμως και με στοιχεία αλλά συκοφαντούν γενικώς;

ΤΟ τελευταίο διάστημα δίνει και παίρνει μια νέα ορολογία, που έχει εισβάλλει για τα καλά στην δημόσια σφαίρα: ο στρατηγικός κακοπληρωτής!

ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ vid

Ρώσοι επιστήμονες δείχνουν ότι η Ανταρκτική δεν είναι αυτό που μας λένε Όλοι έχουμε ακούσει για αυτή την ήπειρο ακραίες θεωρίες! Η Ανταρκτική είναι η πέμπτη μεγαλύτερη ήπειρος στον κόσμο. Είναι σχεδόν ακατοίκητη από ανθρώπους, με πληθυσμό μόνο μερικών χιλιάδων επιστημόνων που έχουν δημιουργήσει επιστημονικές βάσεις. Οι θαρραλέοι επισκέπτες, που είχαν το θάρρος να επισκεφθούν αυτό το μέρος, ανταμείφθηκαν με ένα μαγευτικό τοπίο και μια μοναδική εμπειρία. Αλλά πρόσφατα, ανακαλύψαμε ότι όλα όσα γνωρίζουμε για την Ανταρκτική μπορεί να φαίνονται λανθασμένα … Κατά τη γνώμη της Ρωσίας, αυτό που πραγματικά διακυβεύεται διατηρήθηκε απόλυτα μυστικό από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και τη ρωσική κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει μιλήσει γι ‘αυτό! Τώρα η Ανταρκτική έχει απαγόρευση και οι άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί οι κυβερνήσεις αποφάσισαν να κρατήσουν αυτή τη σημαντική ανακάλυψη άκρως απόρρητη. Οι επιστήμονες από τη Ρωσία ανακάλυψαν ένα καινούργιο θανατηφόρο-φονικό πλάσμα με την ονομασ…

11/11/11: Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ

Η είδηση ότι η πυραμίδα του Χέοπα, η μεγαλύτερη στην Αίγυπτο, θα παρέμενε κλειστή, την παρασκευή 11 Νοεμβρίου, μετά τις φήμες για τελετές εσωτερισμού με την ευκαιρία της 11/11/11 ήταν εκείνη την

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ 2017-ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΟ vid

Τα έθνη που πέρασαν το ψήφισμα των ενοποιημένων εθνών κατά του Ισραήλ θα κριθούν πολύ σύντομα από τον Θεό. Αυτό θα πρέπει να είναι πολύ εύκολο να καταλάβουν, διότι