Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παίρνουν φωτιά τα σύνορα μας: Ενισχύεται η αμυντική γραμμή της Ηπείρου και οι στρατιωτικές δυνάμεις στην ελληνοαλβανική μεθόριο – Αιφνιδιαστική πτήση ελικοπτέρων της αεροπορίας στρατού (εικόνες)


Εντοπίστηκαν κινήσεις του UCK-UCC με στρατολόγηση και επανεργοποίηση πυρήνων στα ελληνοαλβανικά σύνορα με το ΓΕΣ να δίνει διαταγή στην αεροπορία στρατού να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στα ελληνο-σκοπιανά και ελληνοαλβανικά σύνορα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενισχύονται σημαντικά οι στρατιωτικές δυνάμεις στην ελληνο-αλβανική μεθόριο ενώ θα επανδρωθούν νέα φυλάκια…Πρόκειται για μια σειρά στρατιωτικών κινήσεων με τη πρώτη να γίνεται με ρίψεις αλεξιπτωτιστών στα σύνορα με Αλβανία όπως είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας Ελλάδα-Σερβία συμμαχία: Ρίψεις Αλεξιπτωτιστών στα σύνορα με την Αλβανία – Σερβικές μυστικές Υπηρεσίες: «Έλληνες κινδυνεύετε, ενεργοποιήθηκαν πυρήνες UCK-UCC» .
Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκαν πτήσεις επιτήρησης ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στην περιοχή ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, κατά μήκος των ακριτικών χωριών και των επιτηρητικών φυλακίων, αναφέρει το ΓΕΣ.
Στο ίδιο πλαίσιο αντίστοιχες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του μήνα και κατά μήκος της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου.
Ελικόπτερα UH-1 πραγματοποίησαν χαμηλές πτήσεις πάνω από τα επιτηρητικά φυλάκια, από τα ακριτικά χωριά της μεθορίου, καθώς και στην  πόλη των Ιωαννίνων.
Η πτήση των ελικοπτέρων εντάσσεται στα μέτρα που εξήγγειλε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε παλαιότερα  στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, αναφορικά με την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής.
Στα εν λόγω μέτρα εντάσσονται επίσης, η ενίσχυση του προσωπικού των Επιτηρητικών Φυλακίων και των Μονάδων της περιοχής, γεγονός που ήδη έχει επιτευχθεί με τις στοχευμένες παρεμβάσεις στις μεταθέσεις των δύο τελευταίων σειρών οπλιτών.
Ο ένας λόγος αφορά την μείωση του στρατιωτικού προσωπικού στα φυλάκια της παραμεθορίου, δίνοντας θάρρος σε διάφορες ομάδες κακοποιών και άλλων  αποχρώσεων να «ονειρεύονται» πολλά και διάφορα στην συγκεκριμένη συνοριακή γραμμή.
Ο άλλος λόγος αφορά τις πληροφορίες για δράση αλβανικών εθνικιστικών ομάδων όπως του UCC και των Τσάμηδων οι οποίοι εποφθαλμιούν ελληνικά εδάφη και ονειρεύονται «Μεγάλες Αλβανίες» και πολλά άλλα.
Κύριος στόχος των κακοποιών ήταν το τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι των παραμεθορίων χωριών, για αυτό και αποφασίστηκε η δυναμική εναέρια παρουσία ελικοπτέρων του στρατού πάνω από τα χωριά της ελληνοαλβανικής και ελληνοσκοπιανής μεθορίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες , η αεροπορία στρατού εκπαιδεύει τους πιλότους της και διενεργεί εκπαιδευτικές πτήσεις  στα σύνορα με την Αλβανία και τα Σκόπια συνδυάζοντας το « τερπνό μετά του ωφελίμου».
Τέτοιες διελεύσεις αυξάνουν και ενισχύουν  το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων των ακριτικών περιοχών ενώ απομακρύνει πολλούς από τους «ανεπιθύμητους» και επίδοξους παρανόμους  .
Πληροφορίες αναφέρουν τον σχεδιασμό εκτέλεσης συνεχών  εκτέλεση Τακτικών Ασκήσεων Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), αλλά και συνεκπαιδεύσεις Μονάδων της περιοχής με τμήματα Ειδικών Δυνάμεων, εκτέλεση αναγνωρίσεων και εκπαιδεύσεως στην περιοχή από Ειδικά Τμήματα Καταδρομών (ΕΤΑ) και πτήσεις επιτήρησης ελικοπτέρων.
Το ελληνικό γενικό επιτελείο και η κυβέρνηση είναι αρκετά θορυβημένη από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ΠΓΔΜ , ενώ οι επερχόμενες εξελίξεις προμηνύουν «καταιγίδα» από Βορρά.

Εφόσον οι Αλβανοί ξεσηκωθούν στην χώρα αυτή , αυτό θα προκαλέσει ντόμινο κινήσεων και ενδεχομένως και εξεγέρσεων σε ολόκληρη την περιοχή, «ακουμπώντας» και την  Ελλάδα .
Για αυτό και αποφασίστηκε η δυναμική παρουσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα με Αλβανία, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες  έχουμε

H NASA διέκοψε το σήμα ζωντανής μετάδοσης μόλις εντοπίστηκε παράξενη φιγούρα στο παράθυρο του ISS - vid

Μια αρκετά περίεργη φιγούρα φάνηκε να πλησιάζει το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού η οποία έδειχνε απόκοσμη από την εξωτερική κάμερα.  Σύμφωνα,  με το video που ακολουθεί, η

Την ώρα που οι ΗΠΑ σέρνονται σε εμφύλιο, η Ρωσία ισχυροποιείται (και) στην Αρκτική

Τα δόντια της σε όλα τα σημεία του ορίζοντα δείχνει η ισχυρή και κραταιά Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους επίδοξους...αντιπάλους που θα τολμήσουν να τα βάλουν μαζί

ΧΙΛΙΑΔΕΣ «ΑΓΡΙΜΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ vids

Είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από 50% των βίαιων περιστατικών που συμβαίνουν στην Γερμανία προέρχονται από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γνωρίστε την κυρία Χουάνα. Η κυρία Χουάνα λυπήθηκε τον Μοχάμεντ που δεν είχε σπίτι και τον έβαλε στο δικό της σπίτι. Τώρα ο Μοχάμεντ έχει κλειδώσει έξω από το σπίτι την κυρία Χουάνα και η κυρία Χουάνα δεν έχει σπίτι

Καίνε την Ελλάδα για να γλιτώσουν τα θαλασσοδάνεια. Αυτή είναι η παραγματικότητα.

Η ΠΥΡΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Οι Ολιγάρχες, τα βαποράκια τους και οι τσιμεντωμένοι βουλευτές του Σύριζα