Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Σουλτάνος Ερντογάν θέλει να κατακτήσει τώρα και την Ανταρκτική!

Νέο σχέδιο της Τουρκίας, (μετά την απαίτηση για το μισό Αιγαίο), είναι η δημιουργία  βάσης στην Ανταρκτική, αναφέρει το υπουργείο επιστήμης, βιομηχανίας και τεχνολογίας , σύμφωνα με σύμβουλο του Ερντογάν.
Μιλάμε για πραγματικά νέο-οθωμανικά σχέδια και πλάνα σε μια περιοχή εκατομμύρια μίλια  μακριά από τις ακτές της σημερινής Τουρκίας.
Η Τουρκία εντείνει τις προσπάθειές της για να δημιουργήσει μια βάση στην Ανταρκτική, αναφέρουν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενέκρινε προσωπικά προηγούμενες μελέτες οι οποίες είχαν υλοποιηθεί από ορισμένα πανεπιστήμια και μη κυβερνητικές οργανώσεις στο πλαίσιο αυτό. Το όλο σχέδιο έχει αναλάβει το υπουργείο υπουργείο επιστήμης, βιομηχανίας και τεχνολογίας.
Το υπουργείο έχει  δημιουργήσει για τον σκοπό αυτόν ένα «οδικό χάρτη» με πολλές δράσεις, ομάδες και σχέδια .
Σύμφωνα με αυτόν το χάρτη , μια ομάδα εργασίας η οποία θα περιλαμβάνει  εμπειρογνώμονες από το γνωστό ίδρυμα ITU TUBITAK και  επιστήμονες από άλλα ιδρύματα θα υλοποιήσει το όλο έργο .
Η αντιπροσωπεία θα κάνει μια μελέτη σκοπιμότητας για την υλοποίηση του όλου έργου, καθορίζοντας το απαιτούμενο μέγεθος και  θέση στην οποία θα δημιουργηθεί  μια τουρκική επιστημονική βάση.
Η αντιπροσωπεία θα καθορίσει με απόλυτη σαφήνεια  τα δομικά υλικά και γενικώς όλο τον απαιτούμενο επιστημονικό εξοπλισμό που απαιτείται  για την κατασκευή της βάσης στην Ανταρκτική .
Το σχέδιο προβλέπει ότι η επιστημονική ομάδα θα αποτελείται από ειδικούς σε τομείς της βιολογίας, μηχανικής, φυσικής, θαλάσσιες επιστήμες , γεωφυσική , αλλά και άλλους  εμπειρογνώμονες .
Για τον σκοπό αυτόν θα αποσταλεί τουρκικήεπιστημονική αντιπροσωπεία στην Ανταρκτική  την « ειδική περίοδο» για τα δεδομένα της ηπείρου, δηλαδή από  5 Νοεμβρίου 2017 έως και 15 Φεβ 2018 .

Το τουρκικό υπουργείο επιστήμης, βιομηχανίας και εμπορίου , θα διασφαλίσει τα απαιτούμενα  πλοία, τα οποία θα διέρχονται από την περιοχή, αλλά και πλοίο που  θα είναι σε θέση να σπάσει τον πάγο.
Το ταξίδι της επιστημονικής ομάδας από την Τουρκία θα διαρκέσει 24 ημέρες, ενώ το κονδύλιο ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια 800 χιλιάδες δολάρια για την πρώτη φάση.
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες  έχουμε

H NASA διέκοψε το σήμα ζωντανής μετάδοσης μόλις εντοπίστηκε παράξενη φιγούρα στο παράθυρο του ISS - vid

Μια αρκετά περίεργη φιγούρα φάνηκε να πλησιάζει το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού η οποία έδειχνε απόκοσμη από την εξωτερική κάμερα.  Σύμφωνα,  με το video που ακολουθεί, η

Την ώρα που οι ΗΠΑ σέρνονται σε εμφύλιο, η Ρωσία ισχυροποιείται (και) στην Αρκτική

Τα δόντια της σε όλα τα σημεία του ορίζοντα δείχνει η ισχυρή και κραταιά Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους επίδοξους...αντιπάλους που θα τολμήσουν να τα βάλουν μαζί

ΧΙΛΙΑΔΕΣ «ΑΓΡΙΜΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ vids

Είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από 50% των βίαιων περιστατικών που συμβαίνουν στην Γερμανία προέρχονται από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.

Καίνε την Ελλάδα για να γλιτώσουν τα θαλασσοδάνεια. Αυτή είναι η παραγματικότητα.

Η ΠΥΡΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Οι Ολιγάρχες, τα βαποράκια τους και οι τσιμεντωμένοι βουλευτές του Σύριζα

''666'' ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ..ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ - ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ vid

ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ....ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΟΥΝ 

ΤΣΙΠΑΡΙΣΤΕΙ...ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ...ΕΡΧΕΤΑΙ...